Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

A resveratrol, a vörösbor és az életkor összefüggése

A híres Nature magazinban publikált eredményei ismét ráirányították a figyelmet az OPC-kre, illetve a resveratrolra. Már megint ez a resveratrol. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a vörös szőlők héja tartalmazza nagy mennyiségben, a fehér szőlőkben csak a tizede található. Dr. Sinclair kutatócsoportja szerint létezik egy túlélő gén, amit normál esetben éhezés során “kapcsol be” a szervezetünk.Ez a gén növeli egy enzim termelődését, ami meghosszabbítja azt az időt, amíg egy élő sejt javítani (regenerálni) tudja a saját DNS anyagát. Ez a gén normál esetben csak akkor kapcsolódik be, ha a sejt éhezni kezd, ki van téve fertőzésnek vagy ultraviola sugárzás éri a sejtet.

A növény-kisérletben a szőlő növeli ennek az enzimnek a termelését és ez az enzim növeli resveratrol termelését.A resveratrol pedig növeli növényi és állati sejtek élettartamát akár! 70 %-al is. Az embereknek megvan ez a hasonló túlélő génje.

Melyik szőlő-, avagy borfajta a legelőnyösebb a resveratrol tartalom szempontjából? Nos, a Pinot noir fajta tartalmazza a legtöbbet, de a Merlot se szégyenkezhet. A resveratrol legyőzi a gombás fertőzéseket, emeli a jó HDL koleszterin szintet, csökkenti a PSA( prosztata specifikus antigén) szintet a vérben férfiaknál, rendben tartja a vérnyomást, javítja az immunrendszer állapotát, védi a vörösvértesteket, megelőzi az érelmeszesedést és gyógyítja a gyulladásokat.

A videóban Dr. Sinclair Ausztráliában beszél az öregedésről, de ő csak az 46. perctől beszél! https://www.youtube.com/watch?v=dmCcWpAdMUc

 

A resveratrol jövője

Dr. Sinclair szerint a kapitalista befektetők elgondolkodtak a dolgon és azonnal szintetikus resveratrolt akartak gyártani… Ám elszomorodtak, amikor megtudták, hogy a szükséges mennyiségű molekula könnyedén bevihető egy pohár minőségi vörösborral. Hangsúlyozom, hogy nem bolti kénezett vagy hőkezelt borról beszélünk,hanem házi vagy kistermelői vörösborról van szó. Én egyébként saját, Zweigelt és Oportó bort iszom.. A Pinot Noir-t még be kell szereznem.

Dr, Sinclair is hangsúlyozza, hogy a nyilvánosságnak többet kellene tudnia erről a természetes gyógyszerről, amit nagyon egyszerű bevinni a szervezetünkbe, csak 1 pohár – lehetőleg Pinot Noir – vörösbort kell meginnunk esténként.. Azt hiszem én ezt tudom vállalni… (A szerk.)

A resveratrol vizsgálata

Természetesen Dr. Sinclair kutatási eredménye annyira hihetetlen, hogy sok logikusan gondolkodó ember azt kérdezi: miért nincsenek matuzsálemi kort megélt rendszeres vörösbor fogyasztók? Az első kérdésre nem válaszol Dr. Sinclair.., én annyival egészítem, ki, hogy a vörösbor fogyasztók általánosságban magasabb életkort élnek meg és kisebb %-ban alakul ki náluk érrendszeri betegség, valamint rák.

A gyümölcslé előállítás során – a hőkezelés miatt – a resveratrol hajlamos az oxidációra, lebomlásra. A borban a fermentáció során oxigén szegény környezetben a resveratrol tovább és nagyobb %-ban marad meg sértetlenül.

A resveratrol tabletták, kapszulák nem érnek semmit!

Dr. Sinclair tesztelt számos resveratrol tablettát és kapszulát. Resveratrol tartalmuk nulla!! volt. A tablettává/kapszulává alakítás során ezek a termékek elveszítették resveratrol tartalmukat. Kijelenthető tehát, hogy jelenleg a vörösbor a legmegbízhatóbb resveratrol forrás. A fehérborok 10-szer kevesebb rezveratrolt tartalmaznak!!

Eredeti cikk itt:http://www.lewrockwell.com/sardi/sardi25.html

21017-es klinikai kísérlet:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5245087/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Főmenü

Árukereső.hu Árukereső.hu