Jómagyar máriatövismag őrlemény 250g
Jómagyar máriatövismag őrlemény 250g
450 Ft

Jómagyar máriatövismag őrlemény 250g

Ez a máriatövismag őrlemény/liszt a máriatövismag olajunk préselési melléktermékéből készült. Már a középkor óta használja az ember máj és epe problémákra.

450 Ft
Beschreibung
Máriatövismag liszt/őrlemény 250 g - Ára: 450 FT

 

A máriatövismag olaj préselési pelletjéből készül, olajtartalma még mindig 4-6 %. Ajánlott adagolása 1-2 teáskanállal naponta.
Teljes máriatövismag őrlemény 250 g 600 Ft itt rendelhető!

A máriatövis mag  jótékony hatásai

A szilimarin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilimarin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.

A Jómagyar.hu máriatövismag őrlemény Szilimarin tartalma: 1,9 %


A Sylimarin/szilimarin adagolása

Ez a amerikai klinikai kísérletre hivatkozó forrás 140 mg - ot már hatásosnak tart Hepatitis esetében: https://www.medscape.com/viewarticle/422884_5

Ez az összefoglaló cikk 420 mg/nap mennyiséget említ, amit több részletben ajánlanak: https://www.drugs.com/npp/milk-thistle.html

Ez azt jelenti, hogy mivel máriatövismag őrleményünkben 1,9 g/100 g Sylimarin van, azaz 1900 mg/100 g, ami 19 mg/g,  így az említett 140-420 mg bevitel kb. 8-22 g máriatövismag őrlemény bevitelével érhető el! Hogy ez mit jelent teás- vagy evőkanál esetében,azt mindenki döntse el maga, főleg a kanalai méretének függvényében!

Fontos, hogy káros mellékhatása nincsen.

A szilimarin egy rendkívül hatékony antioxidáns - antioxidáns tartalma többszöröse az E és C vitaminnak - amely fokozza a fehérjék szintézisét a sejtekben, és májtisztítás útján támogatja a májműködés helyreállítását. Számos tanulmány számol be a szilimarin szabadgyök megkötő hatásról. Emellett a szilimarin segíti a májsejtek osztódását és regenerációját, valamint stabilizálja a májsejtek sejthártyáját is.

A máriatövis ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésre, de hatásos lehet epehólyag problémák gyógyításában is. Fogyasztása történhet a gyógynövényboltokban, vagy gyógyszertárakban kapható étrend-kiegészítők formájában, ezen kívül fogyasztható a máriatövis tea formájában is bár ilyen fajta alkalmazása ritkább, mert hatóanyagai nehezen oldódnak ki. A máriatövist gyakran társítják más növényekkel, a gyermekláncfűvel, fecskefűvel, vagy a májtisztítás folyamataiban is bizonyított benedekfűvel.

 

Az őszbogácsnak is nevezett növény Európában rendkívül népszerű étvágygerjesztő, emésztést elősegítő, a máj működését fokozó, epehajtó hatású népi orvosság. Egyik fő hatóanyaga, a flavonoid szilimarin, közvetlenül a májsejtekre hat. (A P-vitaminként is ismert flavonoidok, növényekben előforduló vegyületek, amelyek általában a C-vitaminnal együtt fejtik ki a hatásukat.) A máriatövis magot nagy táblás termesztéssel termesztik hazánkban. 

 

A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigyszerve, amely több létfontosságú anyagot szintetizál, termeli az epét, raktározó funkciót tölt be, továbbá részt vesz a szervezet méregtelenítő folyamataiban, a zsír- és koleszterin anyagcserében, valamint szabályozza a vérképzést és a véralvadást. 
A máj betegségei vírusos eredetű gyulladásos, vagy toxikus-metabolikus eredetű bajok lehetnek. A vírusfertőzéseket illetően az orvostudomány a megelőzésre (védőoltásokkal), a későbbiekben pedig a kialakuló következményes tünetek (például májelégtelenség) enyhítésére szorítkozik. A toxikus eredetű májbetegségek (hepatózisok) kezelése főként a károsító anyag(ok) felismerésére és eltávolítására irányul. Idesorolható az alkohol és számos modern szintetikus gyógyszer is. 
A májproblémák fitoterápiával való kezelése évszázados múltra tekint vissza. Az egyik legismertebb májvédő növény, a máriatövis hatásosságáról már Dioszkoridész és Plinius is említést tesz műveiben, de megtalálható a középkori füveskönyvekben és Melius Juhász Péter magyar nyelvű Herbáriumában (1578) is. Számos gyógynövény hatásosságát modern klinikai vizsgálatokkal is sikerült igazolni.

 

Daten
Artikel-Nr.:
mo-003461
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!