Jómagyar.hu homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g – Ára: 700 Ft
Jómagyar.hu homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g – Ára: 700 Ft
1,78

Jómagyar.hu homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g – Ára: 700 Ft

Jomagyar.hu homoktövis hús-héj őrlemény, a velő préselési melléktermékének szárítmánya. Nehéz lenne többet tennünk az immunrendszerünkért,érrendszerünkért, mint homoktövisbogyó termékeket fogyasztani.

1,78
Beschreibung

Jómagyar.hu homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g – Ára: 700 Ft


Homoktövis velőnk 0,2 l-es kiszerelésben 850 Ft-ért itt kapható !
Ez a homoktövis őrlemény termék kíméletesen lett készítve,ezért olyan szép narancssárga a színe. A homoktövis velő préselési mellékterméke lett szárítva és megőrölve. Ez nem kapszula, sűrítmény, koncentrátum, kivonat, vagy egyéb, hanem a növények egyik ősi feldolgozási módjával, szárítással tartósított termék, tehát nem ment át azokon a gyógyszeripari lépcsőfokokon, mint a homoktövis kapszulák, kivonatok, koncentrátumok, sűrítmények. Ennél kíméletesebb feldolgozás nincsen! Összegzés: a termék valószínűleg több értékes hatóanyagot tartalmaz, mint a gyógyszer – vagy élelmiszeriparilag feldolgozott drága termékek!

Hamarosan ORAC érték , összes polifenol és C vitamin értékeket teszünk közzé, ahogy azt tettük a közelmúltban a vörös szőlőmag őrleményünk esetében! ORAC értéke 39 222 mgTOE/kg lett! lett!! Jegyzőkönyv alul!

Ez a termék a paszírozás melléktermékéből készül, azaz nagyrészt héjat tartalmaz, de nyilván sok hús is a héjra tapad. Olyan, hogy homoktövisbogyó őrlemény csak úgy lenne előállítható, ha valaki aszalná/szárítaná a homoktövis bogyókat és utána őrölné, maggal együtt.. Nos, én még ilyenről nem hallottam. Csak, mert páran keresnek bogyó őrleményt, mert valakik úgy hirdetik.

A homoktövist csak az elmúlt 10 évben kapták fel Magyarországon, pedig őshonos növényünk. Bevallom én magam is csak 5 éve hallottam először felőle. Sok kutatás tárgyát képezte ez a csodálatos növény a közelmúltban és minden kutatás azt igazolta, hogy a homoktövis bogyói, de levelei is rengeteg jótékony bioaktív beltartalmi anyaggal, értékkel, tulajdonsággal bírnak.

A következőkben megpróbálom összefoglalni eddig megfigyelt jótékony hatásait röviden.

A homoktövisbogyó jótékony hatásai, felhasználása

Általánosságban kijelenthető, hogy segít távol tartani a betegséget a családtól. Sok kisgyermekes anyuka jelzi vissza nálam, hogy mióta a homoktövis szirupot vagy őrleményt eteti a gyerekkel, a gyerek nem kapta el osztálytársaitól a fertőzéseket, tehát valóban erősíti az immunrendszert.

Legfontosabb élettani hatásai a következők:

-Az atherosclerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van a teának, húsolajnak és tablettának

-A többszörösen telítetlen zsírsavak,omega-3 zsírsavak (linolénsav) szerepe a vér koleszterinszintjének szabályozásában van

-A Hemorrhagiás Diatézis (a véralvadási tényezők hiánya) kezelésében jelentős hatással bír a húsolaj és homoktövisbogyó őrlemény

-általános roboláló és immunerősítő gyümölcs

-190 szinergens módon működő biológiailag aktív anyag

-C vitamin bomba, 350 mg körüli átlagos C vitamin tartalommal (a nyers bogyó)

– a pasztőrizált velő 150 mg körül C vitamin tartalommal bír

-multivitamin bomba: C, B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz

-fitokemikáliák: xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz

-magas ásványi anyag tartalom: vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom-magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését

-antihisztamin hatású anyagai révén segíti az allergiás panaszok enyhítését

-hasznos cukorbetegek számára is, színanyag tartalma miatt

-a homoktövishús egyik legkiemelkedőbb hatása a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) gyógyításában betöltött szerepe

-különleges szív-és érvédő szerepe is, a számtalan növényi színanyag, fitokemikália és vitamin összhatásaként

-a terméshúsban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentősége is kiemelkedő

A homoktövis őrlemény nagy előnye a szirupokkal és ivólevekkel szemben, hogy nem volt az élelmiszeriparilag hőkezelve, csak kíméletesen szárítva. és egész évben fogyasztható.

Persze még 1000 dologra jó a homoktövis bogyója, amit már az ókor óta használ az ember

Hippokratész műveiben szintén fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Az ókori Görögországban a homoktövis gyümölcsét a lovaknak adták az Olimpiai játékok előtt, hogy növeljék azok fizikai erejét, javítsák a külsejüket, mivel a lovak szőre gyönyörűen csillogott tőle. Innen ered a görög neve is: hippos- ló, pheas- fényes. A szláv népeknél mind a mai napig széles körben alkalmazzák a homoktövis gyümölcsét és az olaját. Kirill, a szláv abc megalkotója, ezzel az olajjal kezelte a betegeket és a sebesülteket.

Az ő példáját követték később az orosz kozákok, akik ezzel az olajjal kezelték sebeiket, gyümölcsével javították egészségi állapotukat, növelték erejüket. Nagyon savanykás íze és üdítő hatása miatt a homoktövis gyümölcsét előszeretettel fogyasztják a szibériai vadászok, akik ezt a gyógynövényt szibériai ananásznak nevezik. Brezsnyev is rendszeresen fogyasztott homoktövis-olajat, mert sejtszinten produkálva a védőhatást, még az italfogyasztással szemben is megvédi a szervezetet. Roborálós és immunstimuláló hatásának köszönhetően a homoktövis-olaj az űrhajósok étrendjében is szerepel.A skandináv országokban, de általában az északi területeken nagyon régóta az egyik leghasznosabb ‘téli gyümölcs’. Az európai orvoslás jóval később kezdte alkalmazni, már a határozott kutatások következményeként.

Homoktövisbogyó őrlemény – homoktövis őrlemény 100 g – Ára: 700 Ft

A homoktövis héj őrleményünk ORAC értéke 39 22 mg/100g lett, ami kiemelkedő, kb. annyi, mint a vörös szőlőmag őrleményünké. Az összes polifenol tartalom szintén kiemelkedő, azaz 64 440 mg/kg! Ezt sokalljuk, ezért kontroll vizsgálat is lesz! Kérjük kérjen hasonló adatokat a drága termékek gyártóitól, különös tekintettel a kapszulásított, dzsemesített, kivonatolt termékekre! 

Daten
Artikel-Nr.:
0077
Ergänzende Artikel
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!