Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Akácméz 950 g

2,100Ft

Elfogyott

Csomagban nem küldjük! A rossz akácméz termés miatt felment az ára 2019 júniusában 1900-ról 2100 Ft-ra. Eddig mennyiségi kedvezménnyel még 1800 Ft-ért is árultuk. 950 g-os üvegben Magyarország legkedveltebb fajtaméze. Nem igaz, hogy kevésbé savasít, minden méz kb. 80-82 % cukrot tartalmaz és 18-20% vizet. A repceméz is 82 % cukor, tehát savasítja a gyomrot, minden méz fogyasztása mértékkel javasolt.

CIKKSZÁM: Akácméz 950 g Kategória:

Jómagyar.hu I. osztályú akácméz – Ár: 2100 Ft 

Csomagban nem küldjük!

Ősszel és télen időszakonként, azaz nem mindig veszünk, csak vásárlóinktól, előzetes e-mail-es egyeztetéssel: címkétlenített üveg 25 Ft, mézes vagy egyszínű tetővel 30 Ft! Ez nem hivatalos ajánlattétel! Nem kötelező érvényű, ha éppen nem kell, akkor nem veszünk! 
Leadható a 3, 13. és 15. kerületi pontokon csak előzetes e-mail-es egyeztetéssel. Ugyanakkor a “saját” üvegért nem fizetünk, tehát az nem betétdíjas.

Az idén a katasztrofális időjárás miatt  kb. fele lett a magyar akácméz termés, ezért kellett megemelnünk az árat. Az akácméz is savasít, mint minden méz, mivel kb. 82 % cukrot tartalmaz, a cukor a gyomorban pedig savasít. Leegyszerűsítve. A repcére is ez vonatkozik.., plusz a repce,éz nagyobbik hányada szőlőcukor, míg az akácmézben az enyhén egészségesebb gyümölcscukor a több. 

A bolti akácmézek általában 20% % körüli víztartalmúak vagy rosszabb esetben e felett vannak. A méz víztartalma nagyon fontos jellemzője a méznek, mivel ez határozza meg a méz sűrűségét. A folyós, lötyögő mézeket az emberek általában nem kedvelik. A nagyon vizes méz meg is tud erjedni… Ez kb. 23 % víztartalom felett következik be. A jó méhész akkor jár el helyesen, ha a lépeknek legalább a fele-kétharmada már le van fedve, mikor e mézelvétel(pergetés) megtörténik. Ha a méhész korábban veszi el a mézet, akkor hígabb lesz a méz. A méhek szárnyuk rezegtetésével, legyezésével sűrítik be a mézet a sejtekben, mivel a nektároknak még 30-90%-os a víztartalma és azok így nem tárolhatóak, mert megerjednének.

Az akácméz: Az akácméz világossárga vagy zöldessárga színű, nehezen kristályosodó(emiatt szeretik), enyhén akácvirág illatú méz. Kevesen tudják, de hatóanyag tartalom és egészségesség szempontjából nem olyan értékes, mint a vegyes virágméz. Íze nem karakteres, emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. A helyesen tárolt akácméz gyakorlatilag nem kristályosodik, sok évig is eltartható kristályosodás mentesen. 

Akácméz árak a netről: http://www.argep.hu/trend/AKAC/Akacmez-1-kg.html

Az akácméz ára nálunk 2019-ben  2100 Ft.

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü