Jómagyar hidegen sajtolt ligetszépe olaj 250 ml

A sok érdeklődő hatására ismét tartjuk a Ligetszépe olajat.
6 500 Ft
Beschreibung

Ligetszépe olaj  250 ml - Ára: 6500 Ft/0,25 l/250ml

 

A kendermagolaj is magas GLA-ban, kb.3 %-ot tartalmaz! Hidegen sajtolt kendermagolajunk ára 2800 Ft/0,5 liter! Forrás: https://www.precisionnutrition.com/all-about-hempÍze


Nos, én sok éve kóstolgatom a ligetszépe olajat is. Jellegtelen, enyhén dohos íze van, nem kesernyés vagy avas íz, de talán inkább dohosnak írnám le. Ez a friss préselés íze. Nem egy élvezeti cikk, mint mondjuk a tökmagolaj.

A GLA  a szervezetünkben hormonszerű anyagokká alakul át, például prosztaglandinokká és leukotriénekké, amelyek gyulla­dáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Általánosan ajánlott: izületi fájdalmak enyhítésére, diabéteszes neuropátia tüneteinek csökkentésére, ekcéma mérséklésére, menstruáció előtti tünetek enyhítésére, izomhúzódás tüneteinek csökkentésére.

 

A linolsav az esszenciális zsírsavak közé tartozik és csak étkezés révén kerülhet testünkbe. a gamma-linolénsavat viszont már a szervezet állítja elő a táplálékkal bevitt nyersanyagokból.

 

A ligetszépéből nyert olajnak mintegy 72%-a linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav, így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető. Antioxidáns tulajdonságú, tehát semlegesíti a testünk számára káros szabadgyököket és gátolja keletkezésüket.

 

A ligetszépe olaj az egyik legjelentősebb omega-6 zsírforrás. Az Omega-6 ról megoszlanak a vélemények, de személyes véleményem ez: az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek. Viszont a klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak.Az Omega-3 zsírok (alfa-linolénsav) viszont az Omega-6 effajta hatását féken tartják.

 

A kozmetikaipar a száraz, gyulladt bőr ápolására alkalmazható szereket készíta ligetszépe olajból. Ránctalanító, nyugtató, hidratáló, revitalizáló hatású. Elsősorban érett, száraz bőr ápolására, krónikus gyulladások, atópiás ekcéma kezelésére ajánlott. Törékeny, puha körmökre, töredezett hajvégekre alkalmazva visszaadja azok rugalmasságát és fényét.

 

ligetszépe olaj a világ legdrágább olajai közé tartozik. Mivel termései aprók és így kevés nyersanyagot lehet belőle kinyerni.

 

Ligetszépe olaj ár: 6500 Ft/0,25 l

Daten
Artikel-Nr.:
0239
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!