Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Okos magos homoktövishús őrlemény – Ára:990 Ft

homoktovis_bogyoja

Nehéz többet tenni az immunrendszerért, érrendszerünkért, mint rendszeresen fogyasztani valamilyen homoktövis terméket. Sajnos ezen termékek nagy része hőkezelésen esett át a tartósítás érdekében, de talán alegjobb megoldás a kíméletes tartósításra a szárítás.

Az emberiség már évezredek óta tartósít szárítással. Ezzel a módszerrel sérül legkevésbé a gyümölcs vagy bármilyen más élelmiszer és persze nem kell tartósítószereket használni.

95 % hús és héj és 5 % mag az őrlemény pontos összetétele. Az OKOS MAGOS Homoktövis húsliszt legfontosabb élettani hatásai a következők:

 • általános roboláló és immunerősítő gyümölcshomoktovis 2
 • 190 szinergens módon működő biológiailag aktív anyag
 • C vitamin bomba, 300 mg körüli átlagos C vitamin tartalommal (a nyers bogyó)
 • multivitamin bomba: C, B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz
 • fitokemikáliák:xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz
 • magas ásványi anyag tartalom: vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom
 • magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését
 • antihisztamin hatású anyagai révén segíti az allergiás panaszok enyhítését
 • hasznos cukorbetegek számára is, színanyagtartalma miatt
 • a homoktövishús egyik legkiemelkedőbb hatása a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) gyógyításában betöltött szerepe
 • különleges szív-és érvédő szerepe is, a számtalan növényi színanyag, fitokemikália és vitamin összhatásaként
 • a terméshúsban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentősége is kiemelkedő
 • Összességében a homoktövishús általános hámsejt- és érfal erősítő, antibakteriális és gyulladásgátló hatású, gyomor – és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatású. Szerepet kap (egyéb anyagokkal együtt, pl. pirosszőlőmagliszt, színes gyümölcsök, stb.) a látás javításában és az agyi hajszálér-keringés javításában is. Szerves savai serkentik az emésztést, az immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok pedig általános és széles körű betegségmegelőző hatással bírnak, melyek közül valószínűleg nem mindet ismerjük jelenleg.

Mivel a homoktövis héjában és húsában együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő jelleg) jelenik meg, így előnyösebb a homoktövislé helyett a teljes gyümölcshúst elfogyasztani. Erre kínál megoldást az Okos Magos Homoktövishús őrlemény.
A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával. A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik és azonnal fényvédő csomagolóanyagba töltik és lezárják, így megőrizhetőek a biológiailag aktív, érzékenyebb anyagok is. Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás. A végtermék 95%-ban a homoktövis héját és húsát, és mintegy 5%-ban a homoktövis magjának anyagait hordozza.
Az őrleményt általában étkezés közben fogyasztjuk, naponta 1-3 teáskanállal. Az előnyös hatások további javítása érdekében ajánljuk az Okos Magos Homoktövismag- illetve Pirosszőlőmag-őrleménnyel 1:1:1 arányban keverve fogyasztani (egymást erősítő hatás).

  Vélemény, hozzászólás?

  Főmenü

  Árukereső.hu Árukereső.hu