Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Közepes méhviasz gyertya – 16 cm X 2,6 cm Ára: 300 Ft

235Ft

Elfogyott

Közepes méhviasz gyertya. 16 cm X 2,6 cm. Még meghittebbé teszi a karácsonyt, meleg sárgás színnel ég.

CIKKSZÁM: Közepes méhviasz gyertya Kategória:

Közepes méhviasz gyerta – Ára:300 Ft

meh viragporA karácsony közeledtével eszünkbe jut a karácsonyi gyertyák beszerzése, amik közül talán a természetes méhviasz gyertyák a legkedvesebbek sokak számára. A méhviaszt a méhek a lépek építésénél használják, melyet saját váladékaikból állítanak elő. Ez a viaszanyag nagyon rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. Ennek köszönhet?en jól alkalmazható természetes épít?- és dekorációs anyagok (fa, parafa, máz nélküli kerámia stb.) nedvesség és szennyeződés elleni védelmére.

A MÉHVIASZ gyertya: A méhviasz egy természetes viasz, melyet a mézet termelő méhek (az Apis nembe tartozó méhfajok) állítanak el?. A méhviaszt apró pelyhek formájában, a 12 – 17 napos fiatal dolgozók választják ki a potrohuk hasi oldalán lévő mirigyekből. A mirigyek a 4-7 potrohszelvényeken találhatók, szelvényenként 8 darab van belőlük. A kiválasztott méhviasz teljesen átlátszó, de fehér színt kap azután, hogy a méhek rágással képlékennyé teszik. A végső sárgás-barnás színt a pollenben található olajok miatt, valamint a propolisz (más néven méhszurok) hatására nyeri el. A mirigyek által kiválasztott méhviasz-pelyhek körülbelül 3 mm szélesek és 0,1 mm vastagak, így körülbelül 1100 darab kell belőlük 1 gramm méhviasz előállításához. Hihetetlen kis állatkák a mi kis méheink!

Kép: a méh virágport gyűjt. Nem nektárt jelen esetben.

További információk

Méretek15 × 2 × 15 cm

Főmenü