Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Juvapharma Feketenadály gyökér 40 g

250Ft

Elfogyott

Juvapharma Feketenadály gyökér 40 g Csak külsőleg! Teának ne fogyassza!

CIKKSZÁM: 9478 Kategória:

Juvapharma Feketenadály gyökér 40 g

Ne fogyassza teának vagy más módon belsőleg, mert  a májra toxikus (mérgező) hatású pirrolizidin-alkaloidot tartalmaz! A borogatást nyílt sebre ne használjuk! Áldott állapotú nők ne használják a nadálytövet.

A feketenadálytő gyökér használata

A borogatás segíti a csonttörések, húzódások, zúzódások, ficamok, rándulások gyógyulását.

A főzetéből készült fürdő még a krónikus ízületi fájdalmaktól szenvedőknek is enyhítő hatású.
Vízes kivonatát vagy a feketenadálytő pépet semleges krémbe keverhetjük.
A borogatás segíti a csonttörések, húzódások, zúzódások, ficamok, rándulások gyógyulását – erre utal a növény egyik neve is: forrasztófű. Izom-, ideg- és ínhüvely-gyulladásoknál is jól bevált módszer a nadálytő lisztjéből készült péppel történő borogatás. Egyik fő hatóanyaga, az allantoin serkentően hat a vérellátásra, növeli a sejtek regenerációs folyamatait. A gyökér áztatásos eljárással készült kivonata hatásos csonterősítő, csonttörés esetén elősegíti a hegképződést. Hám- és sejtképző hatása serkenti a sebgyógyulást. Visszérgyulladásokra szintén kiváló, de ajánlják toroköblítőnek is.

Ezt a gyógynövényt a gyógyászatban sokféle célra használják, külsőleg kitűnő hatása van a fekélyekre, és a csonttörésekre, égési, és más sérülésekre, duzzanatok borogatására. Hatásos szer még a reuma, ízületigyulladás, megerőltetés, csontfájdalmak, sebek, vérömlenyek, zúzódások, ficam, rándulás, bénult végtagok fájdalmainak enyhítésére, de tüdőbetegségek kezelésére is. 

Külsőleg paszták, kenőcsök, pakolások formájában használják. Egyik fő hatóanyaga, az allantoin, serkentően hat a vérellátásra, növeli a sejtek regenerációs folyamatait. A gyökér kivonata hatásos csonterősítő, csonttörés esetén elősegíti a hegképződést. Visszérgyulladásokra szintén kiváló.

Főmenü