Magyar aszalt szilva magozatlan 0,5 kg - Ár: 750 Ft

Keresünk szerényen gondolkodó aszalt szilva termelőt-gyártót! Ez igazi magyar aszalt szilva, nem a dél-amerikai tartósított cucc. Az aszalt szilva egy antioxidáns bomba, emésztésjavító, finomság,ORAC értéke 8000 körül van.
1 500 Ft
Beschreibung
Magyar aszalt szilva 500 g - 1500 Ft

Keresünk szerényen(normálisan) gondolkodó aszalt szilva termelőt-gyártót! 

Ilyen árban magyar aszalt szilvát nem talál sehol, a kedves termelők kilónkénti több ezer Ft-ért kínálják, pedig azért nem aranyról van szó és nekik ugye a szilva is saját volt. Igaz? Fehér cukorkiválás a szilván előfordulhat! Hosszabb távon fagyasztani lehet. Ha száraz környezetben tárolja, akkor kiszárad, ilyenkor is érdemes fogyasztás előtt lefagyasztani 1-2 órára és ismét puhább lesz, miután felengedett.

Ez nem az a bolti tartósított, nedves cukrozott aszalt szilva. Ez természetesen aszalt, adalékanyagmentes aszalt szilva. 

Ez a természetes aszalt szilva! Nincsen benne E 220, azaz kén-dioxid. Ez magyar, nem,mint a piacon akár lédig kaphatóak,amik dél-amerikából jönnek és mind tartósított.

A kén-dioxidról innen többet: http://tudatosvasarlo.hu/eszam/e-220-k-n-dioxid

Az aszalt szilva egy antioxidáns - bomba, emésztésjavító, finomság, de még a csontritkulásra is jó, csakúgy mint a mákolaj! Manapság nehéz hagyományosan aszalt aszalt szilvához jutni sajnos.  Az aszalt szilva jótékony hatásai Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök - semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns-dózissal rendelkezik. Kép: így néz ki

Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani. Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti, valamint erős baktériumellenes Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Az aszalt szilva az antioxidáns ORAc értéke 8000 körül van. Aszalt szilva a csontrikulás ellen A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására. Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást. Aszalt szilva a fogszuvasodás és fogínygyulladás ellen A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani és még finom is!

Egy a lényeg: én nem veszek műanyag tasakba csomagolt kén/kén-dioxid tartalmú aszalt szilvákat, mivel ezek nagyiparilag gyorsaszalva voltak, nem magyar termékek, plusz cukrozva is vannak.

Zöldségek-gyümölcsök antioxidáns tartalma (100 grammonkénti ORAC egység)
Aszalt szilva 8.059 Kelkáposzta 1.770
Feketeribizli 7610 Vörös szőlő  1746
Gránátalma 3.307 Fokhagyma 5.708
Vörösbor 6380
Daten
Artikel-Nr.:
aszalt-9277
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!