Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

A nyers tej persze egészségesebb, mint a feldolgozott “tej”!

Mára egész amerika például GM szóját fogyaszt, GM kukorica alapú élelmiszerekkel vannak tele a polcok, de ugyanakkor mindennaposak a razziák, túlkapások a kis terjtermelők, állatartók magánterületein!

Ja, és az US-ban, a demokrácia bölcsőjében nem kell feltüntetni az élelmiszeren, hogy génmódosítottak-e, vagy nem… Ugyanakkor sajnos az USA-ban a “drylot” nagyüzemi tehéntartási rendszer a tömeges, ahol szerencsétlen állatok egy kicsi kaloda méretű helyen állnak egész életükban, fűvet nem láttak, saját ürülékükban taposnak egész életükben, viszont a természetes élelmiszer hiánya miatt -GM szóját vagy kukoricát kapnak –  állandó antibiotikumozásra vannak ítélve, ami persze a tejben is megjelenik.

A nyers tej előnyei természetesen tagadathatalanok a pasztőrizált tejjel szemben, amiben nyilvánvalóan alig marad hasznos baktérium, enzim, esetleg vitamin.. A pasztőrizálást eredetileg 78 C fokon végezték, de manapság már ez is ritka Magyarországon! A közeli tejüzemben érdeklődve tudtam meg, hogy a zacskós alaptejüket 104 C fokon kezelik néhány mp-ig, mert így már 10-12 napig eláll, de az oly népszerű UHT tejek 135 fok felett vannak kezelve.

Természetesen itt is az élelmiszeriperi technológia igénye, a tárolhatósági szempont érhető nyomon, nem az egészséges, megfelelő fehérje, baktéium és enzim tartalmú tej. A következő ábra a Naturalnews.com ábrája. Ez az amerikai online magazin évek óta harcol a nyers tej előállítókért, de az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA – Food and Drugs Administration) egyre keményebben lép fel a nagy tejipari lobbi nyomásának engedve és sorban razziáz, zár be kisüzemeket valódi okok nélkül.

Még olyan rémhíreket is terjesztenek TV reklámokban, hogy a nyers tej olyan, mint az orosz rulett.. Hadd mondjam el itt, hogy én kb. 2 hetente veszek frissen fejt tehéntejet termelőtől a piacon, ahol árusítom a “Jómagyar termékeket”. Nekem mindig is érzékeny gyomrom volt, nem ehetek meg akármit, akármilyen sorrendben, tehát pl. parikás ételre(halászlé) édesség az 50 % eséllyel hasmenés az esetemben, de: reggel korán szoktam megvenni Feri bácsi nyers tejét és mivel jó hideg is, (pasztőrizálva nem volt ugye) egyből bele szoktam húzni reggeli képpen. Még soha semmi bajom nem lett tőle, pedig tehénszagú ám a javából! Ellenben, ha bolti tejet iszom, akkor puffadást érzek hamarosan! Erről talán ennyit, de lássuk a naturalnews ábráját a témáról:

Aki nem ért angolul annak:

Nyers tej jótékony tulajdonságai: Antibiotikumok nincsenek engedélyezve, laktózérzékenység nem faktor, biodiverz élő baktériumok, hormonok nincsenek engedélyezve, magas linolénsav tartalom, nem allergén, minden enzim aktív, megfelelő Omega 3/6 zsírsavösszetétel.

Pasztőrizált nagyüzemi tej:hormonok növelhetik a rák kockázatot, 0 linolénsav tartalom!, hiányzó alapvető baktériumok gyengítik az immun rendszert, feldolgozás növeli a laktóz intoleranciát (mert laktóz enzim megölve..), hiányzó enzimek emésztési nehézségeket okoznak, antibiotikumok növelik a patogén tartalmat (kivéve az antibiotikum álatal elpusztított fajta), gyenge Omega 3/6 arány, allergiát okozó faktorok.

Az ábrán még további információk, szempontok vannak, azokat majd talán máskor pótolom, de alényegt leírtam azt hiszem..

nyers tej pasztorizalt tej 500px

    Vélemény, hozzászólás?

    Védett tartalom!

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu