Jómagyar.hu vörösszőlő mag és héj őrlemény csomag - Ára:1400 Ft
Jómagyar.hu vörösszőlő mag és héj őrlemény csomag - Ára:1400 Ft
3,55

Jómagyar.hu vörösszőlő mag és héj őrlemény csomag - Ára:1400 Ft

Akciós ára: 1400 FT. A vörös szőlő héj és mag őrleményt célszerű összekeverni, hogy az eltérő antioxdánsok szinergenciája érvényesülhessen.

3,55
Beschreibung

Jómagyar.hu vörös szőlő mag  és héj őrlemény 2 X 250 g - Akciós ára: 1400 Ft

Vörös szőlőmagunk be lett vizsgáltatva. A szőlőmag őrleményünk ORAC értéke, azaz antioxidáns aktivitása nagyon magas: 38 827 mg/kg ! 

A képen a bal felső  a préselés utáni szőlőmag őrlemény, a jobb felső pedig a teljes vörös szőlőmag őrleményünk, ami a préselés előtti, azaz alapanyag állapotából készül!

Néhány növény/gyümölcs ORAC értéke:

Aszalt szilva 8.059 Kelkáposzta 1.770
Feketeribizli 7610 Vörös szőlő  1746
Gránátalma 3.307 Fokhagyma 5.708
Vörösbor 6380


Jómagyar.hu szőlőmag őrlemény összes polifenol tartalom: 11 193 mg/kg!!

 

Néhány gyümölcs/ bogyós összes polifenol tartalma: 

Bodza: 5680 

Fekete ribizli/ribiszke:1400

Kék szőlő:  960

Aszalt szilva: 1400

Néhány szó a vörös szőlőhéj hatásairól: eredeti cikk itt.

A magőrlemény őrlési finomsága

Mikroszkópos vizsgálat:


Jellemző

Eredmény

Vizsgálati módszer

l. Külső: Vörösesbarna por. Érzékszervi
2. Szemcseméret:

Legnagyobb szemcseméret: 670 μm


Legkisebb szemcseméret: 2 μm


Jellemző szemcseméret: 130 μm
Mikroszkópi fényképezés (felbontás 0,8 μm), fotogrammetria


Szitálásos vizsgálat (nem ugyanaz a minta):

100 mikronos átesés 44 %

200 mikronos átesés 16 %

300 mikronos átesés 18 %

Vörös szőlőmag őrleményünk be lett vizsgáltatva, a jegyzőkönyv vásárlóknak megtekinthető. Tudtommal még az igen drága terméke sincsenek bevizsgálva ORAC-ra, de az egyik legdrágább gyártó bevallott összes polifenol tartalma 3000 mg/kg csak!  Szerintem ez bizonyítja, hogy az ilyen termékek nem vörös szőlőből készültek! Mi a drágább magot vesszük, ami csak vörös szőlő magot tartalmaz, ezért annak 11 193 mg/kg az összes polifenol tartalma.

A vörös szőlők héja melatonint is tartalmaz, ami szabályozza az ember alvási ciklusát és szabályoz sok más hormont. A resveratrol talán a leghíresebb összetevője a vörös szőlő héjának. Lássuk milyen jótékony hatásokat állapítottak meg eddig a kísérletekben:

Egér és patkány kísérletekben tumor-ellenes, rákellenes, gyulladásgátló, vércukor csökkentő és más érrendszeri pozitív hatásokat állapítottak meg eddig. Egy klinikai kisérletben extrém magas dózis rezveratrolt alkalmazva - 3-5 g/nap - jelentős vércukor szint csökkenést észleltek.

A rezveratrol szintén egér és patkány kísérletekben erős gyulladásgátló hatást mutatott, valamint nyúl kísérletben, ahol Arthritis-t szimuláltak, a resveratrol ígéretesnek bizonyult a gyulladás gyógyításában! Konkrétabban:  nyulaknál indukált arthritis esetében a rezveratrol megvédte az ízületi tokot a gyulladás további fejlődésétől.

Néhány szó a vörös szőlőmag hatásairól:

Eredeti cikkünk itt. A bioflavonoidok nagy csoportján belül kiemelkedők a polifenol néven is ismeretes fenolvegyületek. Ezek erős antioxidánsok és daganat ellen ható, védő hatású anyagok. A polifenolok közé tartoznak a  proantocianidinek (tanninok), amelyek rák ellenes, gyulladásgátló, antibakteriális, alvadásgátló és értágító anyagokként ismertek. Az említett csoporton belül  a szőlőmagban, bogyós gyümölcsökben és egyes fenyőfajok kérgében találhatóak az ún. oligomer proantocianidinek, röviden OPC-k.

Ne feledjük: a minőségi, lehetőleg házi, száraz vörösborok kiváló antioxidáns források és mértékkel bearanyozzák estéinket.

Az OPC-k igen erőteljes antioxidánsok, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek az azonos mennyiségű C - és E-vitaminhoz képest. Jelenlegi ismereteink szerint leggazdagabb forrásuk a szőlőmag. Hatékonyan semlegesítik a szabad hidroxilgyököket és megelőzik a lipidperoxidációt. Serkentik, fenntartják és helyreállítják a jó vérkeringést, mérhetően erősítik a véredények falát, javítják a hajszálér-kapillárisok szilárdságát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok működésében nagy jelentőségű, így a vörös szőlőmag-finom őrlemény fogyasztása segít megelőzni az érkárosodásokat, szív- és érrendszeri betegségeket, érelmeszesedést, és a stroke-ot. Agyi és idegi szöveteket védő hatásának alapja az, hogy képes áthaladni a vér-agy gáton, így e létfontosságú szerveket megvédi az oxidációs károsodástól.

Vörös szőlőmag őrlemény felhasználása:

Napi 1-2-szer 1 teáskanállal vegyünk be. Legegyszerűbb kevés vízzel elkeverve meginni, de pl. a 100 %-o, frissen préselt gyümölcsleveinkkel kimondottan finom, én az imént a homoktövises almalével kevertem. Így már könnyű fogyasztani, annyira ízlett, hogy ideültem megírni tapasztalatomat Önökkel.

További angol nyelvű anyag a vörös szőlőmag jótékony hatásairól: http://www.grapeseedflour.info/Grape-Seed-Research.html

Daten
Artikel-Nr.:
mo-0052
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!