Feketeribizli velő 200 ml
Feketeribizli velő 200 ml
2.42

Feketeribizli velő 200 ml

Ez az őstermelői feketeribizli velő nagyon sűrű, fanyar, de azért édeskés ízű. Egy antioxidáns bomba, ami nem tartalmaz se tartósítószert, se hozzáadott cukrot. A fekete/kék bogyósokhoz rengeteg klinikailag is igazolt jótékony egészségügyi hatás köthető.

2.42
Details

Jómagyar.hu cukromentes feketeribizli velő 200 ml Ár: 950 Ft

Ez a feketeribizli velő 82 fokon volt pasztörizálva. Szűrve nem volt a passzírozás után, ezért kisebb, maximum 1,5 mm-es darabok és magok vannak benne! Ezzel együtt egy nagyon finom innivaló is egyben, ha felbontom, gyakran egyszerre megiszom.

Adagolás:

Mi napi 1-2 evőkanálnyit ajánlunk, tehát a 200 ml 20 evőkanálnak vagy 20 napi adagnak felel meg.  Felbontás után hűtőben tárolandó!

 

Miért egészséges a feketeribizli? Lássuk 10 jelentős egészségügyi jótékony hatását, amikről klinikai kísérletek is vannak!

 

Ez az apró gyümölcs tele van számos alapvető vitaminnal és ásványi anyaggal. A kutatások azt mutatják, hogy a szeder javítja az agy egészségét, védelmet nyújt a cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek ellen és javítja az emésztést.

1. A feketeribizlivel végzett klinikai kísérletek eredményei arra utalnak, hogy a feketeribizli csökkentheti az étkezés utáni glükóz- és inzulinszintet egy szénhidrátban gazdag étkezés után.

Egy másik tanulmány alátámasztotta ezt a megállapítást, és azt találta, hogy egy fermentált quinoát (magfajta)  és 75 g feketeribizlit tartalmazó termék képes csökkenteni az étkezés utáni glikémiát és az inzulinnémiát egy randomizált keresztezett vizsgálat eredményei szerint. Azt is megállapították, hogy a feketeribizli és a feketeribizlipüré együttes fogyasztása alacsonyabb glükóz- és inzulinkoncentrációt eredményezett az első 30 percben, kiegyensúlyozottabb csökkenést az első órában, és javult a glikémiás profi

Egészséges férfiakon és nőkön egy klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az alma- és feketeribizli polifenolban gazdag italok csökkentették az étkezés utáni vércukorszintet, ami részben a bélben lévő glükóztranszport gátlásával függhet össze. Forrás: Effect of Blackcurrant Consumption on the Genitourinary System: A Literature Review - PMC (nih.gov)

2. A szeder növényi vegyületeket, úgynevezett fitokemikáliákat tartalmaz, amelyekről ismert, hogy támogatják az agy egészségét. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a bogyós gyümölcsök, mint a szeder vagy feketeribizli megelőzhetik az időskori neurodegeneratív betegségeket és javíthatják a kognitív funkciókat.

3. Más tanulmányok/kuttások kimutatták, hogy az antocianin nevű fitokémiai anyag fokozzaa az agy vérellátását és serkenti a memóriát és a figyelmet irányító területeket.

4. Az antocianin a feketeribizli színét is adja. Csökkenti a szívbetegség kockázatát A feketeribizli tele van szívvédő vegyületekkel, például rostokkal és antocianinokkal. Egy több mint 59 tanulmány áttekintése megállapította, hogy a bogyók vagy más, antocianinban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása 17%-kal csökkenti a szívkoszorúér-betegség kockázatát, és 9%-kal csökkenti a szívbetegséggel összefüggő halálozás kockázatát. Más kutatások azt sugallják, hogy a vegyület segíthet csökkenteni a rossz koleszterinszintet. A magas koleszterinszint a szívbetegséggel kapcsolatos események kockázati tényezője

5.Véd a rák ellen Egyes kutatások azt sugallják, hogy a bogyósok, köztük a szeder vagy fejeteribizli gátolják a rákos daganatok kialakulását patkányokban.

7 A tudósok úgy vélik, hogy a bogyókban található antioxidánsok felelősek lehetnek ezekért a hatásokért, mivel megvédik a sejtkárosodástól. Az embereken azonban további kutatásokra van szükség.

8. Küzd a cukorbetegség ellen A bogyósok, mint a feketeribizli vagy a  szeder védelmet nyújthatnak a cukorbetegség ellen. A szederben található rost az emésztés lassításával segít csökkenteni a vércukorszintet. Egy tanulmány kimutatta, hogy a szederet fogyasztó túlsúlyos férfiak inzulinérzékenysége javult.

9. Támogatja a csontok egészségét A feketeribizli mangánt tartalmaz, egy nyomelemet, amelyre a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a mangán növelheti a csontok ásványianyag-sűrűségét és a csontképződést az állatokban.9 Ezenkívül a szederben és feketeribizliben is megtalálható K-vitaminról ismert, hogy támogatja a csontok egészségét.

10. Javítja az emésztést A feketeribizliben lévő rostok javíthatják az emésztést és enyhíthetik a székrekedést. A rostok befolyásolják az élelmiszerek emésztési sebességét, a tápanyagok felszívódását és a széklet mozgását a vastagbélben. A magas rosttartalmú élelmiszerek jó baktériumokat is tartalmaznak, amelyek jótékony hatással lehetnek a bélrendszerre.

11. Elősegíti a jó fogászati egészséget A kutatások szerint a fekete bogyós kivonatok  antibakteriális, vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegíthetik a fogak egészségét. Egy tanulmány szerint a kivonat segíthet megelőzni vagy kezelni a parodontális fertőzéseket.
12. A fekete ribiszke csökkenti a posztmenopauzális csontritkulás kockázatát.
Források:

Jómagyar.hu cukromentes feketeribizli velő 20 ml Ár: 950 Ft

 

 

Info
Article No.:
126568854
Opinions
Be the first to review this product!