Dióbél 1 kg 1000g 1000 g Ár: 3800 Ft

Megérkezett a 2023-as dióbél (2023.10.19)!  Dióbél 2023/2024 ár 3800 Ft/kg ! Azaz 1 kiló dió ára 3800 Ft per kilogramm!  Ez a dióbél I. osztályú, megfelelő kinézetű, finom ízű és illatú dióbél! Átvehető 5 budapesti átvételi pontunkon. A boltokban 6500 Ft a minimális rendelési összeg, ez alatt 350 Ft a díj!

3 800 Ft
Beschreibung

Jomagyar.hu dióbél 1 kg 1 kiló 1000g ár: 3800 Ft 

A dióbél ellenőrzött magyar élemiszerfeldolgozó üzemből származik. Tartalmaz kisebb darabokat is, mint a felesek, ami kb! 20 %-a az egésznek. Mivel ételeinkhez darált formában használjuk, ezért gondoljuk, ez nem probléma.

Finom az illata és megfelelően száraz. Nem kiállítási verseny-dióbél, hanem étkezésre áruljuk, ami a felhasználás 99 %-ában darálást jelent. Kép: ilyen a dió 2023. 12.12-én.

1. osztályú dióbél : 3800 Ft/kg  

Illata, íze finom! Nem extra minőségi osztály, ami csak feles darabokat tartalmaz, hanem I. osztály, ami tartalmazhat kisebb darabokat is. Finom íze és illata van.

Kérjük, más termékek esetében is használja ki kiváló árainkat!

Például: C vitamin 1000 mg 100 db feketeribizlivel 1750 Ft

Kb. 30-40 % feles dióbelet tartalmaz! Kellemes ízű, finom, magyar dióbél. A dióbél hivatalos osztályozása: extra, 1-es és 2-es kategóriájú vagy osztályú, ez a dióbél 1.és extra között van. Forrás: http://www.dioskonyv.hu/13-01/1.htm  Csomagolása: 80 dkg-os-os celofán tasakban! Kép lejjebb!


Átvételkor meg lehet nézni és kóstolni fizetés előtt!

A dióbél osztályozása az EU-ban (Forrás: http://www.dioskonyv.hu/13-01/1.htm)


Megengedett hibák (Megengedett eltérések (a hibás gyümölcs száma, vagy tömege százalékban kifejezve)

Extra / I. osztály / II. osztály 

a) A csonthéj sérüléseire vonatkozó teljes megengedett eltérés | 7 | 10 | 15 | Ez nincsen benne!

b) Az ehető rész (dióbél!) sérüléseire vonatkozó teljes megengedett eltérés | 8 | 10 | 15 | Ez 1-2 % !

Amelyből ennyi avas, rothadt, vagy rovarok által károsított | 3 | 6 | 8 |   Na, azért ilyen nincsen benne!

Amelyből ennyi penészes | 3 | 4 | 6 |  Ilyen sincsen!

Ez a 2023-es dióbél első osztályú. A dióbél vásárlásának ideje most jön még csak el. (Ezt október végén írtam.) Miért is? Mert a dió, miután lehullott vagy leverték, 2-4 hetet áll ládákban, kiteregetve vagy necc zsákokban és csak ezután lehet törni. Sokan esküsznek a verésre, sokan azt mondják,hogy ez árt a diófának. A dió kopáncsosan vagy kopáncstalanul is lehullhat. A kopáncsos dió víztartalmát 35 %-ra, míg a lehullott, már kopácstalanét 25-30 %-ra becsülik a szakemberek. Megtörés után még 2-3 hetet kell száradnia, hogy a kezdeti 35-40 %-os víztartalomról kiszáradjon - optimális esetben - 8-12 %-ra! Ezért e megfelelő dióbél körülbelül november elejére kerül a vásárlókhoz!

 

Nálunk idén 2023-ban, október utolsó hetétől van dióbél.

 

A dió jótékony hatásairól

 

Kevesen tudják de a dió gyógynövény, levelét főzetekhez, teához, olaját magas Omega 3, linolsav és B, E vitamin tartalma miatt szintén ajánljuk.

 

A dióbél összetétele: Víz, Zsír, Fehérje, Szénhidrát, Élelmi rost

 

A dióban található ásványi anyagok: Kálcium, Vas, Magnézium, Foszfor, Kálium, Nátrium, Cink, Réz, Mangán, Szelén. Ezek közül kiemelkedő mennyiségű káliumot (450 mg), foszfort (380 mg) és kalciumot (99 mg) tartalmaz.

 

A dióbélben található vitaminok: C vitamin,Thiamin, Ribofavin, Niacin, Pantothenic savanyú, Vitamin B6, Folsav Vitamin A, Vitamin E (alpha-tocopherol), Vitamin E (delta-tocopherol), Vitamin E (gamma-tocopherol), Vitamin K .

 

Fejletlen vagy beteg gyermekeknek, legyengült szervezetű felnőtteknek hatékony erősítőszerként ajánlják magas energiaértéke (651 kcal/ 100 gramm), és A-, B1-, B2-, és C-vitamin tartalma miatt.

 

Dióbelet ajánlatos fogyasztani, ha magas zsírtartalmú, nehéz ételt ettünk, ekkor ugyanis normalizálhatja a koleszterinszintet.

 

Sok Omega-3 zsírsav és antioxidáns is található a dióbélben. Napi 30 gramm dióbél segít megvédeni a szívet a betegségektől és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget a nőknél.

 

Vértisztító, serkenti az emésztést, ugyanakkor bélféregűző hatásáról is ismert. A dióbél hatékony gyomor- és bélhurut ellen.

 

Szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai: antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rák kialakulásának a megakadályozásában.
Magas vérnyomásban szenvedőknek is ajánlják.

 

A dióbél fogyasztása a prosztatadaganatokat is csökkenti. A dió képes lebontani az inzulinszerű növekedési faktor néven ismert fehérjét. Ha a vérben nagy ennek a fehérjének az aránya, az a prosztatarák fokozott kockázatára utal.

 

A diót bőrbetegségek, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén borogatásra, gyulladásgátlásra használják. Pattanásos bőrre gyógytea keverékeként is hatásos.

 

A népi gyógyászat a fa levélét, fiatal fák kérgét, a termések zöld burkát, és a csonthéjon belül a terméseket elválasztó hártyát is felhasználják.

 

A dióbél 1 kg 1 kiló, 1000 g ára nálunk 2023-2024-es szezonban 3800 Ft /kg

 

Dió ár, dió árak, diót keresek, diót veszek, dió ár 2500 ft/kg

Daten
Artikel-Nr.:
91821
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!