Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt – Ára:320 Ft

320Ft

Elfogyott

Jómagyar.hu kiszállítással bármennyi rendelhető. A tönkölybúzaliszt egy igénytelen, ezért hagyományos termesztésre alkalmasabb fajta, nem igényel vegyszerezést, műtrágyázást, mint mai nemesített testvérei.

CIKKSZÁM: 0071 Kategória:

Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt – Ára: 320 Ft 

A tönkölylisztet a közeljövőben nem fogjuk tartani és valóban nem kapható jelenleg sem! Akkor lesz, ha saját boltot nyitunk.

Átvehető 10 kg-tól a boltok előtt is előzetes egyeztetéssel!

Átvételi pontok súlyhatárai:

XV. ker szombat: nincs súlyhatár

XI. ker. Pí víz bolt: 15 kg

III.ker. Madzsar u.: 10 kg

X. ker. Soroksári u. 3 kg

teljes tönkölyA teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt a beltartalom szempontjából egy kiemelkedő fajta. Esszenciális aminosavakban gazdag, magas az ásványi anyag tartalma, vitaminokban gazdag és eltérő keményítő – és fehérjeszerkezete miatt még lisztérzékenyek is fogyaszthatják! Nagyon nagy tápértékű lisztfajta, tojás nélküli tésztát is könnyebben készíthetünk vele.

Hamarosan cikk a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztről!

A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széleskörben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően. A tönköly  a pelyvás-gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.

A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, tehát a magasabb mint a közönséges búzájé. Aminósav összetétele, vitamin és ásványianyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzájét ezért tápértéke magasabb azénál. Termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.

A teljes kiőrlésű (TBL-300) tönkölybúzaliszt ára 320 Ft.

Tönköly liszt árak itt:http://www.argep.hu/trend/TONK/Toenkoelybuzaliszt.html

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü