JutaVit mezei zsurlófű tea - Ár: 450 Ft
JutaVit mezei zsurlófű tea - Ár: 450 Ft
450 Ft

JutaVit mezei zsurlófű tea - Ár: 450 Ft

Ára:450 Ft. A JutaVit mezei zsurlófű tea kiváló gyógynövénye a vértisztító kúráknak, alkalmazható vizelethajtóként vesemedence gyulladás esetén és hólyagbántalmaknál. Közismert vérzéscsillapító, orrvérzések kezelésére használható. A népi gyógyászatban köhögés elleni

450 Ft
Details

JutaVit mezei zsurlófű tea - Ár: 450 Ft

A mezei zsurló kora tavasszal a talaj mélyén kúszó, elágazó gyökértörzsből először barnás színű, spóratermő termőszárat hajt. Csak később jelennek meg a zöld, 40 cm magas meddő hajtások, amelyek kicsi, szabályos felépítésű fenyőfákhoz hasonlítanak. A mezei zsurló szántóföldeken, töltéseken és árokpartokon termő gyógynövény. A tiszta agyagföldben termő zsurló a legnagyobb gyógyhatású. Kerülni kell a műtrágyázott földekről való gyűjtést. Az erdőben termő zsurló, amelynek finomabb meddő szárai vannak és főként erdőben és erdőszéleken terem, ugyancsak gyógyhatású. A népi gyógyászatban a mezei zsurlót már a régebbi korokban is nagy becsben tartották, elsősorban vérzéscsillapító hatása miatt, de fájdalmas hólyaghurutok, görcsoldó fájdalmak ellen sincs jobb szer, mint a leforrázott zsurló, melynek gőzeivel egy fürdőköpenybe burkolózva a hólyagot melegítjük. Ha néhányszor megismételjük, a baj gyorsan megszűnik. Vesehomok, vese- és hólyagkő esetén forró ülőfürdőt kell venni, közben meleg zsurlóteát kortyolgatni. A vizeletet visszatartjuk, hogy végül erős nyomással kipréseljük magunkból. Ily módon gyakran a kövek is távoznak. Vesemedence-gyulladás és -gennyesedés esetén már egyetlen zsurló-ülőfürdő csodát tesz. Ehhez, tehát csak külső használatra igénybe vehetünk óriási zsurlót is, amelynek ujjnyi vastag szára van, és amely mocsaras réteken, meszes talajon terem. Ez azonnal segít.

Gyógymódok-felhasználása

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál mezei zsurlót adunk 1/4 liter vízhez, forrázzuk.
Dunsztkötés: egy összmarék mezei zsurlót teszünk a szitába, amit forrásban lévő víz fölé helyezünk. Ha a fű forró lesz és megpuhul, vászonkendőbe csavarjuk és a beteg testrészre fektetjük. 
Feltétlenül melegen kell bebugyolálni! A kötés több órán át vagy egész éjszaka a testen maradhat.
Ülőfürdő: 100 gramm zsurlót éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és a fürdővízhez öntjük. Fürdési idő 20 perc. Nem kell megtörülközni, nedvesen fürdőköpenybe burkolózunk és az ágyban egy órán át gőzöljük magunkat. A víznek el kell lepnie a vese tájékát.
Tinktúra: 10 gramm zsurlót 50 gramm valódi gabonapálinkában beáztatunk. Két hétig a napon vagy meleg helyen tartjuk. Naponta felrázzuk.
Pépes borogatás: alaposan megmossuk a zsurlót és egy deszkán péppé törjük.

Info
Article No.:
jp-9251
Opinions
Be the first to review this product!