Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml
Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml
1 900 Ft

Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250ml

Készül Magyarországon, magyar szőlőmagból!Szép transzparens, sötétzöld színe van, markáns az íze.

1 900 Ft
Beschreibung

Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj 250 ml - Ár: 1900 Ft

A 0,25 l-es hidegen sajtolt szőlőmagolaj árát  is Magyarországon az egyik legalacsonyabbra áraztuk be, mint sok más termékünket. Nálunk a vevő partner, nem fejős tehén. Magyarországi 250 ml-es hidegen sajtolt szőlőmagolaj árak itt: árgép Jól látható, hogy a mi árunk kb. a fele a második legolcsóbb terméknek. Ne feledjük: a szőlőmag egy borászati melléktermék, ami régebben a szemétben landolt!

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj íze


A szőlőmagolaj ízére az alapanyag nem kellemes íze a jellemző(ugye nem jó ízű a szőlőmag?), nem feltétlenül egy élvezeti cikk, ahogy a szőlőmag sem. Mindenesetre markáns íze van, nem úgy, mint a bolti 1 literes finomított szőlőmagolajoknak,amik ízetlenek gyakorlatilag.

Tehát felhívjuk a figyelmet, hogy bontott palackot  azért, mert "nem tudom elfogyasztani, nem ízlik, "avas"!!!, nem cserélünk vissza. Soha nem avas, mert mindig frissen van préselve!

500 ml-es h. s. vörös szőlőmagolajunk ára 3600 Ft!

A szőlőmagolaj hatásai (Bővebb cikk itt: jomagyar.hu)

Belsőleg használva

-Csökkenti az LDL koleszterin szintet

-erős tumorellenes hatás klinikai vizsgálatokkal alátámasztva

- Erősíti a vérereket és a hajszálereket

- Megvédi az érrendszert a meszesedéstől

- Szívbarát, védi a keringési rendszert a meszesedéstől

- Csökkenti a trombózis lehetőségét

- Kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára

- Nőknél enyhíti a változó kor kellemetlen tüneteit

- Védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét

- Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin-tartalmát – növeli a HDL koleszterin szintjét és csökkenti az LDL koleszterin szintjét               A képen finomított szőlőmagolaj..

- Magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt

- Védi a szemet, segít megakadályozni a szürke hályog kialakulását

- Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen

- Csökkenti az inzulin rezisztanciát

Belsőleg ajánlott naponta egy teás-, vagy evőkanállal fogyasztani.

Külsőleg használva

Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra vagy beteg, égett bőrfelületre is lehet használni. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.

Resveratrol és egyéb antioxidánsok

Napjainkban az antioxidáns hatású vegyületek kiemelt kutatási területet képeznek. Az utóbbi időben egyik leginkább vizsgált ilyen vegyület a resveratrol, ami a nem flavonoid-fenolok csoportjába tartozik. Ez az anyag a növény „immunanyagának” tekinthető, mivel megvédi a szőlőt a fertőzésektől, megköti a káros szabadgyököket, amik a kedvező biokémiai folyamatokat gátolják. A resveratrol az érés során a szőlőbogyóban főként a héjszerkezetben halmozódik fel, de kimutatható a magrészekből is a szőlő-feldolgozási technológiák és a szőlőfajtáktól függően változó mennyiségben. A resveratrol a szőlő héjában van, nem a magjában!

A szőlőmagolaj hatásai az LDL koleszterinre

Klinikai vizsgálatok eredményei szerint, – melyeket az American Heart Association Arteriosclerosis c. folyóiratá- ban publikáltak 1990-ben, – a megfigyeltek napi étrendjé - be négy héten át 30 g szõlõmagolajat adagoltak, melynek hatására a triglicerid-szintben 17,2%-os csökkenést értek el. A kísérletbe vont személyeknél, akiknél a alacsony volt a HDL szint (40 mg%-nál kevesebb), 14,6 %-os HDL növekedést értek el. 1993-ban publikált adatok szerint a szõlõmagolaj adagot napi 50 g-ra emelték 56 vizsgálatba vont személy esetében és azt tapasztalták, hogy a HDL (jó koleszterin) szint 13%-kal növekedett, míg az LDL szint 7%- kal csökkent három hetes kezelés után. A teljes koleszterin:HDL arány 15,6%-kal, míg a teljes LDL:HDL arány 15,3%-kal csökkent a kezelés hatására. Mindezen vizsgá- latokból azt a következtetést vonták le, hogy a szõlõmagolaj hatására kis zsírtartalmú diéta mellett, a szívbetegség rizikója 41–55%-kal csökkenthetõ, s az eddig ismert élelmiszerek közül csak a szõlõmagolaj képes elõidézni HDL szint növekedését az LDL szint egyidejû csökkentésével.

További elõnye a szõlõmagolaj fogyasztásával járó HDL szint növekedésnek a kor elõrehaladtával fellépõ impotenciával kapcsolatos, amelyet a szívbetegség, a magas vérnyomás, diabétesz és ezek gyógyszeres kezelése, valamint a velük elõforduló depressziós állapot súlyosbít. A HDL szint csökkenése az impotencia felléptét elõsegíti.

A szõlõmagolaj fogyasztása a trombogenezis esélyét is csökkenti. A túlzott mértékû konyhasó fogyasztás okozta magas vérnyomás kezelésére és prevenciójára alkalmas.
Külön említést érdemel a szõlõmagolaj kozmetikai használata. Gazdag linolsavtartalmának köszönhetõen a transzepidermális vízveszteség csökkentésében fontos szerepe van, ezért a bõr vízháztartásának szabályozásában alapvetõ a szerepe. Emoliens hatása és filmképzõ sajátossága miatt is szívesen alkalmazzák kozmetikai termékekben. Kozmetikai készítményekben a zsírfázis fontos alkotórésze lehet.

A következõ esetekben ajánlatos a kozmetikai termékekben szõlõmagolajat használni:
• hajápoló szerek: vékonyszálú, zsíros, gyenge, erõs igénybevételnek kitett hajra,
• bõrregeneráló termékekben erõs igénybevételnek kitett öregedõ bõrre, a szemkörnyék ráncainak kezelésére,
• testápoló krémekbe,
• ajakírekbe,
• kézkrémekbe.
A felhasználható szõlõmagolaj mennyisége kozmetikai termékekben nincs korlátozva, így akár hatóanyagként, vagy vivõanyagként kényelmesen használható. Az aromaterápiás masszázsok során használatos illóolajok hígításá - hoz szintén elõnyösen alkalmazzák gyors felszívódóképessége és közömbös illatanyagai miatt.
A szõlõ feldolgozása során keletkezõ törköly megfelelõ, kíméletes kezelése után még több és a magolajnál nagyobb jelentõséggel rendelkezõ antioxidáns anyagok kinyerésére is lehetõség nyílik. Az USA-ban, Japánban és néhány európai országban a szõlõ héjából és a magvából bioflavonoidokat az oligomer proantocianidineket és antocianidineket izolálják, ill. dúsítják fel (resveratrol, kvercetin stb.), s belõlük olyan OTC termékeket készítenek, amelyek az anyagcsere toxikus hatású melléktermékei, az oxigén szabadgyökök és a reaktív oxigénmetabolitok ellen védelmet nyújtanak, amelyeket számos betegség etiológiai tényezõjeként tartanak számon. A szõlõ ezen biológiailag aktív anyagaival egy további publikáció keretében kívánunk foglalkozni.

A Jómagyar.hu hidegen sajtolt vörös szőlőmagolaj ára: 1900 Ft

 

Daten
Artikel-Nr.:
0013
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!