Jómagyar hidegen sajtolt máriatövismagolaj 250 ml
Jómagyar hidegen sajtolt máriatövismagolaj 250 ml
1 900 Ft

Jómagyar hidegen sajtolt máriatövismagolaj 250 ml

Ára: 1900 Ft Jómagyar.hu hidegen sajtolt máriatövismagolaj 0,25 l. Sárga színű, eléggé jellegtelen ízű olajfajta. Mint minden olajunk, ez is hidegen sajtolt. Ajánljuk mellé 250 g-os teljes őrleményét is!

1 900 Ft
Beschreibung

Jómagyar.hu hidegen sajtolt máriatövismagolaj 0,25 l Ára: 1900 Ft


Közkívánatra van már 250 ml-es máriatövismagolaj is! Máriatövismag őrlemény szilimarin tartalommal itt vásárolható hozzá!

Szokták kérdezni:
Miért ennyi nálunk (csak) az ára??
Mert az alapanyag ára is megfizethető! Ennyi!

A máriatövismag olajnak és a szezámmag olajnak magas a viasz tartalma, ami hidegben kikristályosodik (hűtőgép), azonban szoba hőmérsékleten ez megszűnik. Ezért élszerű felrázva fogyasztani.

A szilibinin egy rendkívül hatékony antioxidáns - antioxidáns tartalma többszöröse az E és C vitaminnak - amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilibinin szabadgyök megkötő hatásról. Emellett a szilibinin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

  • stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat

  • semlegesíti a szabadgyököket

  • serkenti a májsejtek termelődését

  • felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját

  • gyulladáscsökkentő hatású

  • segíti az ösztrogén lebontását


A máriatövis ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésre, de hatásos lehet epehólyag problémák gyógyításában is. Fogyasztása történhet a gyógynövényboltokban, vagy gyógyszertárakban kapható étrend-kiegészítők formájában, ezen kívül fogyasztható a máriatövis tea formájában is bár ilyen fajta alkalmazása ritkább, mert hatóanyagai nehezen oldódnak ki. A máriatövist gyakran társítják más növényekkel, a gyermekláncfűvel, fecskefűvel, vagy a májtisztítás folyamataiban is bizonyított benedekfűvel.

Az őszbogácsnak is nevezett növény Európában rendkívül népszerű étvágygerjesztő, emésztést elősegítő, a máj működését fokozó, epehajtó hatású népi orvosság. Egyik fő hatóanyaga, a flavonoid szilimarin, közvetlenül a májsejtekre hat. (A P-vitaminként is ismert flavonoidok, növényekben előforduló vegyületek, amelyek általában a C-vitaminnal együtt fejtik ki a hatásukat.)

 

A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigyszerve, amely több létfontosságú anyagot szintetizál, termeli az epét, raktározó funkciót tölt be, továbbá részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban, a zsír- és koleszterinanyagcserében, valamint szabályozza a vérképzést és a véralvadást.
A máj betegségei vírusos eredetű gyulladásos, vagy toxikus-metabolikus eredetű bajok lehetnek. A vírusfertőzéseket illetően az orvostudomány a megelőzésre (védőoltásokkal), a későbbiekben pedig a kialakuló következményes tünetek (például májelégtelenség) enyhítésére szorítkozik. A toxikus eredetű májbetegségek (hepatózisok) kezelése főként a károsító anyag(ok) felismerésére és eltávolítására irányul. Ide sorolható az alkohol és számos modern szintetikus gyógyszer is.
A májproblémák fitoterápiával való kezelése évszázados múltra tekint vissza. Az egyik legismertebb májvédő növény, a máriatövis hatásosságáról már Dioszkoridész és Plinius is említést tesz műveiben, de megtalálható a középkori füveskönyvekben és Melius Juhász Péter magyar nyelvű Herbáriumában (1578) is. Számos növény hatásosságát modern klinikai vizsgálatokkal is sikerült igazolni.

 

Máriatövismag olaj árak partnerünknél az arukereso.hu-nal: 

 

A Jómagyar.hu máriatövismag olaj ára: 1900 Ft/0,25 l
Daten
Artikel-Nr.:
95261
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!