Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Brazíliai farmerek visszakövetelik pénzüket a Monsanto hibás GM kukoricája miatt

bt_resistance_2014_0

 Persze az már önmagában elszomorító, hogy a brazil farmerek ennyire butuskák és mérgezik magukat és családjaikat, de persze Brazíliát és az egész világot az ilyen drága és teljesen felesleges GM technológiák “végeredményeivel”. A farmerok közvetlen kára abból fakad, hogy bár a bogarak lerágták a leveleket, bélrendszerük nem lukadt ki és így nem pusztultak el, ezért az okos farmeroknak 54 dollárnyi mérget kellett még pluszban rápermetezni a kukoricára. 

Ezt a problémát egyébként a kártevők gyors alkalmazkodása/mutációja okozza, ami már 2009-től mefigyelhető az okos USA-ban is. A kártevők tehát olyan gyorsan alkalmazkodnak – az eddigi adatok szerint -, hogy igazából ez bizonyítja a legjobban, hogy a génmódosított növények iparága csak a gyártóknak, a nagy bioterroristáknak, mint a Mo-on is jelenlévő Monsanto-nak  vagy Dupont-nak jelent üzletet.

bt resistance 2014 0

Nagyon fontos, hogy a magyar kormány eddig kiáll a hagyományos növénytermesztés mellett! Teljesen felesleges GM növényekkel mérgezni a földet, környezetet és az emberiséget akkor, amikor a terméshozamok kiválóak, a kártevőket akár még biológiai (nem vegyszeres) növényvédelemmel is féken lehet tartani, tehát még a durvább vegyianyagok sem lennének indokltak.

Óriási szégyen és probléma, hogy Dél-Amerikában már alig vásárolható hagyományos, azaz nem GM vetőmag! Persze a Monsanto nem akar kártalanítani, mivel azt hazudja, hogy a gazdák nem végezték megfelelően a permetezést, illetve, hogy hagyományos, nem GM táblák közelébe ültettek, amik így mutációt okozta… Pofátlanságuk határtalan.

Szerencsére brazília nincsen a Monsanto vagy Dupont politikai lobbi hatalmában, ezért Brazília igenis visszavágott az elmúlt években a Monsanto-nak. 2012-ben a bíróság elmarasztalta a Monsanto, aki jogtalanul szedett be óriási összegeket brasil farmerektől jogosulatlan GM vetőmag felhasználás miatt..

A Monsanto-nak 2 milliárd dollárt kellene 5 millió gazdának visszafizetnie… Egyszóval attól mentse meg Európát és Magyarországot is az Isten, hogy egy ilyen bioterrorista, ökológiai bűnöző cég GM növényei ide betegyék alábukat..

 

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu