Jutavit Echinacea (Bíbor kasvirág) cseppek 50 ml
Jutavit Echinacea (Bíbor kasvirág) cseppek 50 ml
3.18

Jutavit Echinacea (Bíbor kasvirág) cseppek 50 ml

Juvita Echinacea cseppek ára 1250 Ft. Alkoholt nem tartalmaz. Az immunrendszer aktivitásáért. Echinace purpurea kivonatot és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő citrom illóolaj.

3.18
Details

Jutavit Echinacea (Bíbor kasvirág) cseppek 50 ml Ár: 1250 Ft
Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) 

A bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) hozzájárul az immunrendszer/szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez és aktivitásához. 

Echinacea p. 1161 mg/3x20 csepp; 3870 mg/10x20 csepp
Polifenol 6,0 mg/3x20 csepp; 20 mg/10x20 csepp
C-vitamin 4,5 mg/3x20 csepp; 15 mg/10x20 csepp

Összetevők: 
Természetes növényi kivonat: [víz, nedvesítőszer (glicerin), bíbor kasvirág gyöktörzs (echinacea purpurea rhizoma)], aszkorbinsav, tartósítószer (kálium-karbonát), citrom illóolaj (limonis aetheroleum)

Figyelmeztetés:
- az esetleges üledék kiválása minőséget nem befolyásolja! 
- az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! 
- az étrned-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet, és az egészséges életmódot
- kisgyermekek elől elzárva tárolandó
- a termék fogyasztása 12 éves kor alatt nem javasolt
- keresztes virágúakra érzékenyek, autoimmun betegségben szenvedőknek és immundepresszánsokat szedőknek a készítmény fogyasztása nem ajánlott! 

Folyamatosan legfeljebb 8 hétig fogyasztható. 

Adagolás: 
Használat előtt felrázandó! Szokásos adagja napi 3x20csepp
Fokozott adagja akár napi 10x20csepp 1-2dl folyadékban feloldva. 
20csepp = 1g. 

Tárolás: 
Hűvös helyen saját üvegében, felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!

100g termék tartalmaz 38,7g friss növénynek megfelelő kivonatot. 

OÉTI által notifikált termék. 

Gyártja és forgalmazza: 
JuvaPharma Kft. 
2215 Káva, Bényei út 9.
 A Bíbor kasvirág jótékony hatásai a magyar népi gyógyászatban  (Nem a leírás része!!)


Forrásunk: házipatika.com


Sünvirág/Bíbor kasvirág/Echinacea


A növény népies elnevezései: bíbor kasvirág, kúpvirág, bíbor kúpvirág.

Élőhelye eredetileg Észak-Amerika középső része, kontinensünkön a száraz nyílt erdők, füves puszták.
A kasvirág nyáron virágzó, gyöktörzses, évelő növény. Neve a görög echinos (sündisznó) szóból származik. Elnevezése kettős találat, mert a virág közepe egy összegömbölyödött sündisznóra hasonlít, másrészt utal arra is, hogy a virág, úgy, mint a sündisznó tüskéi, védelmet nyújt, mert segítségével szervezetünk ellenálló képességét jelentősen növelhetjük.

A fennsíki indiánok használták a gyökeréből készült pépes, meleg borogatást a sebesülések összes fajtájára, a rovarharapásokra és fullánkos csípésekre, valamint kígyómarásra.

Az amerikai telepesek is megismerkedtek a kasvirág gyógyhatásaival és mint biztos szert alkalmazták csörgőkígyó marása, vérmérgezés és egyéb betegségek ellen.

Az akkori gyógyítók olyannyira hittek abban, hogy hatásos a kígyómarással szemben, hogy a kutatók később emiatt fogtak hozzá a laboratóriumi elemzéséhez az 1900-as években. Az akkori vizsgálatok kimutatták, hogy a kígyómarásra ugyan nem jó, viszont hatásos szer a méhcsípés, a krónikus orrvértolulás, a lábszárfekély és a csecsemőkori kolera kezelésében.

