Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Jómagyar homoktövisbogyó héj őrlemény 100 g – Ára:600 Ft

600Ft

Rendelhető

A homoktövis héj őrlemény ára 600 Ft. Csodás immunerősítő, értisztító, bélrendszer regeneráló gyógynövényünk.

Jómagyar.hu homoktövisbogyó hús/héj őrlemény 100 g – Ár: 600 Ft 

Homoktövis velőnk 850-750  Ft-ért mennyiségi kedvezménnyel itt kapható !

Ez a homoktövis őrlemény termék kíméletesen lett készítve, azért olyan szép narancssárga a színe.  Ez nem kapszula, sűrítmény, koncentrátum, kivonat,  vagy egyéb, hanem a növények egyik ősi feldolgozási módjával, szárítással tartósított termék, tehát nem ment át azokon a gyógyszeripari lépcsőfokokon, mint a homoktövis kapszulák, kivonatok, koncentrátumok, sűrítmények. Ennél kíméletesebb feldolgozás nincsen! Összegzés: a termék valószínűleg több értékes hatóanyagot tartalmaz, mint a gyógyszer – vagy élelmiszeriparilag feldolgozott drága termékek! 

Hamarosan ORAC érték , összes polifenol és C vitamin értékeket teszünk közzé, ahogy azt tettük a közelmúltban a vörös szőlőmag őrleményünk esetében! ORAC értéke jegyzőkönyvvelegyütt kicsit lejjebb olvasható.

Olyan, hogy homoktövisbogyó őrlemény csak úgy lenne előállítható, ha valaki aszalná a homoktövis bogyókat és utána őrölné, maggal együtt..  Nos, én még ilyenről nem hallottam. Csak, mert páran keresnek bogyó őrleményt, mert valakik úgy hirdetik..

A homoktövist csak az elmúlt 10 évben kapták fel Magyarországon, pedig őshonos növényünk. Bevallom én maga is csak 2-3 éve hallottam először felőle. Sok kutatás tárgyát képezte ez a csodálatos növény a közelmúltban és minden kutatás azt igazolta, hogy a homoktövis bogyói, de levelei is rengeteg jótékony bioaktív beltartalmi anyaggal, értékkel, tulajdonsággal bírnak.

A következőkben megpróbálom összefoglalni eddig megfigyelt jótékony hatásait röviden.

Homoktövis bogyó (héj) őrlemény ORAC érték 39222 TOE/kg!

Általánosságban kijelenthető, hogy segít távol tartani a betegséget a családtól. Sok kisgyermekes anyuka jelzi vissza nálam, hogy mióta a homoktövis szirupot vagy őrleményt eteti a gyerekkel, a gyerek nem kapta el osztálytársaitól a fertőzéseket, tehát valóban erősíti az immunrendszert.

Legfontosabb élettani hatásai a következők:

-Az atherosklerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van  a teának, húsolajnak és tablettának

-A többszörösen telítetlen zsírsavak,omega-3 zsírsavak (linolénsav) szerepe a vér koleszterinszintjének szabályozásában van

-A Hemorrhagiás Diatézis (a véralvadási tényezők hiánya) kezelésében jelentős hatással bír a húsolaj és homoktövisbogyó őrlemény

-általános roboláló és immunerősítő gyümölcs

-190 szinergens módon működő biológiailag aktív anyag

-C vitamin bomba, 600 mg körüli átlagos C vitamin tartalommal (a nyers bogyó)

-multivitamin bomba: C, B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz

-fitokemikáliák:xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz

-magas ásványi anyag tartalom: vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom-magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését

-antihisztamin hatású anyagai révén segíti az allergiás panaszok enyhítését

-hasznos cukorbetegek számára is, színanyagtartalma miatt

-a homoktövishús egyik legkiemelkedőbb hatása a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) gyógyításában betöltött szerepe

-különleges szív-és érvédő szerepe is, a számtalan növényi színanyag, fitokemikália és vitamin összhatásaként

-a terméshúsban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentősége is kiemelkedő

A homoktövis őrlemény nagy előnye a szirupokkal és ivólevekkel szemben, hogy nem volt az élelmiszeriparilag hőkezelve, csak kíméletesen szárítva, mégis egész évben fogyasztható.

Persze még 1000 dologra jó a homoktövis bogyója, amit már az ókor óta használ az ember

Hippokratész műveiben szintén fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Az ókori Görögországban a homoktövis gyümölcsét a lovaknak adták az Olimpiai játékok előtt, hogy növeljék azok fizikai erejét, javítsák a külsejüket, mivel a lovak szőre gyönyörűen csillogott tőle. Innen ered a görög neve is: hippos- ló, pheas- fényes. A szláv népeknél mind a mai napig széles körben alkalmazzák a homoktövis gyümölcsét és az olaját. Kirill, a szláv abc megalkotója, ezzel az olajjal kezelte a betegeket és a sebesülteket.

Az ő példáját követték később az orosz kozákok, akik ezzel az olajjal kezelték sebeiket, gyümölcsével javították egészségi állapotukat, növelték erejüket. Enyhén savanykás íze és üdítő hatása miatt a homoktövis gyümölcsét előszeretettel fogyasztják a szibériai vadászok, akik ezt a gyógynövényt szibériai ananásznak nevezik. Brezsnyev is rendszeresen fogyasztott homoktövis-olajat, mert sejtszinten produkálva a védőhatást, még az italfogyasztással szemben is megvédi a szervezetet. Roborálós és immunstimuláló hatásának köszönhetően a homoktövis-olaj az űrhajósok étrendjében is szerepel.

A skandináv országokban, de általában az északi területeken nagyon régóta az egyik leghasznosabb ‘téli gyümölcs’. Az európai orvoslás jóval később kezdte alkalmazni, már a határozott kutatások következményeként.

Homoktövisbogyó őrlemény – homoktövis őrlemény 100 g – Ára: 600 Ft

Főmenü