Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Jomagyar tökmagolaj 500ml

2,800Ft

Rendelhető

Ára az emelkedő tökmag árak miatt jelenleg 2800 Ft ! 3-5 db-tól 2700-2600 Ft!Termékünk egy 100 % tökmagolajat tartalmazó, zöld színű (zöld lesz tőle a nyelve) hidegen sajtolt tökmag étolaj! A sajtolás egész, magyar, héj nélküli tökmagból történik. Pirítva nincsen, mint a steier/stájer technológiánál.

CIKKSZÁM: 0017-1 Kategória:
Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj 0,5 l Ára: 2800 Ft

3 db tól 2700 Ft

5 db-tól 2600 Ft

Díszüveges tökmagolaj 0,5 l 2900 Ft!

Minden hidegen sajtolt étolajunk csodás árakon itt: jomagyar.hu hidegen sajtolt olajok

A 2020/21-es szezonban a kedves és baráti osztrák felvásárlásnak köszönhetően felment a tökmag ára, jelenleg 1000 Ft/kg. A hidegen sajtolt tökmagolaj nyers, egész magból lett sajtolva úgy, hogy az olaj nem lépte túl a 50 C fokos hőmérsékletet. Az olaj ezért értelemszerűen nyers tökmag ízű! A tökmag őrleményünk, amit a préselési melléktermékből (pellet) őrölnek élénk zöld színű és töménytelen mennyiségbwen áll rendelkezésre.

A tökmag ára

A tökmag ára jelenleg 1000 Ft. (2020.11.17.) Néhányan érdeklődtek, hogy miért ennyire olcsó más termékekhez képest. Szerintem először is fél liter étolajért 2900 Ft nem olcsó. Továbbá leírom azt, amit egyetlen kedves gyártó sem reklámoz kis országunkban. A tökmag ára a 2017-2018-2019-es szezonban 650-800 Ft. (Általában 1000 Ft körül volt az elmúlt években, 2016-ig!) 1 liter hidegen sajtolt tökmagolajhoz 3-3,2 kg tökmag szükséges! A melegen sajtolásnál elég 2,5 kg tökmag 1 liter olajhoz ! A 2017/2018-as szezonban is maradt 750 Ft a tökmag ára! A 2019-es szezonban 800 Ft az alapanyag ára. Most 2021 elején jelenleg 1000 Ft, ezért kellett emelnünk. Az olaj mellékterméke a pellet és a tökmag őrleményünk élénk zöld színű, ami szintén bizonyítja, hogy pirítatlan az alapanyag és persze töménytelen mennyiségben lehet rendelni, azaz ez is javítja a tökmagolaj előállítási költségét!

Olajunk természetesen nagyon sűrű, fehér alapon szép zöld színű, manipulálatlan hidegen sajtolt tökmag étolaj! Akik a Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj áránál sokkal többért adják és a tetejébe még gyártók is, nos, ők igen csúnyán kizsákmányolják a vevőiket! Kíváncsi vagyok, mikor fogják végre csökkenteni árrésüket.. Nálunk nem ez az irányvonal! Nálunk a vevő partner, vállalkozásunk záloga, nem fejőstehén! Ja, és partnerüzemünknél a nagy forgalom miatt folyamatosan folyik a préselés, mi hetente vesszük át, ezért mindig friss!!! (Ha esetleg valaki a díszes üveget gondolná jelentős plusz költségnek a drága gyártóknál, akkor jelzem, hogy a díszes üvegek 150 Ft-ba kerülnek…)

Ajánljuk figyelmébe tökmagolaj csomagunkat itt szőlőmagolajjal és szőlőmag őrleménnyel! A szőlőmagolaj és szőlőmag őrlemény szintén jótékony a prosztatára. A nyers magból sajtolt olaj azért drágább, mint a melegen sajtolt tökmagolaj, mert előpirítva a magot kb. 38-40 % az olajkihozatal, míg így csak 30-33 %!

Pirított magos olajok nem minősülnek hidegen sajtoltnak!!

Tökmagolaj 500 ml árak partnerünknél az arukereso.hu-nál: hidegen sajtolt tökmagolaj árak

A termék gyártónk általi leírása:

Az általunk gyártott tökmagolaj “hidegen sajtolt tökmag étolaj”. Ez azért fontos, mert a minőségi tökmagolajok előállítása alapvetően kétféle módszerrel lehetséges. Az egyik a stájer jellegű tökmagolaj, amely elsősorban a tökmag finom pörkölt ízére koncentrál. Ennek lényege, hogy a magokat a sajtolás előtt zúzzák, pörkölik a nagyobb olajkihozatal és a pörkölt íz elérése céljából. Ennek nagy hátránya, hogy a tökmagban lévő összetevők a magas hő hatására lebomlanak, oxidálódnak. A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) 2-4211 előírása szerint az ilyen tökmagolaj – a mag kondicionálása miatt – nem nevezhető “hidegen sajtolt tökmag étolajnak”. A hidegen sajtolt tökmagolajnak nincs pörkölt íze, színe áttetszőbb, zöldes és nem barnás. A magban lévő antioxidánsok, telítetlen zsírsavak és a természetben szinte csak a tökmagban megtalálható delta-7-fitosterol (ami a prosztatát ápolja) megőrződik az olajban. Az olaj íze selymesebb, de megőrzi természetes tökmagos jellegét. Az ilyen olaj az ízélményen felül az egészséges életmód fontos kiegészítője. A hidegen sajtolt olajok esetében nem szabad a viasztartalmat csökkenteni nyálkátlanítással, ami egy ipari keretek között előállított napraforgó olajnál bevett vegyi eljárás. A mi eszközünk a kicsapódások, lerakódások megelőzésére az alapos szűrés, azonban nem ideális tárolási körülmények között ez néha nem elég. A pörkölés és a vegyi kezelés hiánya miatt a hidegen sajtolt tökmag étolaj nagyon érzékeny a közvetlen napfényre, és a hőmérséklet gyakori ingadozására is. Nyálkásodás majd viaszkicsapódás a hűtőben tárolt; darabos lerakódás és elszíntelenedés pedig nem zárt helyen tárolt olajnál előfordulhat.

Tökmagolaj árak

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?orderby=1&st=t%C3%B6kmagolaj+500+ml

Néhány sajtolónál van kicsit olcsóbb, de azok mind pirított tökmagból készült tökmagolajok! Ezek nem minősülnek hidegen sajtolt étolajnak az Élelmiszerkönyv szerint.

A legjobb prosztatavédelem! Ne a tablettás, drága gyógyszertári termékeket vegye! Kedves férfitársaim: nekem is volt már prosztata problémám, de ez már a régmúlt. Ez az igazi, hordozó-és vegyianyag mentes természetes termék! Budapesten is átvehető a XV. kerület Wesselényi, aholmár nem mi, hanema vecsési savanyúságos adja át a csomagokat. Sokkal olcsóbb és természetesebb megoldás, mint a gyógyszertári drága tablettás, kapszulás termékek jó drágán, jó sok szemetet, csomagolóanyagot termelve.  Nézze meg a hatóanyagtartalom/ár értékpárt.  

Egy kis számolás: míg egy gyógyszertári átlagos tökmagolaj  kapszula tartalmaz 300 mg tökmagolajat, így a 100 kapszula tartalmaz 100 X 300 mg = 30 000 mg = 30 gramm tökmagolajat kb. 3000 Ft-ért = 100 Ft/g , addig az általunk javasolt termék 500 gramm hidegen sajtolt tökmagolajat tartalmaz 2900 Ft-ért = 6 Ft/g! Következtetés: Ön kb. 20 – SZOROS ÁRON VESZI A GYÓGYSZERTÁRI TÖKMAGOLAJ KAPSZULÁKAT, GÉLKAPSZULÁKAT! 

A héjatlan tökmagból hidegen sajtolással kinyerik az olajat, majd szűrik és palackozzák.

Csomagolása: 0.5 l-es gyógyszertári minőségű PET palack

Hogy miért választottuk a hidegen sajtolt tökmagolajat?

Hidegen sajtolt olaja gyógyszerek, kozmetikumok alapanyaga. A tökmag száz grammja 623 kalóriát tartalmaz. Magas a fehérje- (33,9/100 g) és a zsírtartalma is (50,5/100 g), esszenciális zsírsavakban gazdag. Alacsony viszont a szénhidrát- (3,6/100 g), annál jelentősebb az élelmi rost tartalma. Értékes összetevője a benne lévő nagy mennyiségű magnézium (970 mg/100 g) a kálium (920 mg/100 g), és az E-, F, B1- és B2-, D-vitamin, az Alpha, Béta tocopherol, valamint a szelén, cink és réz is. Forrás: hazipatika.com

A tökmagolaj jótékony hatásai

A tökmagolaj véd a szabad gyököktől, melyek magas reakció képességű anyagok, és több betegségnek az okozói, mint pl. érelmeszesedés, de felelősei az öregedésnek is, és kiváltói a szív és keringési megbetegedéseknek. A kutatások azt igazolták, hogy a tökmagolaj különösen gazdag antioxidánsokban, amelyek a szabad gyököket megkötik. A tökmagolajban található az egyik legtöbb antioxidáns az összes növényi olaj közül, de meglepő, hogy vízben oldódó antioxidáns is található benne. Ezeknek nagyobb védő szerepük van a az emberi szervezetben.

Megállapították, hogy a tökmagolaj fontos szerepet tölthet be a szív és keringési rendellenességek megelőzésében is. A 40 és 60 éves férfiak 60 %-ának, a 60-70 éves korosztálynak 75%-ának van prosztata gyulladása, mely a tökmagolajjal megelőzhető, ill. rendszeres fogyasztásával a panaszok megszüntethetők, enyhíthetőek. Javallott a hölgyeknek is, mivel a sima izomzatok erősítésére nekik is szükségük van, akár egy felfázás után néhány napig fogyasztani mindenképpen hasznos.

A tökmagolaj koleszterinmentes, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek bizonyítottan lassítják az érelmeszesedést, javítják az agyi vérkeringést. Jelentőségét fokozza a komplex vitamin tartalom, az öregedést elhúzó antioxidánsok. Fogyasztása: Friss salátákhoz, valamint magában mint gyógyhatású készítményt napi egy evökanállal javasolt fogyasztani.

A hidegen sajtolt tökmagolaj egy kiváló élettani hatásokkal rendelkező, tömegében lilás, fehér alapra kicseppentve gyönyörű zöld színű kifejezetten aromás igen viszkózus folyadék. A tökmagolaj gyártását főleg Ausztriában és Szlovéniában kezdte,de ők melegen sajtolt, azaz Steier pirított magból készült tökmagolajt sajtolnak és itt előszeretettel fogyasztják is, főleg salátákhoz, de szószokhoz és húsokhoz is kiváló. Mivel a tökmagolaj igen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat ezért kiválóan véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A szív és érrendszeri betegségek ellen a kedvező zsírsav összetétele (Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki) miatt védő hatása van. A vér koleszterin összetételét kedvezően befolyásolja. Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra és a simaizmokra.

A 40 év feletti férfiaknak hatványozottan ajánlott a hidegen sajtolt tökmagolaj használata. Leginkább reggelente ajánlom fogyasztását éhgyomorra 1-2 teáskanállal. Nagyon jót teszünk emésztőrendszerünknek is, nem csak prosztata problémáknak. Prosztata megnagyobbodás megelőzésére és mellék-kezelésére is nagyszerű a hidegen sajtolt tökmagolaj. Csak hidegen sajtolt olajakat fogyasszunk, hogy vegyi anyag mentes olajat kapjon szervezetünk. 

Tökmagolaj ár: 2800 Ft/500 ml

Főmenü