Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Jómagyar.hu lenmag őrlemény-liszt 250 g – Ár: 250 Ft

250Ft

Elfogyott

Ez az ország egyik legolcsóbb zsírszegényített 250 g-os lenmag őrleménye!A nyers lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72! százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék nélkül

CIKKSZÁM: 0060 Kategória:

Jómagyar zsírszegényített lenmag őrlemény/liszt 250 g Ára: 250 Ft

Szerintünk a gabonamagvakból készített liszteket kell lisztnek, míg a nem gabonanövényekből készített őrleményeket, őrleménynek hívnunk! https://hu.wikipedia.org/wiki/Liszt

A zsírszegényített”(préselés utáni) lenmag őrleményben 9% a zsiradék, amiben 5% az o-3, így a termékben valóban kevesebb az o-3, mint a lenmagolajban. A zsírszegényített lenmagliszt elsősorban kiemelt rostforrás, béltisztító és koleszterincsökkentő anyag, mivel igen erős megkötő képessége van (sokkal erősebb, mint a zsíros maglisztnek), ezen felül nyálkaanyagai védik a refluxos beteg nyelőcsövét, a gyomorbetegek gyomrát és a beleket. Ezek az előnyei, de omega-3-ra inkább a lenmagolaj hasznosabb. 

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat,amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált. Sokkal egészségesebb, mint a “tájidegen”, az evolúció során az európai gyomrokban soha meg nem fordult, behurcolt szója. A szója káros környezeti és egészségügyi hatásairól itt olvashat bővebben:pannon-info.hu


A lenmag viszont egészséges (nem GMO szója) és nem Dél-Amerikából hozzák be Európába!

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb. 

A lenmag gyógyhatása, a lenmag őrlemények jótékony hatásai
A len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrásává kell válnia táplálékunknak. A lenmagnak, illetve a lenolajnak minél több teret kell hódítania táplálékozásunkban, mivel napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását. 

Serkenti az agyműködést 
A lenmag megakadályozza a test koleszterin lerakódását, amennyiben kizárólag ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat. 

Izületi gyulladás: 
Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve hozzájárul az összes autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez. 

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítően, hanem a tüdőre is. 


Negyed liter forró vízbe tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. Melegítsük fel ismét, és igyuk meg. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, használjunk mézet. 

Ekcéma: 

A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára is gyógyító hatással van. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk. 

Kövek és homok ellen: 
Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát a már előbb említett módon készítsük el. Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor. 

Gyomorfekély: 
A gyomorsav termelésére is jótékonyan hat a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is. 

Izomláz, izomfájás: 
A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, az izmaikra jótékony gyógyírt találhatnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el. 

A Gyógyír elkészítése: 
Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is. 

Prosztata panaszok: 
A prosztatagyulladás egyik fő gyógyítójának érdekes módon viszont a tökmagot tartják. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el. 

Rák:
A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek kezelésére. 


Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
A szív működésére is gyógyítóan hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása. 


Hasznos a cukorbetegeknek:
A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a feleslege

Főmenü