Akác lépesméz 500 g
Akác lépesméz 500 g
2 900 Ft

Akác lépesméz 500 g

Lépes akácméz 500g Ár: 2900 Ft

A lépesméz egy kuriózum, mert kevés van belőle. A lépesmézet körülvevő akácméz ugyanaz az akácméz, mint az akácméz termékeknél.

2 900 Ft
Beschreibung

Akác lépesméz 500 g Ára: 2900 Ft

 

A benne látható lépdarab elsű éves lép, mert csak az ilyen szép világos. Kevesen tudják, de a méhészeknek külön feladat a lépek építtetése a méhekkel. A méhész a téli időszakban kereteket készít, lehetőleg hársfából. Ezeket bedrótozza, majd a méhviasz készítőknél műlépet vásárol hozzájuk. A műlép kaptárakban már előregedett keretek, lépek viszaából készül olvasztással a méhvissazl foglalkozó kollégáknál. 

Ezeket az olvasztott és sterilizált lapos méhviasz lapokat olvasztja rá ügyesen a méhész a keretek drótozásáraa, amit később a méhek kiépítenek. Nos, ez az első éves "szűzlép" ez a szép világos lépdarab ebben az üveg lépesmézben. Tehát májusban a méh a lépet ssjtekkel kiépíti és már hordják is bele a friss akácmézet!

 

A kiépített lépek sejtjeit a méhek egyébként több évig használják, a méhészel általábaan 4-5 év után selejtezik le őket, ekkor kerülnek el a viaszfőző kollégákhoz.

A lépesméz ár ezért ilyen magas, mert ehhez aaz ínyencfalathoz sajnos fell kell áldozni sok, első éves szűzlépet. Ilyenkor megfelelő méretű téglalapokra vágja a méhész  lépet és ezek a kiépített lépek nem fognak dolgozni 4-5 évig, mint a többi.

 

Lépesmézünk 1. osztályú, magyar akácmézet tartalmaz. A akác lépesméz szinte bió minőségű, mivel az akácfák általában a civilizációtól távol helyezkednek el, ezért azokat ritkán érheti csak vegyszeres permetezés. Sajnos ez nem igaz a repce, napraforgó mézekra, azok sajnos igencsak vegyszerigényes növényeink. ( Nem is ajánlom őket.)

 

Akác lépesméz 500 g Ár: 2900 FT

Daten
Artikel-Nr.:
98461
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!