Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

A testmozgás jótékony hatásai a népbetegségekre

ironman

Lehet az kapálás vagy akár sportolás is..

Modern korunk népbetegségei, a magas vérnyomás betegség, a magas koleszterin betegség, a szív – és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség mind-mind a mozgáshiányos életmódból táplálkoznak.
Ezek a betegségek nem léteztek 70-80 évvel ezelőttig, ami szintén azt bizonyítja, hogy a több millió éves emberi evolúciót szemlélve, amíg az ember megfelelő mennyiségben mozgott, mivel ugye be kellett gyűjtenie családjának a vadon élelmiszereit, majd pedig meg kellett művelnie földjeit, hogy élelmezni tudja gyerekeit, nos, addig nem is voltak ezek a népbetegségek.
Mióta persze megjelentek a városok, emberek milliói otthon és a munkahelyükön ülve léteznek, míg a nagy-táblás művelésű mezőgazdaság ontja számukra a vegyi anyag szennyezett élelmiszereket, nos, azóta van a baj: emberek milliói cukorbetegek, koleszterinesek, stb..
kapálás kicsiAz folyamatra a pontot a finomított répacukor megjelenése tette fel, aminek a tömeges zabálása azután kitermelte a rengeteg cukorbeteg embert (tudjuk, más szénhidrátok is károsak, de én az édes életben látom a legnagyobb problémát), manapság persze már a cukorbeteg újszülöttek születésének korát éljük, persze az ártatlan, sok esetben 100+ kilós anyukák a sorsot szidják, nem magukat.
Én a sport feltétlen híveként eddig még nem nyilatkoztam meg, de most közzéteszek egy képet magamról, amin 5 évvel ezelőtt a nagyatádi triatlon Ironman-t teljesítem (másodszor, legjobb időm 10.07) éppen , 42 évesen. Kép: Ez is egyfajta sportolás ám!
Kedves tudatosan táplálkozók, tudatósan élők!
Nagyon fontos a mozgás! természetesen a moderált sportolás is nagyon jótékony hatású, de a kerti munka még jobb! Tettem már fel a Facebook oldalunkra magamról kapálós képet is, mindenkinek ajánlom a konyhakert megvásárlását és művelését, budapestieknek és városlakóknak főleg! nagy előnye az ingyenes rekreáció mellett, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy tudjuk, hogy mit is eszünk, mert ugye senki nem hiszi, hogy az ál-kofa nemje a “nem permetezte sokat ugye?”kérdésre bármire is garancia lenne.

Mi megtermeljük magunknak a zöldségek nagyját, a gyümölcsös még most nő, de már volt az idén termés, a saját bor is 1-2 év kérdése. Húst persze megbízható helyről veszünk vagy a drágább, kevesebb tápot látott csirkehúst választjuk.

Összegezve tehát a testmozgás nélkülözhetetlen és nagyon jótékony hatású a mai népbetegségek megelőzésére, sok esetben gyógyítására, legyen az amatőr sportolás vagy még inkább kerti munka. Ha valaki fogyni akar, az ne zsírégető tablettával rombolja szervezetét, hanem acélozza meg magát és induljon el a kerékpárral vagy gyalogosan! Egyből helyre fog állni kezdődő magas vérnyomása vagy cukorbetegsége.

 

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu