Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Erdei-fenyő méz 950 g

2,000Ft

Elfogyott

Csomagban nem küldjük! Az erdei vagy fenyőméz méz az egyik legritkább fajtaméz. Magas ásványi anyag és nyomelem (mikroelem) tartalma van. Ára a 2019/20 – as kereskedelmi! szezonban 2000 Ft!

CIKKSZÁM: 0063 Kategória:

Fenyőméz / erdei méz 950 g Ár: 2000 Ft

Csomagban nem küldjük!

Ez a méz tömegében fekete, ránézésre az üvegezett méz is fekete érzetet ad. Valójában  nem fekete, de majdnem.  Az igazi erdei méz majdnem fekete de legalább sötétbarna, karamellás ízű, nagyon sűrű méz. Sokszor a világos mézeket is erdeinek hívják, de azok inkább sötétebb vegyes virágmézek.

Az erdei méz egyfajta mézharmat méz. A mézharmatot a levéltetvek termelik megfelelő időjárás esetén, általában nagy, száraz melegben. Magas cukortartalmú cseppek formájában kerül a levelekre és onnan gyűjtik be és alakítják mézzé a szorgos méhek. Nyomelemekben (mikroelemek), ásványi anyagokban és ZAMATBAN nagyon gazdag méz. Míg az erdei méz is mézharmat méz természetesen, csak éppen nem fenyők mézharmata, addig a fenyőméz értelemszerűen fenyőerdőkben termelhető csak, bár kisebb erdei méz tartalma biztosan lehet. 

Az erdei méz viszonylag ritka mézfajta, az akácméznél sokkal többre tartják a hozzáértők. Érdemes tudni, hogy az akácméz Magyarországon a legnagyobb tömegben termelt méz, ára csak a vásárlók kereslete miatt annyi, amennyi. A magyar méztermelés 50-60 %-a akácméz,a maradék 30-40 %-on pedig kb.! 10 féle fajtaméz osztozik! Mi nem tartjuk sokra, többre tartjuk a hársmézet, vegyes mézet, selyemfűmézet és főleg a fenyőmézet vagy erdei mézet.

Mivel idén nagyon kevés akácméz lett, ezért olyan drága, drágább, mint ez a fenyőméz, azaz erdei méz.

 

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü