Mézharmat-erdei méz 950 g
Mézharmat-erdei méz 950 g
3 200 Ft

Mézharmat-erdei méz 950 g

Ezt az erdei vagy mézharmat mézet nem minden évben tudják a méhészek "betakarítani". Egy nem nektáralapú méz, mint az összes többi fajtamézünk. A méheink az erdei, fenyő, mézharmat méz esetében a fák levelein megjelenő cukros mézharmatot gyűjtik be és alakítják mézzé. Csomagban flakonban, saját pontjainkra üvegben kerül. Betétdíjas (tetővel együtt)  termék a környezetünk érdekében! 

3 200 Ft
Beschreibung

Mézharmat-erdei méz 950 g Ár: 3200 FT

Betétdíjas (tetővel együtt)  termék a környezetünk érdekében! 

Ez a méz tömegében fekete, ránézésre az üvegezett méz is fekete érzetet ad. Valójában azért nem fekete, de majdnem. Több néven is emlegetik mind a méhészek, mind a kereskedő vagy a vásárlók, de  lényeg, hogy mézharmatnak hívjuk a nem nektáralapú mézeket, amik nem virágokból lettek hordva!

Hú, akkor miról is lehet szó?? Nos, mindannyian jártunk már úgy, hogy amikor leparkoltuk autónkat július-augusztus táján egy árnyékos parkolóban, akkor a szélvédőn egy ragacsos anyag jelent meg, amit alig vitt le az ablaktörlő folyadék.. No, ez a ragacsos, azaz magas cukortartalmú anyag a mézharmat vagy édesharmat. Ez egy fantáziaanév, amit jó marketingérzékkel rendelkező méhészek találhaattak ki. A szorgos méheink ezt a cukros anyagot gyűjtik be és alakítják mézharmat, fenyó vagy erdei mézzé. Van, aki így hívja, van, aki úgy.

Volt méhészként tudom, hogy ez a fajtaméz nem minden évben terem, kb. 3-4 évente van csak. Nekem egyszer volt olyan szerencsém a 3 év alatt, amikor a méheim ilyen szép, sötétbarna mézet hordtak augusztusban. Egyszer csak megjeéent a kaptárban. Nagyon sűrű méz lett belőle.

Milyen az erdei vagy mézharmat méz íze?

A fogyasztó első benyomása talán a sűrűsége. Olyan melaszos, karamellás íze van a mézharmat vagy erdei mézeknek, a végén egy kis narancsos felhanggal!Szóval egy igazi kuriózum vagy ínyencfalat a mézharmat méz.

Az igazi erdei méz majdnem fekete de legalább sötétbarna méz. Sokszor a világos mézeket is erdeinek hívják, de azok inkább vegyes virágmézek némi erdei/mézharmat méz tartalommal.

Az erdei méz egyfajta mézharmat méz. A mézharmatot a levéltetvek termelik megfelelő időjárás esetén, általában nagy száraz melegben. Magas cukortarlamú cseppek formájában kerül a levelekre és onnan gyűjtik be és alakítják mézzé a szorgos méhek. Nyomelemekben (mikroelemek), ásványi anygokban és ZAMATBAN nagyon gazdag méz. Míg az erdei méz is mézharmat méz természetesen, csak éppen nem fenyők mézharmata, addig a fenyőméz értelemszerűen fenyőerdőkben termelhető csak, ami Magyarországra kevésbé jellemző.

Az erdei méz viszonylag ritka mézfajta, az akácméznél sokkal többre tartják a hozzáértők. Érdemes tudni, hogy az akácméz magyarországon a legnagyobb tömegben termelt méz, ára csak a vásárlók kereslete miatt annyi, amennyi. Mi nem tartjuk sokra, többre tartjuk a hársmézet, vegyes mézet, selyemfűmézet és főleg a fenyőmézet vagy erdei mézet.

Mézharmat-erdei méz 950 g Ár: 3200 FT

Daten
Artikel-Nr.:
9871246
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!