Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés: 850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Az aszpartám káros hatásai

nutrasweet_1

 

Be kell vallanom, hogy most 10 percnyi keresgélés után sem találtam képet a Google kép keresőjében erről a régi Nutrasweet feliratról, talán az eltelt idő(17 év) az oka. Ma mindenesetre már nincsen rajta az édesítőkön ez a szöveg. 
Az aszpartám káros hatásai
 
nutrasweet 1De nézzük az Aszpartám 5 legsúlyosabb hatását a naturalnews.com szerint:
1. Az Aszpartám formaldehiddé bomlik le, ami már évtizedek óta rákkeltő vegyületként van nyilvántartva!
2. Az Aszpartám elhízás és anyagcsere szindrómát/problémát okoz!
3. Reagan elnök által kinevezett FDA vezető fogadtatta el az Aszpartámot, a mérgező hatás bebizonyosodása ellenére.
4. Az Aszpartámot génmódosított E. coli baktériumból készítik.
5. Az Aszpartám képes átlépni a vér/agy küszöböt, ami agykárosodást okoz. (Ezt nem értem, bevallom..)
Ezen a linken szintén negatív hatásokat sorol a nagy angol lap a Daily mail:
Röviden: az édesítők növelték a z elhízás és cukorbetegség kialakulásának esélyét, az által, hogy negatívan befolyásolták a cukor bontásának képességét.
Ez a magyar cikk is kiválóan mutatja az aszpartám rákkeltő hatását: http://www.tenyek-tevhitek.hu/az-aszpartam-rakot-okozhat.htm  
És ennek a magyar fordításnak ez az eredetei angol verziója: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1392232/

 

Következtetés

A vizsgálat kimutatja, hogy az aszpartám egy multipotenciális rákkeltő anyag, amelynek a rákkeltő hatása már napi 20 mg/testsúly kg adagnál is evidens, ami sokkal kevesebb, mint a ma érvényben lévő európai (40 mg/kg) és amerikai (50 mg/kg) elfogadható napi beviteli adag. A rágcsálókon végzett karcinogenitás biológiai vizsgálatainak eredményei következetesen megjósolják a humán rákrizikót. E vizsgálat eredményei tehát a jelenlegi aszpartám fogyasztási ajánlások sürgős felülvizsgálatát teszik szükségessé. Fontos döntés lenne kísérleti adatokat használni a népegészségügyben, mert az aszpartám széles körű alkalmazásának időtartama még túl rövid ahhoz, hogy megbízható epidemiológiai adatokat biztosítson. Emellett nem valószínű, hogy a közeljövőben kielégítő epidemiológiai adatok állnak majd rendelkezésre, mivel egyre nehezebb lesz olyan kontroll csoportot találni, amelynek tagjai még nem fogyasztottak ebből a széles körben elterjedt anyagból.

Vannak, akik hisznek benne..
Sajnos sok cikk van, amely elhallgatja az eddigi negatív eredményű kutatásokat és csak az aszpartámra “jótékony hatású” cikkeket, kutatásokat szellőzteti meg. Ez erre egy jó példa, pedig ők orvosok lennének:
Röviden:
ezek ártalmatlan aminosavak, testünk építőkövei, egyébként meg mindenki hülyeségeket beszél, a patkányok meg a stressztől fejlesztettek jó sok rákos gócot…

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu