Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Feketeribizlis almalé 5 l – Ára:2100 Ft

2,100Ft

Elfogyott

Ez a frissen préselt feketeribizlis almalé 20 % fagyasztásból felengedett feketeribizlit és 80 % frissen préselt almát tartalmaz. Tehát nem gyümölcsvelővel, esetleg sűrítménnyel készült, mint néhány sokkal drágább termék.

Jómagyar.hu prémium almalé feketeribizlivel 5 l – Ára: 2100 Ft !!

A Pí víz boltban nem lehet átvenni! Házhoz szállítva és a XV. ker. Wesselényi piacon szombaton vagy a boltok előtt előzetes egyeztetéssel lehet átvenni (szerda, szombat 11 óra körül).  Szerdára hétfő 14 óráig, szombatra csütörtök 14 óráig lehet rendelni!!

Csomagban nem küldhető!

Az 5 literes feketeribizlis almalé lényegesen kedvezőbb áron kapható, mit a 3 literes, mivel 420 Ft/l az ára. 

 • Ne feledje: a frissen préselt gyümölcslevek a bolti 100 %-os gyümölcslevekkel ellentétben nem sűrítményekből lettek visszahígítva, hanem minden esetben frissen vannak préselve hűtőházi almából, céklából és fagyasztott pirosribizliből vagy feketeribizliből.
 • ” A gyógygyümölcs”
 • Prémium 100 %-os gyümölcslé családunk következő tagja a fekeribizlis almalé! Valóban életem legfinomabb gyümölcsleve, nem túlzok és ugyanakkor szuper egészséges ez az ivólé. Tényleg nem kellene bele több feketeribizli, mert ez egy nagyon karakteres gyümölcs, fanyar, kesernyés ízzel. Ebből a gyümölcsből szerintem nem is lehetne önállóan 100 %-os gyümölcslevet készíteni.
 • Természetesen egy gyógynövényről van szó
 • feketeribizliA feketeribizli (Ribes nigrum) fekete bogyókat termő cserje. Népies neve feketeribizke, feketeribiszke. A “piros” ribizli (Ribes rubrum) rokona. Még a középkorban hozták be a fekete ribizlit Magyarországra, valószínűleg az okos és kísérletező szerzetesek. Származási helye a Mediterráneum, de szerencsére jól viseli a Kárpát medence hideg teleit is.
 • Már a középkori német botanikus és gyógyszerész Tabernaemontanus is ajánlotta szájüregi gyulladásokra, ínygyulladásra, hólyagproblémákra és májbetegségre. Magyarország, Lengyelország és Románia mellett jelentős exportőre a gyógynövénydrogként használt feketeribizlinek Új-Zéland is, évi 8000 tonnával a világ egyik legjelentősebb feketeribizli-termelője. Lakosai nem csak termelik, de okosan naponta fogyasztják is munkájuk gyümölcsét.
 • Mi mindenre jó a feketeribizli gyümölcse?
 • Hangsúlyozom, hogy a feketeribizli fagyasztva volt a préselésig, míg az almák hűtőházban voltak tárolva a felhasználásig, tehát nem gyümölcsvelő vagy sűrítmény formájában van tárolva az alapanyag a gyártásig. Ennél frissebb, magasabb élvezeti értékű és ugyanakkor kiemelkedően egészséges (feketeribizlis) gyümölcslé nem hinném, hogy lenne a piacon. 
 • A fekete-ribizli, mint elismert gyógynövény – Forrás: Gyogynönények.com
 •  Hazánkban szórványosan előforduló védett növény, melyet gyümölcséért termesztenek. Levelei (Ribis nigri folium) flavonoidokat (kempferol, kvercetin, miricetin és glikozidjaik) tartalmaznak. Vízhajtó (diuretikus) kivonatot 1 kávéskanálnyi levélporból készítenek, melyet 200 ml vízzel leforráznak, szűrik, naponta többször ismételhető, az étkezések közben fogyasztandó. Vízhajtó hatása enyhe, de a nátriumürítés fokozása mellett nem vezet káliumveszteséghez.
 • Sóürítést előmozdító (saluretikus) hatása is hozzájárul, hosszú távon, vérnyomáscsökkentő (antihipertensiv) tulajdonságaihoz. Ez a hatás elsősorban piknogenoltartalmának köszönhető. Olyan proantocianidinekről van szó, melyek két-három delfinidin molekulából épülnek fel (delfinidin dimerek és trimerek). A piknogenolok gátolják a szervezetben az angiotenszin I átalakulását az érszűkítő hatású angiotenszin Il-vé.
  Továbbá gátolják a verőerekben a hisztidindekarbo-xiláz nevű enzim működését és ezáltal a hisztamin felszabadítását az érfalban. Érfalvédő tulajdonságuk annak is köszönhető, hogy több fehérjebontó enzim (elasztáz, tripszin, kimotripszin) hatását csökkentik. A piknogenolok, ill. a fekete ribiszke levélkivonatai előnyösen befolyásolják a vérszérum triglicerid- és koleszterin-szintjét. E képességükön alapszik felhasználásuk az érelmeszesedés (aterosclerosis, arteriosclerosis) megelőzésében.
  Vérnyomáscsökkentő, érfalkárosodást kivédő készítményként nagyobb adagokat alkalmaznak, mint amikor vízhajtónak használják, és főzéssel biztosítandó a piknogenolok jobb kivonása. Ezért 2-4 kávéskanálnyi levélport (2-4 grammot) 15 percig főzünk 250 ml vízzel, 15 perc múlva szűrjük, a térfogatot kiegészítjük a 250 ml-re. Ez az adag 2-3-szor ismételhető.
  Javallt a magas vérnyomás betegség (hypertensio, hypertonia) kezdetekor (90 higanymilliméter diastoles érték vagy kisebb mértékű túllépésekor). A cél ilyenkor az, hogy az erősebb gyógyszerek adagolását későbbre toljuk. Amennyiben a magas vérnyomás értékei nem csökkennek kellőképpen 2-3 heti kezelés után, társítható bármely egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel. Használatának előnye ilyenkor, hogy utóbbiak (központilag ható vérnyomáscsökkentők, béta-adrenoceptor-blokkolók, esetleg vízhajtók) kisebb adagban alkalmazhatók, ezáltal a lehetséges melléktünetek is kevésbé kifejezettek. A fekete ribiszkelevelek vizes kivonatának adagolása kiegészíti az esetleg használt egyéb, vérnyomáscsökkentő készítményeket az érfalra gyakorolt kedvező hatással.
  Állatkísérletekben a legkisebb mérgező adag és a hatásos adag viszonya igen kedvező (széles terápiás index). Mellékhatásként székrekedést észleltek, ez megfelelő étrendi előírásokkal megelőzhető.
  A gyümölcsből előállított szörp festékanyagai (antocianinek) szintén kedvező hatásúak az érfalra. Viszonylag magas vastartalma miatt-rendelhető vashiányos vérszegénységben (anaemia) gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. A szirup eredeti vastartalmát kiegészítve kiszámítható az adagolt vas (II) ionmennyisége.

További információk

Tömeg5 kg

Főmenü

Árukereső.hu Árukereső.hu