JuatVit D vitamin 2000 Ne 40 db

Ára: 750 Ft. Az új Jutavit D vitamin 2000 NE egészség pénztárra elszámolható termék! A D-vitamin hozzájárul a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, a vér normál kálciumszintjéhez,
Részletek
JutaVit D vitamin 2000 NE 40 db - Ára: 750 Ft

5 %-os ÁFA-s támogatott, EP képes termék!

 • Kedves Partnerünk,


  JutaVit D3-vitamin 2000NE (50µg) D3-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő készítmény.


  A D3-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, a vér normál kalciumszintjéhez, az egészséges csontozat, fogazat izomfunkció fenntartásához. A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban.


  EAN kód: 5999887074288


  Adagolás: Felnőtteknek napi 1 tabletta


  40 db lágykapszula


  Nettó tömeg:


  40 db: 18,4 g


  Összetevők: közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, zselatin (marha eredetű), glicerin, Quali®-D D3-vitamin készítmény (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, kolekalciferol, dl-alfatokoferol), tokoferolban gazdag kivonat. 


  Aktív összetevők  1 db lágykapszulában  NRV*


  D3 vitamin 50 µg (2000NE)

  NRV*= 1000%  *NRV=napi beviteli érték felnőtteknek %-ban kifejezve.

  **NE=Nemzetközi egység.

  OGYÉI notifikációs szám: 25090/2020

  Figyelmeztetés:
  • Kisgyermekek elől elzárva tárolandó.
  • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
  A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott! A készítmény adagolásánál figyelembe kell venni az egyéb készítmények D-vitamin tartalmát.


  Tárolás: Szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve, lezárt dobozában.


   Gyártja és forgalmazza:
JuvaPharma Kft.
2215 Káva, Bényei út 9.

További D vitamin infók, linkek az internetről (nem a hivatalos leírás része)

A D vitamin napi ajánlott mennyisége 2011 óta 4000 NE!!! Nem csak a csontrendszernek szükséges, egész évben szedhető!

A D vitamin  jótékony hatásai

Forrás:http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-adagolas.htm

 • javítja az inzulin hasznosulását, regenerálja a hasnyálmirigy inzulintermelő bétasejtjeit

 • alapvető hormon, hiánya immunhiányos állpotot idéz elő

 • fontos szerepet játszik a sejtosztódásban

 • hiányát összefüggésbe hozzák a tumorok képződésével

 • a D vitamin fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségekkel szembeni védelemben is

 • a magzat fejlődésében a D vitamin hiánya súlyos fejlődési zavarokhoz vezet

 • csecsemőkorban pedig pl. véd a cukorbetegség vagy később multiplex szklerózis vagy asztma ellen

 • gyakran betegeskedő gyerekeknek nagy dózisú D vitaminra megszűntek a felsőlégúti betegségei


Az orvosoknak és az embereknek meg kéne végre érteni, hogy a D vitamin nem csupán a csontok "vitaminja", hanem egy rendkívül fontos hormon, amely évmilliókon keresztül az emberi szervezetben -mivel állandóan napon voltunk - igen magas szintű volt.

A D vitamin ajánlott napi mennyiségéről

Forrás:http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-adagolas.htm

Az eddigi gyermekeknek ajánlott napi 400 Ne menniyéget hasraütéssel állapították meg, aminek állítólag annyi volt a története, hogy kb. ennyi mennyiség van 1 teáskanál csukamájolajban.

A szükséges D vitamin mennyiség a megfelelő D vitamin szint fenntartásához

Aki rendszeresen napon van, annak ez nem kulcskérdés. A nyugati népesség azonban fél a naptól a bőrrák és a bőr öregedése miatt. 
Az első vizsgálatot Vieth és munkatársai végezték 2001-ben. Egészséges embereknek napi 1000 ill. 4000 NE-t adtak 5 hónapon át. Az első dózistól 27.5 ±6.8 ng/ml-re emelkedett, a második csoportban 38.6 ± 5.8 ng/ml-re emelkedett. A hatvan ember közül senkinél nem tapasztaltak semmiféle káros mellékhatást. 
Heaney és mtsi. 200, 1000, 5000 és 10 000 NE-t adtak öt hónapon át összesen 67 embernek. A 200-as csoportnak csökkenni kezdett a D vitamin vérszintje. A másik három csoportnak a dózis függvényében nőtt a vérében a D vitaminszint. Az adatok elemzése azt mutatta, hogy minden 40 NE D vitaminra 0.28 ng/ml-el nőtt meg a vérszint az 5 hónap alatt. A 90. napra mindenkinél kialakult a végső szint, amely már nem nőtt tovább. A három csoportban tehát a vérszint a következő volt: 2.8, 7.0, 28, és 70 ng/ml. Mindegyik érték a normál értékhatáron belül van. Egyetlen személynél sem volt megfigyelhető a kalciumháztartás bármiféle zavara sem. 
A csoportunk szoptatós anyák két csoportjának 2000 és 4000 NE D vitamint adagolt három hónapon át, és a kialakult vérszintek 36 ng/ml és 44 ng/ml volt. A babáknak is javult a D vitaminszintje és végig normál övezetben maradt.

Az adatok alapján láthatjuk, hogy a jelenleg érvényben lévő ajánlott és szükséges napi adagokról és a káros szintről teljesen téves és ártalmas adatok vannak forgalomban.

Következtetés: a JutaVit D vitamin 2000 Ne terméke megfelelő mennyiségű D vitamint tartalmaz,mivel a független kísérletekben a kutatók is 1000-10000 NE tartományban kisérleteztek és az elvárható vér D vitamin szintet érték el, minden károsnak tűnő mellékhatás nélkül. 

 

Adatok
Cikkszám:
jv-9245
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!