Erdélyi ízek padlizsános zakuszka 300 g Ár: 950 FT
A különféle zöldségekből készült, ízesített krémet fogyaszthatod szendvicsre kenve, de húsokhoz és zöldségekhez is tökéletesen illik. Ha a pikáns ízvilág a kedvenced, ez a zakuszka neked készült.
Összetevők:
sült padlizsán, pritamin paprika, hagyma, sárgarépa, napraforgó olaj, sűrített paradicsom, asztali só, fekete egész bors, babérlevél, csípős paprika, cukor.
Tápérték 100 g termékben:
Energia 454,1 kJ/108,5 kCal
Zsír: 6,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,06 g
Szénhidrát : 11,3 g
- amelyből cukor: 1,7 g
Fehérje: 2 g
Só: 1,2 g
Élelmi rost: 3 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Összetevők: sült padlizsán 45%, pritamin paprika,hagyma, sárgarépa napraforgó olaj,sűrített paradicsom, asztali só,fekete egész bors,babérlev
A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Az ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha. Néhány változatát gombóccá összegyúrva készítik el. Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg a paprikakrémet sült padlizsánnal készítik, de ezt babbal, és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik. Az erdélyi zakuszkának rengeteg ízváltozata van, hiszen minden erdélyi háziasszony másképp készíti és fűszerezi