Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml
Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml
4,82

Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

Készül Magyarországon, magyar szőlőmagból!Szép transzparens, sötétzöld színe van, markáns az íze.

4,82
Beschreibung

Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250 ml - Ár: 1900 Ft

A 0,25 l-es hidegen sajtolt szőlőmagolaj árát  is Magyarországon az egyik legalacsonyabbra áraztuk be, mint sok más termékünket. Nálunk a vevő partner, nem fejős tehén. Magyarországi 250 ml-es hidegen sajtolt szőlőmagolaj árak itt: árgép Jól látható, hogy a mi árunk kb. a fele a második legolcsóbb terméknek. Ne feledjük: a szőlőmag egy borászati melléktermék, ami régebben a szemétben landolt!

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj íze


A szőlőmagolaj ízére az alapanyag nem kellemes íze a jellemző(ugye nem jó ízű a szőlőmag?), nem feltétlenül egy élvezeti cikk, ahogy a szőlőmag sem. Mindenesetre markáns íze van, nem úgy, mint a bolti 1 literes finomított szőlőmagolajoknak,amik ízetlenek gyakorlatilag.

Tehát felhívjuk a figyelmet, hogy bontott palackot  azért, mert "nem tudom elfogyasztani, nem ízlik, "avas"!!!, nem cserélünk vissza. Soha nem avas, mert mindig frissen van préselve!

500 ml-es h. s. vörös szőlőmagolajunk ára 3600 Ft!

A szőlőmagolaj hatásai (Bővebb cikk itt: jomagyar.hu)

Belsőleg használva

-Csökkenti az LDL koleszterin szintet

-erős tumorellenes hatás klinikai vizsgálatokkal alátámasztva

- Erősíti a vérereket és a hajszálereket

- Megvédi az érrendszert a meszesedéstől

- Szívbarát, védi a keringési rendszert a meszesedéstől

- Csökkenti a trombózis lehetőségét

- Kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára

- Nőknél enyhíti a változó kor kellemetlen tüneteit

- Védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét

- Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin-tartalmát – növeli a HDL koleszterin szintjét és csökkenti az LDL koleszterin szintjét               A képen finomított szőlőmagolaj..

- Magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt

- Védi a szemet, segít megakadályozni a szürke hályog kialakulását

- Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen

- Csökkenti az inzulin rezisztanciát

Belsőleg ajánlott naponta egy teás-, vagy evőkanállal fogyasztani.

Külsőleg használva

Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra vagy beteg, égett bőrfelületre is lehet használni. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.

Resveratrol és egyéb antioxidánsok

Napjainkban az antioxidáns hatású vegyületek kiemelt kutatási területet képeznek. Az utóbbi időben egyik leginkább vizsgált ilyen vegyület a resveratrol, ami a nem flavonoid-fenolok csoportjába tartozik. Ez az anyag a növény „immunanyagának” tekinthető, mivel megvédi a szőlőt a fertőzésektől, megköti a káros szabadgyököket, amik a kedvező biokémiai folyamatokat gátolják. A resveratrol az érés során a szőlőbogyóban főként a héjszerkezetben halmozódik fel, de kimutatható a magrészekből is a szőlő-feldolgozási technológiák és a szőlőfajtáktól függően változó mennyiségben. A resveratrol a szőlő héjában van, nem a magjában!

A szőlőmagolaj hatásai az LDL koleszterinre

Klinikai vizsgálatok eredményei szerint, – melyeket az American Heart Association Arteriosclerosis c. folyóiratá- ban publikáltak 1990-ben, – a megfigyeltek napi étrendjé - be négy héten át 30 g szõlõmagolajat adagoltak, melynek hatására a triglicerid-szintben 17,2%-os csökkenést értek el. A kísérletbe vont személyeknél, akiknél a alacsony volt a HDL szint (40 mg%-nál kevesebb), 14,6 %-os HDL növekedést értek el. 1993-ban publikált adatok szerint a szõlõmagolaj adagot napi 50 g-ra emelték 56 vizsgálatba vont személy esetében és azt tapasztalták, hogy a HDL (jó koleszterin) szint 13%-kal növekedett, míg az LDL szint 7%- kal csökkent három hetes kezelés után. A teljes koleszterin:HDL arány 15,6%-kal, míg a teljes LDL:HDL arány 15,3%-kal csökkent a kezelés hatására. Mindezen vizsgá- latokból azt a következtetést vonták le, hogy a szõlõmagolaj hatására kis zsírtartalmú diéta mellett, a szívbetegség rizikója 41–55%-kal csökkenthetõ, s az eddig ismert élelmiszerek közül csak a szõlõmagolaj képes elõidézni HDL szint növekedését az LDL szint egyidejû csökkentésével.

További elõnye a szõlõmagolaj fogyasztásával járó HDL szint növekedésnek a kor elõrehaladtával fellépõ impotenciával kapcsolatos, amelyet a szívbetegség, a magas vérnyomás, diabétesz és ezek gyógyszeres kezelése, valamint a velük elõforduló depressziós állapot súlyosbít. A HDL szint csökkenése az impotencia felléptét elõsegíti.

A szõlõmagolaj fogyasztása a trombogenezis esélyét is csökkenti. A túlzott mértékû konyhasó fogyasztás okozta magas vérnyomás kezelésére és prevenciójára alkalmas.
Külön említést érdemel a szõlõmagolaj kozmetikai használata. Gazdag linolsavtartalmának köszönhetõen a transzepidermális vízveszteség csökkentésében fontos szerepe van, ezért a bõr vízháztartásának szabályozásában alapvetõ a szerepe. Emoliens hatása és filmképzõ sajátossága miatt is szívesen alkalmazzák kozmetikai termékekben. Kozmetikai készítményekben a zsírfázis fontos alkotórésze lehet.

A következõ esetekben ajánlatos a kozmetikai termékekben szõlõmagolajat használni:
• hajápoló szerek: vékonyszálú, zsíros, gyenge, erõs igénybevételnek kitett hajra,
• bõrregeneráló termékekben erõs igénybevételnek kitett öregedõ bõrre, a szemkörnyék ráncainak kezelésére,
• testápoló krémekbe,
• ajakírekbe,
• kézkrémekbe.
A felhasználható szõlõmagolaj mennyisége kozmetikai termékekben nincs korlátozva, így akár hatóanyagként, vagy vivõanyagként kényelmesen használható. Az aromaterápiás masszázsok során használatos illóolajok hígításá - hoz szintén elõnyösen alkalmazzák gyors felszívódóképessége és közömbös illatanyagai miatt.
A szõlõ feldolgozása során keletkezõ törköly megfelelõ, kíméletes kezelése után még több és a magolajnál nagyobb jelentõséggel rendelkezõ antioxidáns anyagok kinyerésére is lehetõség nyílik. Az USA-ban, Japánban és néhány európai országban a szõlõ héjából és a magvából bioflavonoidokat az oligomer proantocianidineket és antocianidineket izolálják, ill. dúsítják fel (resveratrol, kvercetin stb.), s belõlük olyan OTC termékeket készítenek, amelyek az anyagcsere toxikus hatású melléktermékei, az oxigén szabadgyökök és a reaktív oxigénmetabolitok ellen védelmet nyújtanak, amelyeket számos betegség etiológiai tényezõjeként tartanak számon. A szõlõ ezen biológiailag aktív anyagaival egy további publikáció keretében kívánunk foglalkozni.

A Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj ára: 1900 Ft

 

Daten
Artikel-Nr.:
0013
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!