Jómagyar.hu hidegen sajtolt máriatövismag olaj 500 ml
Jómagyar.hu hidegen sajtolt máriatövismag olaj 500 ml
3 800 Ft

Jómagyar.hu hidegen sajtolt máriatövismag olaj 500 ml

Méregtelenítő, májregeneráló hatású élelmiszer, a máj egészségének megőrzéséért. Máriatövismag olaj 500ml - ára: 3800 Ft

3 800 Ft
Beschreibung

Hidegen sajtolt máriatövismag olaj 500 ml - Ár: 3800 Ft

Ára: 3800 Ft/0,5 l

Ára 2015-től 2020.01.02-ig 2600 Ft volt, de mivel többen gyanúsnak találták az olcsóságát, ezért emeltünk!


Májnagyobbodás és májzsugorodás esetén segít a szervezetnek állítólag. Azt nem tudjuk, hogy mennyi silimarint tartalmaz, a melléktermék, a máriatövismag őrleményünk viszont 1,9 %-ot! Ára azért ilyen reális, mert a mag sem drága, illetve a vevő nálunk Partner, nem fejős tehén!

A máriatövismag olajnak és a szezámmag olajnak, illetve az összes hidegen sajtolt étolajnak magas a viasztartalma (mivel nem voltak viasztalanítva), ami hidegben kikristályosodik (hűtőgép), azonban szobahőmérsékleten ez megszűnik. A növényi viasz a növényi olajok természetes alkotója, ami a flakon/üveg alján jelenik meg kásásodás/ikrásodás formájában. Ezért a hidegen sajtolt olajokat célszerű felrázva fogyasztani.

0,25 literes termék 1900 Ft-ért itt!

Vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén kiváló segítséget nyújt. A szilimarin és vegyületei antioxidánsként védik a májat. Szabadgyök-megkötőkként képesek a különböző mérgek (pl. a gyilkos galócában található alfa-amanitin és falloidin), a nehézfémek (ólom, higany) és az alkohol májkárosító hatását kivédeni. Fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav, ill. a fehérjeszintézist is. 50-100 ml-es árak az argep.hu-ról,persze az okos argep.hu csak további szállítási díjjal rendelkező árakat ad meg, ami minimum további 750 Ft-ot jelent: https://www.argep.hu/main.aspx?sucheall=M%c3%a1riat%c3%b6vismag+olaj+&page=2

A máriatövismag olaj jótékony hatásai

 


A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns - antioxidáns tartalma többszöröse az E és C vitaminnak - amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabadgyök megkötő hatásról. Emellett a szilibinin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

  • stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat

  • semlegesíti a szabad gyököket

  • serkenti a májsejtek termelődését

  • felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját

  • gyulladáscsökkentő hatású

  • segíti az ösztrogén lebontását


A máriatövis ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésre, de hatásos lehet epehólyag problémák gyógyításában is. Fogyasztása történhet a gyógynövényboltokban, vagy gyógyszertárakban kapható étrend-kiegészítők formájában, ezen kívül fogyasztható a máriatövis tea formájában is bár ilyen fajta alkalmazása ritkább, mert hatóanyagai nehezen oldódnak ki. A máriatövist gyakran társítják más növényekkel, a gyermekláncfűvel, fecskefűvel, vagy a májtisztítás folyamataiban is bizonyított benedekfűvel.

Az őszbogácsnak is nevezett növény Európában rendkívül népszerű étvágygerjesztő, emésztést elősegítő, a máj működését fokozó, epehajtó hatású népi orvosság. Egyik fő hatóanyaga, a flavonoid szilimarin, közvetlenül a májsejtekre hat. (A P-vitaminként is ismert flavonoidok, növényekben előforduló vegyületek, amelyek általában a C-vitaminnal együtt fejtik ki a hatásukat.)

 

A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigyszerve, amely több létfontosságú anyagot szintetizál, termeli az epét, raktározó funkciót tölt be, továbbá részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban, a zsír- és koleszterin anyagcserében, valamint szabályozza a vérképzést és a véralvadást.
A máj betegségei vírusos eredetű gyulladásos, vagy toxikus-metabolikus eredetű bajok lehetnek. A vírusfertőzéseket illetően az orvostudomány a megelőzésre (védőoltásokkal), a későbbiekben pedig a kialakuló következményes tünetek (például májelégtelenség) enyhítésére szorítkozik. A toxikus eredetű májbetegségek (hepatózisok) kezelése főként a károsító anyag(ok) felismerésére és eltávolítására irányul. Idesorolható az alkohol és számos modern szintetikus gyógyszer is.
A májproblémák fitoterápiával való kezelése évszázados múltra tekint vissza. Az egyik legismertebb májvédő növény, a máriatövis hatásosságáról már Dioszkoridész és Plinius is említést tesz műveiben, de megtalálható a középkori füveskönyvekben és Melius Juhász Péter magyar nyelvű Herbáriumában (1578) is. Számos növény hatásosságát modern klinikai vizsgálatokkal is sikerült igazolni.

 

 

A Jómagyar.hu máriatövismag olaj ára: 3800 Ft/0,5 l
Daten
Artikel-Nr.:
0006
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!