 


Megelőzi a fertőzést


A mai herbalisták legalább olyan lelkesek, ha a bíbor kasvirágról van szó, mint régi társaik annak idején. Mint növényi antibiotikumot és immunrendszer-stimulálót ajánlják megfázás és influenza, hólyagfertőzés, mandulagyulladás esetén és más fertőzéses betegségekre.

A kasvirág az immunrendszer működésének fokozásával is megelőzheti a fertőzéseket. Mikor a betegségeket okozó mikroorganizmusok megjelennek a szervezetben, akkor a fehérvérsejtek makrofág fajtái megsemmisítik és elnyelik a támadókat. 

A kasvirág egyes hatóanyagai fokozzák a makrofág-falósejtek mikrobapusztító tevékenységét, valamint a szervezet védekezésében szintén nagy szerepet jelentő T-limfociták termelődését. Serkentik az interferon és az interleukin termelődését, a fehérvérsejtek képződését, és más nem specifikus immunstimuláns szerepük is van. A rákban szenvedő betegek kezelése során sugárterápiát is alkalmaznak. A sugárzás csökkenti a fehérvérsejtek számát, növelve ezzel a fertőzések kockázatát.

A tudomány igazolta a kasvirág hagyományos használatát a sebek kezelésében is. A növényben levő egyik vegyület a törött csontokat gyorsabb forradásra ösztökéli, az új szöveteket (fibroplaszt) létrehozó sejtek munkájának fokozásával.

A kasvirágkészítményeket emellett vágások, égések, pikkelysömör, ekcéma, nemi szervi herpesz és ajaksömör kezelésére lehet alkalmazni.

 

A kasvirág a fertőzést okozó vírusok, baktériumok, gombák sok fajtáját pusztítja el. Ezek a tények alátámasztják hagyományos felhasználását a sebgyógyításban és számos fertőző betegség: megfázás, influenza, mandulagyulladás, hörghurut kezelésében.

 

Gyógyító kivonat


Erre a célra és az immunrendszer erősítésére az alkoholos kivonat a leghatásosabb, mert hatóanyagai vízben kevésbé oldódnak. A herbalisták receptje szerint 100 gramm százalékos alkoholba tegyünk 10 gramm friss növényt.

Az egész növény gyógyerővel rendelkezik. Legcélszerűbb a teljesen kinyílt, friss virágot a hozzátartozó szárrésszel együtt levágni, pontosan úgy, mint a rózsát, ezzel segítjük a következő virág kifejlődését.
Ha járványok ütik fel a fejüket vagy ha hosszabb útra indulunk, megelőzés céljából napi 3x20 cseppet vegyünk be a kivonatból vízzel hígítva vagy egy csésze langyos gyümölcsteában. Amennyiben már a betegség első tünetei mutatkoznak, a kasvirágkivonatból egyszerre 50 cseppet kell bevenni, majd óránként még 10-10 cseppet 1-2 napon át.

Így megelőzhető a betegség kifejlődése, illetve megkönnyíthetjük a lezajlását és elkerülhetjük a szövődmények kialakulását.

Influenzajárványok idején, amikor már az egész család beteg, gondolhatunk erre a lehetőségre is. Az igazi influenza esetében, amelynek ismérvei, hogy világméreteket ölt, hosszú lefolyású és súlyos szövődményekkel járhat, az orvosi kezelés elengedhetetlen, a gyógynövényes terápiát legfeljebb kiegészítő kezelésként alkalmazhatjuk.

Torokgyulladás esetében ajánlatos a patikákban kapható bíborkasvirág- tinktúrát használni. A torokgyulladást általában vírusos vagy bakteriális fertőzés okozza. A nyelési fájdalmat kaparó érzés előzi meg, az ebben a korai szakaszban elkezdett bíborkasvirág-tinktúra használatával elkerülhetjük a tünetek súlyosbodását. Ebben az esetben a tinktúrát a nyelvünk alá helyezzük, ameddig bírjuk, ott tartjuk, majd lenyeljük. A kasvirág fertőtlenítő, egyben vírus- és baktériumölő hatású és segít megállítani a gennyképződést.

Juvita Echinacea cseppek ára 1250 Ft
Info
Article No.:
jv-9337
Opinions
Be the first to review this product!