Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz
kukoricacsiraolaj
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj 1 l

Megérkezett a literes hidegen sajtolt kukoricacsíra olajunk!Ez az olaj ugyanúgy alkalmas sütésre és salátára, mint a napraforgó étolajunk!Ára: 850 Ft / liter!
Fogyasztói ár850 Ft
Cikkszám: 2123
Termék elérhetősége: Raktáron
Szállítás Csomagot nem küldünk!! XV. ker. Wesselényi u 3. piac, szombaton fél 8-10 között. Rendelés boltokba 5500 Ft-tól! 0 Ft

Jómagyar.hu kukoricacsíra olaj 1000 ml - Ára: 850 FT

Ez a 100 %-ban magyar termesztésű és magyar előállítású, azaz 100 %-ban magyar munkahelyeket támogató étolaj fajta egy kiváló salátaolaj és nagyszerűen lehet vele sütni is. A Jómagyar.hu céljául tűzte ki, hogy népszerűbbé tegye ezt a méltatlanul elhanyagolt, ám nagy menniységben rendelkezésre álló magyar hidegen sajtolt olajfajtát, hogy egy kicsit visszaszorítsuk a sütésre egyébként kevésbé alkalmas és nem magyar munkahelyeket támogató olivaolajat. A hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj finom ízű és illatú, nem annyira markáns ízű, mint a hidegen sajtolt olivaolaj. Nem mintha a kedves vevők a szűz vagy extra szűz olivaolaj címkék alatt hidegen sajtolt olajjal találkoznának... 

kukoricacs├şra olaj 2Kiemelkedő E vitamin tartalom, kedvező ár!

Az általunk forgalmazott  hidegen sajtolt kukoricacsíra olajnak kiemelkedő az E vitamin tartalma más hidegen sajtolt olajokhoz képest: 84 mg/100 g. Napi EU E vitamin RDA: 10 mg

Aki egyszer sütött kukoricacsíra olajban, az ismét meg fogja tenni. Ahogy a napraforgó olajunk, úgy ez az olaj is pozitívan járul hozzá a sültek ízéhez, nem negatívan, mint a némi olajszagot kölcsönző finomított étolajok.

A kukoricacsíra olajnak nagyon magas az E vitamin tartalma, a napi szükséglet (12 mg) többszöröse. Persze ez az érték 100 g termékre van vonatkoztatva, ezért elegendő csak egy evőkanálnyi olajat meginnia annak, aki magában, csak gyógyászati célra fogyasztja.

A növényi szterinek kémiai szerkezete nagyon hasonlít a koleszterinéhez, ezért amikor szterineket tartalmazó ételt fogyasztunk, az bekerül az emésztőrendszerbe, útját állja a koleszterinnek, és megakadályozza, hogy felszívódjon annak egy része. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani magas növényi szterin (fitoszterin) tartalmú ételeket, élelmiszereket.

Egyes források szerint a növényi szterinek rendszeres fogyasztása a koleszterincsökkentésen túl jó hatással van a szexuális teljesítményre, segíti az immunrendszert, eredményes a megfázás kezelésében, és mérsékli a menopauza kellemetlen tüneteit. A növényi szterinek továbbá gyakori alkotóelemei a kozmetikai termékeknek, hiszen külsőleg alkalmazva csodát tesznek a bőrrel. Bőrfiatalító hatásúak, csökkentik a ráncokat, és növelik a bőrfelszín rugalmasságát.

A fitoszterinek hatásmechanizmusa

Amikor a növényi szterinek bekerülnek szervezetünkbe, a vékonybélben szabad növényi szterinné változnak és a koleszterinnel együtt felszívhatalanná válnak, majd a széklettel távoznak. A fitoszterinek jótékony mechanizmusának lényege tehát abban rejlik, hogy jelenlétük hatására kevesebb koleszterin szívódik fel, több választódik ki, és mindez úgy történik, hogy közben a szterinek szinte teljes mennyisége kiürül, ezáltal csökken az LDL koleszterin, míg a HDL koleszterin és triglicerid szintje változatlan marad.

Ehhez a mechanizmushoz azonban naponta 2-3 g (tehát 2-3000 mg) növényi szterint kell elfogyasztani, ami a kukoricacsíra olajból bőven fedezhető.

Kukoricacsíra olaj árak: http://www.argep.hu/trend/KUKO/Kukoricacsira-olaj.html  Jól látható, hogy 0,2 literes kukoricacsíra olaj ára 500 Ft körül kezdődik.Nálunk 1 liter ára 1250 Ft.

Olivaolaj helyett használjon a sütéshez 100 %-ban magyar kukoricacsíra olajat!

Csodálatos ízt kölcsönöz akár a húsuknak, akár a burgonyának, füstponta 161 C fok, annyi mint a napraforgó olajé.

 

Figyelem a weboldal félelmetes cookie-kat használ..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden oldal földön...