Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Paradicsommal, sárgarépával a szívinfarktus ellen

Az 1031 ember a finnországi Kuopio régióból származott, koruk a veszélyeztetett 46-65 éves korosztály volt. 

Arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsony értékekkel rendelkezők körében magasabb volt az infarktusok száma a 11,5 éves intervallumban! 194-en kaptak infarktust az 1031 kutatásban résztvevőből a 11 és fél év alatt és ezek az emberek általában az alacsony értékekel rendelkezők köréből kerültek ki.

sárgarépaTehát egyértelmű a következtetés, a magasabb likopin, béta-karotin és alfa-tokoferol szintek csökkentették a szívinfarktus bekövetkeztének az esélyét!
Milyen élelmiszerekben van sok ezekből:
-a paradicsom nagyon magas likopinban. Nagyon fontos: a ketchup-ban vagy a sűrítményben a főzés ellenére több van! Ennek a a magyarázata, hogy a préselt és főzött paradicsomból jobban hasznosul a likopin, illetve, hogy a sűrítés során a beltartalmi bioaktív anyagok is ” sűrűsödnek”.

A likopin egyébként a prosztata rák megelőzésére is ajánlott, szóval kedves férfitársaim, nyugodtan egyék a pizzát sok ketchup-al, csak ugye lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó ketchup-ot kéne választani. Az meg nálunk nemigen létezik..

A sárgarépa rengeteg béta-karotint és alfa-karotint tartlmaz,ami egy hasonló holland kutatás szerint jelentősen segít megelőzni szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A sárgarépa esetében ellentétben a paradicsommal viszont a nyers fogyasztás az előnyösebb a bioaktív anyagok hasznosulása szempontjából.

Sárgarépa béta-karotin tartalma: 8 mg/100 g

Paradicsom likopin tartalma:60-160 mg/kg!

Természetesen javasolt magar és nem nagyüzemi paradicsom és sárgarépa fogyasztása, azaz továbbra is vásároljunk a piacon kistermelőtől vagy termeljük meg saját magunk.

Mi a baj a nagyüzemi, táblás szántóföldi termesztéssel? Az hogy évente 1-2-szer totális gyomírtót alkalmaznak és a gyomírtók maradványai belekerülnek a bolti sárgarépába, paradicsomba. Másik nagy hiba, hogy ezek aföldek kimerült, műtrágyázott földek, ezért értéktelenebb, alacsonyabb beltartalmi értékekkel rendelkező  zöldségek teremnek rajtuk!!

Ugyanez vonatkozik a fóliás/üvegházi paradicsomra is!!

Eredeti cikk:http://www.naturalnews.com/038613_heart_attacks_carrots_tomatoes.html    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu