Őszi fokhagyma 1. osztály - Ár:1800 Ft / kg

Ez gyönyörű, kemény őszi fokhagyma. Minimum 5 cm-es fejek,kis gyökérmaradvánnyal, nem úgy, mint az ízetlen kínai fokhagyma utánzat, sokszor nehézfém szennyezéssel.

1 800 Ft
Beschreibung

I. oszt. magyar fokhagyma  Ár: 1800 Ft/kg 

Az őszi fokhagyma betakarítása júniusban történik. Ez a fokhagyma ősszel került elvetésre, nagyobbra nő és biztosabb a hozama, mint a tavaszi fokhagyma fajtáknak. Hátránya viszont, hogy nem áll el a következő betakarításig, mint a tavaszi. 

Az őszi fokhagyma terméshozama jóval nagyobb, és hamarabb betakarítható. A méretbeli különbség egyik oka, hogy nagyobb a víztartalma, azonban lazább húsú és enyhébb az aromája, hamarabb romlik. Buroklevelén és gerezdhéján lilás színeződés található. Megfelelő, azaz hűvös és száraz helyen történőtárolással januárig februárig áll el.
A tavaszi fokhagyma nagy előnye, hogy nagyobb a szárazanyagtartalma, és tovább eltartható, mint az őszi. A nagyobb szárazanyag tartalom miatt koncentráltabb az ízanyaga, így az ételbe kevesebb mennyiség kell ugyanazon ízhatás eléréséhez. A tavaszi fokhagyma kemény, elálló, jól tárolható, ízét-zamatát májusig megtartja. A héja vékony, fehér.

fokhagyma oszi

Tipp: a kínai fokhagymának ki/le van vágva a gyökere! Frissítés: ezt már kiküszöbölték, van gyökeres is..

A fokhagyma legfőbb gyógyító tulajdonságai:

Hogyan járul hozzá a fokhagyma egészségünk megőrzéséhez?

 

A szív és érrendszeri betegségek megelőzésében - normalizálja a gyors szívverést, javítja a szíverek munkáját és a szívizom vérellátását, ami a szív funkcióinak javításához és a trombózis megjelenésének csökkenéséhez vezet.

 

Segít a vérnyomás normalizálásában.

 

Bizonyítottan csökkenti az LDL koleszterin („káros" koleszterin) és trigliceridek koncentrációját, növeli a HDL koleszterin („jó" koleszterin) szintjét a vérben.

 

Gátolja a vérlemezkék (trombociták) felhalmozódását és a lerakódások megjelenését az érfalakon - gátolja a véredények idő előtti elzáródását és feszességét, serkenti a vérkeringést.

 

Csökkenti a vér cukorszintjét.

 

Azoknak, akik felfúvódással küszködnek, emésztési gondjaik vannak, valamint elzáródnak a véredényeik a has tájékán, hasznos lehet egyes gyomorbántalmak megoldásában pl. hasmenés és bélhurut.

 

Serkenti az epitelizációt (bőrképződés) és a sebek gyógyulását.

 

Segít számos tüdőbetegségnél, antibiotikus hatása különösen jó a megfázások és grippe idején, valamint a bronchitisnél.

 

Baktérium-, gomba- és parazitaölő hatása van (gombák, herpesz vírusa és más kórokozók ellen).

 

Antioxidáns hatása van.

 

Erősíti a szervezet ellenálló képességét.

 

Gátolja az idő előtti öregkori panaszokat - erősíti a szervezetet az idősebb korban.

 

Hozzájárul a vitalitás és a szervezet általános egészségének megőrzéséhez.

 

Most hirtelen ennyit sikerült összeszednünk a fokhagymáról.Forrás az internet volt. Ha Ön ismer további pozitív élettani hatásokat, kérem írja meg nekünk.

 

Tudjuk, hogy jó áron adjuk az I. osztályú magyar fohagymát!

 

Fokhagyma ára: 1400 Ft/kg 


 

Daten
Artikel-Nr.:
aszalt-9150
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!