Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Ki a tudatos vásárló?

 Fenntartásaim a bióval kapcsolatosan

1. Nem régen beszéltem egy bió termelővel, aki miután pár éve megkapta a hőn áhított bió minősítést az egyik ezzel a biznisszel foglalkozó cégtől, azóta sem látta a minősítőket! Milyen rendszer ez? Egy termelési cikluson belül többször is kellene ellenőrizni mind a telephelyet, mind a mezőgazdasági területet, mind a termelt élelmiszereket. A tetejébe sok vegyianyagot kellene keresni a vizsgálatokban, szóval ez szerintem kivitelezhetetlen.

magyar termék2. Ma már sajnos az eső sem a régi, jó sok szennyeződés jön le az égből, pontosan rá a bioóságra… 

3. Annyi bió termelő nem létezik, amennyit a boltokban kapni lehet, tehát valaki biztosan csal.

4. A bió terméke jelentős része külföldi, tehát német, osztrák, amerikai vagy akár svéd munkahelyeket tart meg a vásárlásával a tudatos magyar vásárló.. Ezek az országok nem minősülhetnek baráti országoknak az elmúlt évek ismeretében. Egyfolytában szapulják, leszólják országunkat és biztos lehet benne mindenki, hogy ők valóban hazait vásárolnak, a magyar terméket éppen hogy elkerülik, tehát igazából ők a tudatos vásárlók. ( Hiszen fasiszták, EU ellenesek, esetleg revízionisták vagyunk irányított médiáik szerint)

Ki a tudatos vásárló szerintem?

A legfontosabb feltétel: csakis 100 %-ban hazai, de lehetőleg 100 %-ban magyar terméket vesz. Teljesen felesleges, sőt nemzetgazdaságilag nagyon káros osztrák, lengyel (még ha barátaink is), vagy német joghurtot venni! Minek? Van annyi 100 %-ban magyar joghurt, mindenféle ízesítésben vagy éppen natúr, hogy miért is vennék külföldit? Persze a tömegek azért veszik meg mert a reklám beprogramozza az agyukba! Nos, ők a legkártékonyabb vásárlói Magyarországnak. Sok boltban látni Mlieko feliratú szlovák? – vagy milyen – tejet. Számomra szégyen lenne az ilyent megvenni.

2. feltétel

Élelmiszer adalékanyag mentes élelmiszer. Ezt nagyon nem részletezem, mert egyszerű. Családom évek óta nem eszik adalékanyagot tartalmazó éelmiszert, kivéve én az étcsokit.. Bolti felvágott, kolbász, Chips-ek, kekszek, nápolyik, kakaó, külföldi színes joghurt, üdítők, kenyerek, hús, stb ezért nem jöhet szóba nálunk. Ezeket piacon kell megvenni vagy az adalékanyag mentes verziókat. 

A tusatos vásárló 3. feltétele

A tudatos vásárló persze tudatosan vásárol, azaz nem hagyja hogy levegyék! Ez annyit tesz, hogy nem veszi meg soha! a TV reklámokban szereplő, 90 %-ban külföldi termékeket és persze nem is hiszi el a reklámok üzenetét. A TV reklámokat mindig a tudattalan vásárlók fizetik, a jó drága reklámozott termékeken keresztül és mindig van lényegesebb olcsóbb, 100 %-ban magyar és ugyanolyan termék. Gondoljunk a joghurtokra például.

4. feltétel

Erről kevesebb szó esik, mert a magyar termék-hazai termék szabályozás hiányos ilyen tekintetben, de hiába 100 %-ban magyar egy termék, ha a külföldi tulajdonos kiviszi a profitot! Jó példa erre a Danone. Ilyen joghurtot ezért soha nem veszünk! Tehát a 100 %-ban magyar termék csak 100 %-ban magyar cég által lehetne gyártható, ha helyes lenne a szabályozás!

5. feltétel

Lehetőleg a termelőtől (őstermelő) vásárol, ha ez nem megoldható, akkor 100 %-ban magyar kereskedőtől! 

Még akkor is magyart veszek, ha az a drágább!

A magyar termék nem azért drágább, mert a magyar gazda kapzsibb, mint a szlovák, ha pl. tejről beszélünk. Nem. Arról van szó, hogy ez a szlovák “robbantott” UHT csoda tejutánzat dömping mennyiségben, nem a legjobb tejből és számunkra ellenőrizhetetlen távoli helyeken készült, olcsóbban. A magyar gazda manapság is csak 70 Ft körül kap 1 liter tejért, a legnagyobb hasznot itt is a kereskedők teszik rá, lásd pl. CBA. A CBA pofátlansága a tejeknél határtalan. A zacskós legolcsóbb tejük 250 Ft körül szokott lenni. A “magyar” üzletlánc persze rengeteg külföldi élelmiszert árul, sok tejet is. Ha van magyar és külföldi cukor, akkor a legutóbb például forinra azonos áron adták mindkettőt, nehogy már a magyart vegyék a magyarok. Ennyit róluk.

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu