Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

A vörös szőlőmag jótékony hatásai

vorosbor

Európai népi gyógyítok a bor iszapjából (seprő) készítettek krémeket a szem és bőr betegségeket gyógyítására. Szőlőleveleket használtak vérzése megállítására, gyulladásra vagy akár aranyér fájdalomra. Éretlen szőlőt használtak torokfájásra és mazsolát székrekedés és szomjúság? ellen. Érett szőlőt használtak rák, kolera, himlő, szemfertőzések, bőr-vese-és májbetegségek gyógyítására…

Jómagyar.hu teljes vörös szőlőmag őrlemény 700 Ft itt!

De a szőlők és a bennük található vegyületek, különösen az oligomer proantocianidin komplexek – amiket mostantól OPC-knek hívunk – erős antioxidánsoknak bizonyultak. Vannak, akik azt hiszik, hogy segítenek gyógyítani a rákot, szívbetegséget, öregedő bőrt, bár a tudományos bizonyítékok általában! hiányoznak. Arra viszont vannak bizonyítékok, hogy a szőlőmag kivonat segít kezelni a krónikus vénás problémákat és az ödémát.

Egy egészséges önkénteseken végzett vizsgálat megállapította, hogy a szőlőmag kivonat jelentősen emelte a vér antioxidáns tartalmát. Az antioxidánsok olyan anyagok,melyek elpusztítják(semlegesítik) a szabad gyököket, amik olyan káros vegyületek a szervezetben. amik kárisítják a DNS-t és még sejthalált is okoznak. A szabad gyökök úgy tartják, hogy hozzájárulnak az öregedéshez, valamit sok betegség, beleértve a szívbetegség és rák kifejlődéséhez.

A növény leírása

A szőlő növény őshonos a Kaszpi tenger környékén, ahonnan Európába és Észak-Amerikába is eljutott. nagy csipkézett levelei vannak és a szár kéregrésze folyamatosan hámlik. Termése lehet fehér, vörös vagy lila.vorosbor

Mit tartalmaz a szőlőmag?

E vitamin, flavonoidok, linolsav és az OPC vegyületek koncentráltan találhatóak a szőlőmagban, a héjban kisebb mennyiségben. A szőlőlébe és a borban is vannak OPC-k, de kisebb koncentrációban. A Resveratro (Rezveratrol) is egy OPC, ami azonban főleg a héjban fordul elő és mára nagyon népszerű lett.

Orvosi felhasználás

Manapság a szőlőmag kivonatának standardizát formáját használják egy sor betegség kezelésére, a szabad gyökök általi károsítás, szívbetegségek, cukorbetegség vagy a rák tekintetében. Kimutatták már, hogy aszőlőmag kivonat védelmet nyújt a bakteriális fertőzések, Pl. a Staphylococcus aureus ellen. A vörösborban található flavonoidok segíthetnek csökkenteni a rossz LDL koleszterint és ezáltal védhetik a szívet.

Krónikus vénás elégtelenség

A krónikus vénás elégtelenség a lábak(lábszárak) problámája, ami fájdalmas vénás értágulatokat jelent és fáradsággal, megdagadt lábakkal és látható vénákkal jár. Számos magas szintű kutatás alátámasztja, hogy az OPC-k segítenek csökkenteni a tüneteket.

Ödéma

Feldagadás hamarabb megszűnik, ha a páciens szőlőma givonatot kap. A mellrák daganatok eltávolítása után az ödéma gyakori. Egy placebo kísérlet azt mutatta ki, hogy azok a páciensek, akik 600 ml vörös szőlőmag kivonatot kaptak naponta, 6 hónap elteltével kisebb mértékben voltak még ödémásak. Másik tanulmány a sport sérülések esetében is hasonló megfigyelésről tudott beszámolni.

Magas koleszterinszint

vörös szőlő 3Nincsen elég bizonyíték, ami alapján azt lehetne állítani, hogy a vörös szőlőmag kivonat szedése csökkentené a magas koleszterinszintet, ugyanakkor néhány “előzetes” kísérletben biztató eredmények születtek. Egy másik vizsgálatban viszon erős dohányosok vér lipid peroxidációját vizsgálták ( a zsírok lebomlása a vérben) 24 min. 50 éves erős dohányos férfinál és a placebót kapóknál magasabb LDL koleszterinszinteket mértek a kisérlet végeztével. A nem placebó csoport napi 2X75 mg Procyanidin kivonatot kapott 4 héten át.

Magas vérnyomás betegség

Elméletileg az antioxidánsok az erek állapotának javításán keresztül csökkentik a magas vérnyomást. Ezt állatkísérletekben már bizonyították is, de klinikai kísérletek még nincsenek. 

 

Rák

Több tanulmány is már azt találta, hogy a szőlőmag kivonat gátolja a mellrák, tüdőrák, prosztatarák, vastagbélrák daganatainak növekedését laboratóriumi körülmények között.(kémcsövekben) A szőlőmag kivonat segít csökkenteni a kemoterápia miatti májkárosodást és általánosságban csökkenti a rák kialakulásának esélyét.

Forrás,a Maryland Egyetem Orvosi Központja: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/grape-seed

Fordította: jómagyar.hu

Jogvédelem: a cikk másolásához csak idemutató linkkel és írásos engedélyünkkel járulunk hozzá.

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu