Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz
Ak__cm__z_950_g__4f844ff14a314.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Akácméz 950 g

Kiszállításnál 950 g-os üvegben Magyarország legkedveltebb fajtaméze, bár, én, mint méhész minden más mézünket elé helyezem. Nem igaz, hogy kevésbé savasít, minden méz kb. 80 % cukrot tartalmaz..
Fogyasztói ár2 100 Ft
Lategória: Méz
Cikkszám: Akácméz 950 g
Termék elérhetősége:

Jómagyar.hu akácméz - Ár: 2100 Ft

Ősszel és télen veszünk: üveg 25 Ft, mézes tető 10 Ft=35 FT

Leadható a 3, 11. és 15. kerületi pontokon.

Mézeink 18% körüli víztartalmúak! Az akácméz is savasít, mint minden méz, mivel kb. 80 % cukrot tartalmaz, a cukor a gyomorban pedig savat termel.. Leegyszerűsítve. A repcére is ez vonatkozik..  A bolti akácmézek általában 20-22 % körül vagy rosszabb esetben e felett vannak. A méz víztartalma nagyon fontos jellemzője a méznek, mivel ez határozza meg a méz sűrűségét. A folyós, lötyögő mézeket az emberek általában nem kedvelik. A nagyon vizes méz meg is tud erjedni... Ez 23 % víztartalom felett következik be. A jó méhész akkor jár el helyesen, ha a lépeknek legalább a fele-kétharmada már le van akacmezfedve, mikor e mézelvétel(pergetés) megtörténik. ha a méhész korábban veszi el amézet, akkor hígabb lesz a méz.A méhek szárnyuk rezegtetésével, legyezésével sűrítik be a mézet a sejtekben, mivel a nektároknak még 30-90%-os a víztartalma és azok így nem tárolhatóak, mert megerjednek.

Az akácméz: Az akácméz világossárga vagy zöldessárga színű, nehezen kristályosodó(emiatt szeretik), enyhén akácvirág illatú méz. Kevesen tudják, de hatóanyag tartalom és egészségesség szempontjából nem olyan értékes, mint a vegyes virágméz. Íze nem karakteres, emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. A helyesen tárolt akácméz gyakorlatilag nem kristályosodik, akár több évig is eltartható kristályosodás-mentesen. Az akácméz is ajánlott a gyomorsav-túltermelés miatt bekövetkező emésztési zavarok oldására. 

Akácméz árak a netről: http://www.argep.hu/trend/AKAC/Akacmez-1-kg.html

Az akácméz ára 2014-ben nagyon felment, mert a termelt mennyiség csak a 20-25 %-a egy átlagos év magyar akácméz termésének. Sajnos ismét az időjárás szólt közbe, a méhek az esős, szeles idő miatt pont a az akácméz termelés fő 1 hetében nem tudtak kirepülni. 

Figyelem a weboldal félelmetes cookie-kat használ..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden oldal földön...