Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

GM szója az állati takarmányokban

Sajnos a német videó törlésre került…, de helyette beillesztettem egy linket, amiben a GM takarmányon nevelt kísérleti patkányok rákos megbetegését bizonyították a kutatók:http://www.naturalnews.com/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.html

A német filmben ez volt..

Amint megvan a filmújra,visszatesszük.

A forgatócsoport elutazik Argentínába, ahonnan a GM szója származik. A szója termelése errefelé könnyen és gyorsan megy: magvetés, permetezés és betakarítás. Az USA világmérgező cége “kifejlesztette” a glyphosate hatóanyag tartalmú Roundup névre hallgató szörnyszülöttét, egy totális gyomírtót. ez a totális gyomírtó mindent gazt, növényt megöl, kivéve a génmódosított szójanövényt, ami ellenállóvá lett téve a génmódosítás által a méreganyagokra! Erről szól az egész génmódosító business, nem a növények egészségesebbé tételéről!

A megkérdezett farmer elmondja, hogy évről évre többet használnak a Roundup-ból! A megkérdezett argentin egyetemi tanár is megerősíti, hogy a farmereknek egyre több növényvédőszert kell alkalmazniuk és ezt a glyfosate és a 2.4 D nevű méreg keverésével teszik.A 2.4 D-t a nyolcvanas évek óta nem használták, most jön vissza adivatba. Gondolom hasonlóan “egészséges” vegyszer lehet, mint a DDT volt.

Hová kerül ez a rengeteg GM szója Németországban? 

Német sertés tenyésztő: a tápok, takarmányok 90-85 %-a szója! Természetesen sertés, csirke és marhatáp lesz belőle!  A gazdák azért használják, mert olcsóbb, mint a hagyományos szója vagy a kukorica és egyéb európai takarmány növények. 

Sokkal több GM szója tartalmú élemiszert eszik az átlagos vásárló, mint hinné! Ezek után a film visszatér Dél-Amerikába, ahol születési rendellenességgel született gyereket mutatnak be. A Monsanto persze tagadja, hogy összefüggés lenne az esetek között, azonban az ezzel foglalkozó kutató állítja, hogy a kísérletekben, a glyfosate-al kezelt állatok agya nem fejlődött ki normálisan, nem következett be az agyféltekék elválása, mivel a glyfosate egy enzimatikus toxin.

A film készítői 3 hétig nem kaptak választ interjú kérésükre, majd egy levél érkezett, miszerint a Monsanto Roundup biztonságos és a Monsanto a világ egészséges élelmiszer ellátásáért dolgozik. Egyre több laboratórium vizsgálja szerencsére a Monsanto Roundup-ot: Franciaországban Gilles-Eric Seralini vizsgálja a glyfosate-ot és a Roundup-ot és az eredmény ugyanaz: 24 órán belüli sejthalál! A kutató szerinta farmerek nagyobb dózisban kapják a Roundup-ot, mint ők a kísérletben alkalmazták azt.

Jelenleg a német mezőgazdaságnak egyre több GM szójára van szüksége a hús, csirke és tej előállításához.

Európa 41 millió tonna szóját importál évente, leginkább Dél-Amerikából!

A Jómagyar.hu a tudatos magyaroktól azt kéri, hogy ne fogyasszanak GM szója-alapú tápon nevelt állat húsát! Én már megoldottam családom, GM mentes takarmányon nevelt húsellátását, ön is járjon utána és szerezzen be egy termelőt a közelében, ahonnan a jövőben GM szója mentes húst tud beszerzni családjának. Úgy is mondhatnám: a bolti/vágóhídi hús mind GM szóját tartalmaz! csak a háztáji jelenleg amegbízható Magyarországon is, ha nem alkalmaz tápot a magyar gazda.

Kinek nem éri meg a táp alkalmazása?

Annak a gazdának van egészséges húsú állatja, amelyiknek van sok saját földje és így sok szemes takarmánya, szénája! Ezt egyenként ellenőrizni kell, mert bizony sokan csalnak és háztájinak mondott csirkét árulnak a piacokon, pedig 40-45 nap alatt szójával felpumpált büdös húsú csirkéket árulnak, csak éppen sárgább a bőrük egy kicsivel.

Fontos: a tápos csirke húsa sütéskor kellemetlen szagokat áraszt, míg a háztáji GM szója mentes hús már sütéskor is kellemes szagú, illatú! Ha megszagoljuk a csontját az ebéd befejeztével, az sem kellemetlen szagú! A húsnak van tartása és nem esik össze fele méretűre a magas víztartalom miatt! A bőr sárgás színe nem garancia semmire, jobb esetben karotinnal vagy kurkumával érték el.

Ez egy Jómagyar.hu cikk, másoláshoz csak ide mutató linkkel járulunk hozzá. 

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu