Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Magyar hűtőbe magyar élelmiszert

Elképedve szoktam látni a Tesco-ban, hogy mi minden felesleges és az egészségre káros élelmiszeripari ételutánzatot megvesznek a vásárlók. No, persze én nem járok oda vásárolni, szépen is néznénk ki, de hetente 3-szor csomagot kell ott feladnom, szóval látnom kell a tolókocsikban kitolt élelmiszer utánzatokat.

hűtőgép kicsiRöviden összefoglalva, minden olyan termék, ami csörgő műanyag csomagolással rendelkezik, gyakorlatilag egy élelmiszer adalékanyag koncentrátum, ami min. 1 évig eláll csörgő műanyag csomagolásában és klasszul lehet utaztani egész Európában vagy a világban.

Persze a vákumfóliázott felvágottak is ide tartoznak, mivel manapság az összes bolti felvágott Nitrites pácsóval ( E-249, E250) van minimum kezelve, a nitrit pedig ugyebár a fogyasztók szervezetében egy kissé átalakulva már egy rákkeltő anyag lesz, neve nitrózamin. Nem véletlenül olyan jó tartósítószer. Persze az összes bolti hús GM szója táp alapú tápos hús, a GM szója táp pedig a kisérleti egereknék rákot okozott szintén.

Mit is szoktak az emberek venni a külfölditől?

Szénsavas, tartósított, színezett üdítőitalok, gyümölcslevek, energiaitalok, chips-ek és egyéb adalékolt rágcsálnivalók, tartósított színezett sajtok, joghurtok, margarinok, részben szója tápon nevelt állatok húsa, adalékolt pékáru, külföldi zöldségek, agyonpermetezett spanyol paradicsom, paprika, vegyszerekkel bevont déli gyümölcs, adalékolt rágók, édességek, GM szója tápos tojás, finomított étolajok, jó régen a polcon álló lisztek, stb…

De hogyan szabaduljak meg ezektől?

Sokan szokták nekem mondani, hogy ugyan mondjam már meg, hogy akkor én mit eszek, hiszen már a levegő se a régi..

Nos, a felsorolt termékek nagy része könnyedén kiküszöbölhető, lecserélhető 100 %-ban magyar és minőségi termékre, minimálisan drágábban, de sok esetben olcsóbban, illetve egy csomót nem veszek meg, mert nincsen rá ingerem se. A magyar bél pl. az életben nem látott déli gyümölcsöket, helyettük ott van a jó magyar alma, télálló körte, aszalt szilva, vagy akár a savanyú káposzta.

De akkor lássuk a hűtőgépünk tartalmát, felülről lefelé és balról jobbra haladva:

Felső polc: a csészében egy kis házi majonéz, mellette magyar vaj, mögötte házi savanyú cékla és saját sárgabarack dzsem, jobbra hátul Cserpes adaléanyag mentes Kapuváti sajt. Előtte a jó étolajban rántott, táp mentes disznóhús.

Felülről 2. polc: Vecsési savanyú káposzta, saját savanyú paprika, Cserpes füstölt fonottka, saját vágású, takarmányon nevelt disznóból kolbász, Kecskeméti és saját turmixolású baby étel.

Felülről 3. polc: itt már csak a házi főztök vannak..

Legalul: magyar paprika-paradicsom, gomba, karfiol.

Persze magyar tej, mustár, táp mentesen termelt tojás van még az ajtó rekeszeiben, ami nem látszik.

Remélem mindenki könnyen beláthatja, hogy nem nélkülözünk azzal, hogy nem járunk külföldiekhez Mo-on élelmiszert vásárolni és arra is jó ez a kis cikkecske, hogy lássuk, hogy én nem csak a levegőbe beszélek, mikor a magyar élelmiszer mellet érvelek, hanem mi így is élünk.

A méz is persze saját méz, illetve a feketeribizli dzsem is saját. Vannak persze saját és ezért bió sárgarépáink, fehérrépáink, cékláink, burgonyánk is. Nem nagy ügy, csak kell egy kis kert, amit heti 2-3 órában rendben lehet tartani, ennél több idő nem kell rá, tehát ne találjunk már kifogásokat.

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu