Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz

Napjaink egyik népbetegsége - kicsit leegyszerűsítve - az érbetegség. Divatosan szív - és érrendszeri betegségeknek hívják őket. Sok csodaszerről beszélnek az érdekelt felek, de valójában a kifejlődött viszér betegséget megszűntetni nem lehet, csak a tüneteket és a mértékét lehet csökkenteni, bizonyos százalékban. A megelőzésben, illetve a kezdődő érkárosodás gyógyításában azonban lehet szerepe a diozminnak és heszperidinnek.

A Diozminről néhány szóban

A diozmin a flavonoidok családjába tartozó vegyület. Ezek a vegyületek zömmel citrusfélékben találhatóak meg és az érfalak (vénák falának) áteresztőképességének csökkentésében, az érfal erősítése révén hatnak. Az egyik legtöbbet tanulmányozott hatóanyag a diozmin: kutatási adatok alapján kimondható, hogy rendszeres, napi szintű, meghatározott dózisban történő alkalmazása csökkenteni képes a már kialakult visszerek, illetve aranyerek tüneteit.

jutavit diozminheszperidin 60x 1Bizonyított, hogy mikronizációval a gyógyszer intestinális felszívódása és ezáltal biológiai hasznosulása is fokozható. Ez egy igen magas színvonalú műszaki megoldást igénylő folyamat, melyben a 60 µm nagyságú, aktív hatóanyagot tartalmazó részecskéket 2 µm-es átmérő alá csökkentik. A mikronizélt diosmin (Detralex. Servier, Courbevoie, Franciaország) klinikai hatékonysága a folyamat hatására jelentősen felerősödik. A különböző vizsgálatok bizonyítják a szernek a vénás betegségek tüneteire (nehézláb-érzés, diszkomfort, viszketés, lábikragörcs, fájdalom és ödéma) gyakorolt jótékony hatását.
Egy két hónapig tartó kettős vak, placebo-kontrollos, 200 főn végzett klinikai vizsgálat során vizuális analóg skálával értékelték a tünetek változását. A mikronizélt diosmin a funkcionális és az organikus vénás inszufficienciát 71%-kal, illetve 66%-kal javította a placebo csoportban tapasztalt 36%-hoz, illetve 38%-hoz képest.
Vizsgálták a mikronizált diosmin ödémacsökkentő hatását is. A bokák felett elért körfogat átlagos csökkenése a funkcionális tünetekkel bíró betegek körében több mint 6 mm-rel kedvezőbb volt az aktív hatóanyaggal végzett kezelés mellett. Varicositásban, illetve postthronlboticus szindrómában a bokák feletti körfogatcsökkenés majdnem elérte d 7 mm-t, míg a placebo csoportban a bokák feletti körfogat nem változott.
Hatásmechanizmusára jellemző, hogy fokozza a vénás tónust és a nyirokáramlást. Csökkenti az erek hiperpermeabilitását és növeli a kapilláris-rezisztenciát. Kísérletes modellekben befolyásolja a leukocyták és az endothelsejtek közti kapcsolatot. Gátolja a fehérvérsejtek ischaemia/reperfúzió indukálta adhézióját és migrációját. Ez arra utal, hogy a Detralex 500 mg-os dózisban megóvhatja a szöveteket az ischaemia okozta károsodásoktól. A hisztamin, bradikinin és leukotrién B4 okozta fokozott permeabilitás 500 mg Detralex adásával megelőzhető volt. Az 500 mg-os dózisban adott Detralex megvédte a szöveteket a gyulladásos mediátoranyagok szövetkárosító hatásával szemben.

Hasznos cikk a diozmin és heszperidin hatékonyságáról bélgyulladás esetén

A cikk tömören: a kísérleti állatoknál a diozmin és a heszperidin hatására jelentősen javult a bélgyulladás szintje, egy olyan mechanizuson keresztül, ahol  az oxidatív stressz elleni védelem játszott szerepet: https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/s-2006-960838

Jutavit Diozmin + Heszperidin 60 db árak az árgépről: http://www.argep.hu/trend/JUTA/Jutavit-diozmin-heszperidin-500mg-60-db.html

 

 

Figyelem a weboldal félelmetes cookie-kat használ..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden oldal földön...