Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Jómagyar.hu szagtalanított étolaj Ár: 750 Ft

750Ft

Rendelhető

Foxpost csomagban nem küldjük! Maximum 2 liter rendelhető! A napraforgó olajajat magas Omega-6 zsírsav tartalma miatt nem ajánljuk sütéshez! Ez a napraforgó étolaj úgy viselkedik, mint a bolti, azaz szagtalanul sül, csak valahogy finomabb lesz benne az étel.

CIKKSZÁM: 0004 Kategória:

Jómagyar.hu szagtalanított napraforgó étolaj 1000 ml – Ár: 750 Ft

A termék fogyasztását egészségügyi okokból nem ajánljuk. Helyette ajánljuk a Solio Paleolajat csökkentett omega-6 tartalommal vagy a repceolajat ! 

Nem ajánljuk sütéshez, mert nagyon sok Omega-6 zsírsavat tartalmaz, ami önmagában is gyulladás – és rákkeltő, nem beszélve a hő hatására történő transz-zsírsavvá alakulásról. A repceolaj alkalmasabb sütéshez, de a legjobb az állati zsír!

Források általunk, amikben a rossz Omega3-Omega-6 arányról és annak rákkeltő hatásáról van szó:

Prosztatarák: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23659447/

Emlőrák: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3987049/

A leggyakrabban használt étkezési olajok omega-3/omega-6 tartalma (100 grammonként)

omega-3*

omega-6

szójaolaj

6789 mg

50422 mg

kukoricaolaj

1161 mg

53510 mg

napraforgóolaj

65702 mg

repceolaj

1031 mg

2532 mg

*fontos: a növényi eredetű omega-3 rosszul hasznosul, 10%-a alakul át állati omega-3-má Forrás: https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_novenyi_olajok_es_a_rak.htm

Sajtolása megegyezik a szagos változatéval, de utána még dezodorálják, ami egy vízzel kevert hőkezelést jelent.  Ha többet rendelne, 15 db van egy kartonban.

Hidegen sajtolt étolaj árak itt, de ezek nem szagtalanítottak: http://www.argep.hu/trend/HIDE/Hidegen-sajtolt-etolaj.html

A szagtalanított étolaj egy hőkezelésen esett át, ami abból áll, hogy vizet kevernek az olajhoz, majd azt 160 C fokon , zárt rendszerben elpárologtatják belőle. Ezt dezodorálásnak hívják az étolaj gyártásban, ezt csinálják a finomított étolajjal is. Ez az étolaj már nem minősül hidegen sajtoltnak, bár sajtolása hideg sajtolás.

A vásárlók 50 %-a a szagos, azaz natúr étolajat választja, de vannak, akik nem szeretik a napraforgó illatát a konyhában, illetve sütésnél-főzésnél van 1-2 étel, amihez valóban nem illik a napraforgó íz és illat.

Tipp: ha a hidegen sajtolt étolaj hidegben, pl. hűtőgépben opálosodik, azaz elveszíti “tükrösségét”, áttetszőségét, akkor sok benne a viasz, ami nem jó, mert a viasz könnyen meg tud égni sütéskor. Az általunk forgalmazott étolaj hidegben sem opálosodik, mert a viasz nagy része ki lett szűrve belőle. A viasz füstpontjáról sem magyarul, sem angolul nem találtam adatokat.

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü