Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Jómagyar.hu vörös szőlőhéj finom őrlemény 250 g – Ára: 600 Ft

600Ft

Rendelhető

Akciós ára: 600 FT Megérkezett a saját márkás vörös szőlőhéj finom őrleményünk! Sokat írtunk már a Resveratrol-ról és más erős antioxidánsokról. Nos, a Rezveratrol a vörös szőlők héjában van, a magban elhanyagolható mennyiségben van csak.

CIKKSZÁM: 0053 Kategória:

Jómagyar.hu vörös-szőlőhéj őrlemény 250 g – Akciós ára: 600 Ft

A termék rezveratrol tartalma elhanyagolható, jegyzőkönyv alul! Gyógyászati célra mostantól (2017.06.25.) kivonat termékeket ajánlunk, illetve nyers és friss vörös szőlőt. A vörösborban sincsen megfelelő mennyiség.

A vörös szőlő héja egy antioxidáns bomba. A színanyagokat a növény a káros napsugárzás kivédésére használja, – a rezveratrolt és más polifenolokat – nekünk embereknek pedig erős szabad gyök lekötő, tumorellenes, koleszterin csökkentő és érrendszer regeneráló étrendkiegészítőt jelentenek a vörös szőlőhéj bioaktív anyagai.

Jellemző antioxidánsok a vörös szőlő héjában a flavonoidokon belül:

Ez a vörös szőlőhéj őrlemény nem finom őrlemény, de az őrlet nagy része púder finomságú por, a kisebb hányada nagyobb rostokból áll. Szép lila színe és savanykás íze van. Ajánljuk natúr magyar joghurtba keverve vagy akár magában, kis vízzel fogyasztani.

A következő táblázat 4 vörös szőlő héj rezveratrol tartalmát mutatja. A resveratrol legalul! Forrás: http://www.scielo.org.za/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2224-79042016000200008&lng=es&nrm=iso

resveratrol content

Polifenolok

Erős antioxidánsok, melyek kiemelkedő tumor ellenes (rák ellenes) tulajdonságokkal rendelkeznek, amit már számtalan kísérlet bizonyított. Korábbi cikkünk a resveratrol-ról és a polifenolokról: http://jomagyar.hu/egeszseg-cikkek/53-a-resveratrol-a-voeroesbor-es-az-eletkor-oesszefueggese.html

szőlő héjA polifenolok közül a proantocianidin is egy erős  gyulladásgátló, antibakteriális, tumor ellenes anyag, mely bőven megtalálható ebben az őrleményben. Alvadásgátló hatása miatt vérzékenyek vagy alvadásgátlót szedő betegek csak orvosi javaslatra fogyasszák. Enyhe értágító tulajdonságuk is ismert.

Az oligomer proantocianidinek (OPC) is erős antioxidánsok, ezért a szabad gyökök (free radicals) semlegesítésében kiválóan bizonyítanak. A szőlőhéjban kevesebb, míg a szőlőmagban több OPC található. Elsődleges jótékony hatásuk, hogy bizonyítottan javítják a kapillárisok szilárdságát, az érfalak rugalmasságát.

Miért is fontos az érfalak rugalmassága?

Akiknek viszér problémáik vannak, nos nekik az érfalaik elveszítették rugalmasságukat és szilárdságukat és bizony tágult állapotba kerültek, illetve “maradtak”. A vörösszőlő magjának és héjának is szerepe van a bőr, az ízületek nedvességtartalmának megőrzésében. A hajszálerek falának tágítása és rugalmaságának megőrzése következtében ezek a polifenol típusú vegyületek (pl. tannin) nagyon ajánlottak agyi ér problémák vagy például szemproblémák javítására, kezelésére.

Milyen tapasztalatok vannak a resveratrol-al kapcsolatosan?

A vörös szőlők héja melatonint is tartalmaz, ami szabályozza az ember alvási ciklusát és szabályoz sok más hormont. A resveratrol talán a leghíresebb összetevője a vörös szőlő héjának. Lássuk milyen jótékony hatásokat állapítottak meg eddig a kísérletekben:

Egér és patkány kísérletekben tumor-ellenes, rákellenes, gyulladásgátló, vércukor csökkentő és más érrendszeri pozitív hatásokat állapítottak meg eddig. Egy klinikai kisérletben extrém magas dózis rezveratrolt alkalmazva – 3-5 g/nap – jelentős vércukor szint csökkenést észleltek.

A rezveratrol szintén egér és patkány kisérletekben erős gyulladásgátló hatást mutatott, valamint nyúl kisérletben, ahol Arthritis-t szimuláltak, a resveratrol ígértesnek bizonyult a gyulladás gyógyításában! Konkrétabban:  nyulaknál indukált arthritis esetében a rezveratrol megvédta az ízületi tokot a gyulladás további fejlődésétől.

Magyar kutatók kimutatták a rezveratrol hatását a diabetes 2 kialakulására, mely adatok egyértelműen bizonyították, hogy a rezveratrol emberben érzékenyíti a sejteket inzulinra, így meggátolja a diabetes kialakulását (Brasnyó P, Molnár GA, Mohás M, Markó L, Laczy B, Cseh J, Mikolás E, Szijártó IA, Mérei A, Halmai R, Mészáros LG, Sümegi B, Wittmann I.Forrás: http://real-d.mtak.hu/644/1/dc_360_11_tezisek.pdf

A rezveratrol adagolására nagyon sok kutatást végeztek, erről a témáról ezt a linket ajánljuk: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2990065/table/t2-drp-08-478/

Adagolása és egyéb hasznos infók: https://examine.com/supplements/resveratrol/

Jómagyar vörös-szőlő héj őrlemény 200 g ár: 600 Ft

Ne feledjük: a jó magyar vörösbor kiváló rezveratrol forrás! A bor esetében a resveratrol természetes alkoholos extrakción esett át és a bor oxigén mentes környezete kiválóan tartósítja  a rezveratrolt! Elsősorban a Pinot Noire, Merlot és Cabernet Sauvignon fajták a jók ilyen szempontból! Kattintson a zöld linkre, ha cikkemet szeretné olvasni e témáról.

A vörös szőlőhéj rezveratrol tartalma

Sajnos nagyon alacsony, gyógyászati célra értékelhetetlen…

2017 34 35 001

Főmenü