Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft.

Tönkölybúza fehérliszt – Ára:320 Ft

350Ft

Elfogyott

A legtöbb búzafajtához képest magasabb fehérje és ásványi anyag tartalom. A kenyérlisztek több héjrészt (korpát) tartalmaznak, legoptimálisabb kenyerek sütéséhez.

CIKKSZÁM: 0068 Kategória:

Tönkölybúza fehérliszt ár: 320 Ft

A tönkölylisztet a közeljövőben nem fogjuk tartani és valóban nem kapható jelenleg! Akkor lesz, ha saját boltot nyitunk.

Átvételi pontok súlyhatárai:

XV. ker szombat: nincs súlyhatár

XI. ker. Pí víz bolt: 15 kg

III.ker. Madzsar u.: 10 kg

A tönkölybúza fehérliszt a búza kenyérlisztnek a megfelelője, azaz BL-80-as katergória. Kiváló kenyérsütéshez magában vagy keverve.

A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széleskörben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően. A tönköly  a pelyvás-gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.

A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, tehát a magasabb mint a közönséges búzájé. Aminósav összetétele, vitamin és ásványianyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzájét ezért tápértéke magasabb azénál. Termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.

Tönölybúza fehérliszt ár: 390 FT

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü