Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Bp-i házhoz szállítás általunk szerdán és szombaton! Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk a Bp.1-16. kerületbe 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Ismét a mérgező Glifozátról! (Glyphosate)

glyphosate_kep

 Én eddig a mezőgazdasági/öko terrorista kategóriába tartozó multinacionális GM cégekkel kapcsolatban foglalkoztam a glifozát tartalmú Roundup gyomírtóval, de mára már a falusi kisemberek is szórják ész nélkül ezt a folyékony kapát a földjükre, hogy azután a glifozát szépen bekerüljön a szervezetünkbe!, mert ne legyenek hiú ábrándjaink: a szomszéd mérge bekerül a vízrendszerbe és azon keresztül a biogazdálkodók szervezetébe is!

Mi a baj a Glifozát tartalmú szerekkel?

Nos, ezek a totális gyomírtók minden élő növényt elpusztítanak, érezhetjük tehát, hogy az emberi szervezetre sem lehet valami fényes hatásuk. Azonban mostanra már vannak konkrét eredmények is, hogy mit is okoz ez a jó kis, GM növény fejlesztők által “kifejlesztett” méreg, elég sok link van a neten én egyet ajánlok, amiben az Agency for Research on Cancer (IARC)-Rák Kutatások Ügynöksége, a glifozát tartalmú szereket a “rákot okozhat” kategóriába helyezte. Az IARC a WHO-Egészségügyi Világszervezet egyik “osztálya” gyakorlatilag. Íme a WHO vonatkozó megállapításának linkje: http://www.iarc.fr/en/media-centre/iarcnews/pdf/MonographVolume112.pdf

Néhány szó a Glifozát/Glyphosate méregről

glyphosate kepHatóanyagtartalma 360 g/l. Totális gyomirtó, ismert vízszennyező. Csapadékkal a mélyebb talajrétegekbe, majd felszíni és a talajvizekbe mosódik, vagyis élő- és ivóvizeink minőségét veszélyezteti. Az Agria Plovdiv gyártja és forgalmazza hazánkban. Az „Engedélyezett növényvédő szerek jegyzéke” (2013) szerint valamennyi glyphosate hatóanyagú készítmény az „AKG szántóföldi és/vagy zöldségtermesztési programokban tiltott, illetve korlátozott felhasználású növényvédő szer” jelölést kapott (fekete rombusz a jobb felső sarokban). Kép: Európa népei már szennyezettek!

Mi is az AKG?

Agrár Környetgazdálkodás (Program):  http://www.umvp.eu/magazin/elindult-az-akg tehát az ilyen támogatást élvezők nem használhatják a Glyphosate/Glifozát tartalmú mérgeket földjeiken? Remélem.

Nézzük csak meg a Fozát 480 leírását

Házikerti felhasználás

A Fozát 480 házikerti felhasználásra engedélyezett totális gyomirtó szer. Házikerti alkalmazás során a Fozát 480 gyomirtót 1,5-2 %-os töménységű permetlében kell felhasználni – 10 liter permetlében 1,5-2,0 dl Fozát 480.

A gyomirtó permetezést akkor kell elvégezni, amikor a gyomnövények 10-30 cm-es nagyságúak. Mivel a glifozát nem szelektív tulajdonságú gyomirtó szer, ezért fokozottan ügyelni kell arra, hogy a termesztett növényekre ne kerüljön permet.

Miért is fejlesztették ki ezt a mérget a GM cégek?

 A föld túlnépesedett. Kapával művelt földekről már nem lehet sem az USA, sem Németország, sem Magyarország, sem India népeit ellátni. A Monsanto nemzetközi ökoterrorista cége “kifejlesztette a Roudup-ot, ami bár szintén egy totális gyomírtó méreg, de az általuk kifejlesztett, erre a méregre ellenálló GM növények, mint a kukorica, burgonya vagy a szója!, nem károsodnak, ha kapnak ebből a fincsi anygból. Rezisztenssé génmódosították őket. Vannak olyan GM növényak, amelyek akkora dózisú mérget termelnek saját magukban, hogy megölik a domnéns kártevőiket vele…

Mit tudunk tenni?

Először is megkérem a szomszédot, hogy ne használja, inkább fogjon kapát! Másodszor én soha nem permetezem le vele a kiskertünket. Mindenki, aki piacról, zöldségstől vásárol, sajnos glifozát tartalmú zöldségeket vesz. Az egyetlen módja az önvédelemnek, ha saját kertünkben, mi magunk termeljük meg a család szükségleteit. 

Ajánlott cikk a Biokontroll Hungáriától:

Újabb leleplezés: A Monsanto mindannyiunkat mérgez!

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu