Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Propoliszos méz 500 g akácmézből Ár: 1300 Ft

1,300Ft

Elfogyott

2 púpos teáskanál propolisz por akác mézbe keverve. A propoliszos méz még könnyebben használható, mint a propolisz tinktúra és sokkal természetesebb. Az agresszív oldószerként nyilvántartott alkoholban áztatott propolisz nyilván veszít biológiai értékéből, míg a propoliszos méz teljesen természetes, mert a nyers propolisz van a mézbe keverve.

CIKKSZÁM: 0064 Kategória:

Propoliszos méz akác mézzel 500 g – Ár:1300 Ft 

Mostanában nem lesz, mert időhiány miatt abbahagytam a méhészkedést!

Ősszel és télen veszünk: címkétlenített üveg 25 Ft (4 üveg 100 Ft), mézes vagy egyszínű tető 8 Ft=33 FT (3 üveg 100 Ft) .

Leadható a 3, 11. és 15. kerületi pontokon előzetes email-es egyeztetéssel.  Ugyanakkor a “saját” üvegért nem fizetünk, tehát az nem betétdíjas.

Porrá őrölt propoliszt mézbe keverve. Az 500 g-os méz két púpos teáskanál kanál porított, 100 %-os propoliszt tartalmaz.Többszörös mennyiségű propolisz van benne, mint egy 30 ml vagy 50 ml-es propolisz tinkturáben!!  A propoliszos méz a propoliszt természetes formájában tartalmazza! Nincsen alkoholban áztatva a propolisz, ezért valószínűleg több alkotója marad sértetlenül az Ön számára. A képne látható propoliszt gyűjtöm össze a keretekről.

A propolisz magyar neve méhszurok. A méhek által gyűjtött természetes anyag, mely 50-60%-ban gyantaféléket és balzsamokat, 17-30%-ban viaszt, 6-10%-ban illó olajokat, 5%-ban virágport és kisebb mennyiségben nyomelemeket tartalmaz. A pontos összetételét befolyásolja az is, hogy a méhek milyen növények rügyein, kérgéből, bimbóiból gyűjtötték.

A propolisz a következő betegségeket gyógyítja

propolisz keretBiológiai és farmakológiai vizsgálatok szerint pusztító hatással van többféle baktériumra, egyes vírusokra, bizonyos mérgeket semlegesít, csillapítja a fájdalmat és viszketést, regenerációs hatása van. Fájdalomcsillapítóként a kokainnál háromszor, a novokainnál ötször hatékonyabb.

Mikrobapusztító hatásának köszönhetően felhasználható a fertőző és gyulladásos folyamatok megelőzésében, gyógyításában, a bakteriális és gombás bőrbetegségek kezelésében.

Bebizonyosodott jó hatása a sebek gyógyításakor, különösen égési sebek esetén. Az I. fokú égési sebeknél még a vízhólyag keletkezését is megakadályozza. A nehezen gyógyuló sebek esetében rövid időn belül megszüntette a sebek folyását és gyógyulást eredményezett.

Segít a gyomor és bélműködés zavarainál, gyógyítja és megelőzi a fekélyes tüneteket. Sikeresen alkalmazták májgyulladás és prosztata gyógyításakor.

Gyógyszer gyártáson kívül felhasználják a kozmetikai iparban és fatartósító anyagokat is készítenek belőle.

A propolisz tinktúra alkalmazása (Ez nálunk már nincsen, megtiltották a gyártását az alkohol tartalma miatt.)

Eddig az alábbi megbetegedések gyógyításában bizonyult jónak:

 • Az összes belgyógyászati inflamidoknál, melyek lázas állapotokat idéznek elő a pácienseknél 3x naponta 30 cseppet.
 • A nők átmeneteiknél (klimakteriumnál) egy éven keresztül az elvárt átmenet előtt naponta 1×10 cseppet.
 • Prosztata gyulladásoknál naponta 1×30 cseppet.
 • Magas vérnyomásnál (hypertonia) naponta 1×30 cseppet gyógyulásig.
 • Vese- és májgyulladásnál jó eredménnyel használható, naponta 2×40 cseppet, 1 dl meleg vízben. Minden második nap kihagyandó. Gyógyulásig használjuk.
 • Anginánál, vagy katerális anginánál továbbá torokgyulladásnál, meghülésnél szövődmények elkerülése céljából naponta 40 cseppet 2 dl meleg vízben megisszuk és többször naponta gargalizálunk.
 • Gyomor- és nyombélfekélyeknél 1 dl meleg tejben 40 csepp propolisz tinktúrát adunk és éhgyomorra megisszuk.
 • Tyúkszemek és bőrkeményedéseknél tinktúrába mártott vattacsomót a fájós helyre helyezzük lehetőleg alvás előtt. Többször ismételjük. Nappal szappanos szaliciles propoliszkenőcs alkalmazható. (Vigyázat: napokig a bőrkeményedés fokozottan fáj.)
 • Bőrdefektusoknál, melyek eltűrik az alkoholt, bedörzsöljük a megbetegedett helyeket tinktúrával. A defektek gyorsan eltünnek. (Más esetben kenőcsöt alkalmazzunk.)
 • 1 dl meleg vízbe 40-50 csepp propolisz tinktúrát csepegtetünk és ezzel az oldattal borotválás után arcunkat megmoshatjuk.
 • TBC-nél naponta 3×30 cseppet beveszünk és 2 x hetenként inhalálunk gőz fölött. Az inhaláláshoz 1 liter forró vízbe 100 csepp tinktúrát csepegtetünk.
 • Lerészegedett embert úgy józanítunk ki, hogy megitatjuk 1 dl hideg vízzel, melybe 50 csepp tinktúrát teszünk.
 • Ujjak közötti penészmegbetegedéseknél tinktúrával bekenjük a megtámadt helyeket.
 • Gyomorfájdalmaknál megiszunk 1 dl meleg vizet, melybe 50 csepp tinktúrát csepegtetünk. A fájdalmak gyorsan elmúlnak. Ez az oldat bélparaziták ellen is eredményes, ha naponta 2 x éhgyomorra megisszuk.
 • Fogfájdalmaknál egy kis vattacsomócskát tinktúrába mártunk és a fájós fogra helyezzük. (Tiszta propolisz beteg fogínyre, fájós odvas fogra helyezve gyulladást gátló és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.)
 • A propolisz tinktúra felgyorsítja az afta gyógyulását: afta kezelése ecseteléssel naponta 3X1 alkalommal
 • A tinktúra öreg sebre, felfekvéseknél használható, ha a helyet először megmossuk apróbojtorján főzettel és azután többször propolisztinktúrával bekenjük. Rövid idő után megszűnik a vizenyősség, mikor a fájdalmas felfekvéseket és sebeket meggyógyítja.
 • A tinktúra I. fokú égési sebekre is használható, ahol növényeredetű és szintetikus gyógyszerek nem érnek el eredményt.
 • párologtatóba cseppentve az alkoholos tinktúra fertőtleníti, csírátlanítja a levegőt, légtisztító, frissítő hatású.
 • Propolisztabletta: napi 3×1 tabletta szedése hatékony gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás, gyomorfekély, hurut, hasmenés és aranyér esetén
 • propoliszos inhalátum: légúti fertőzések és tüdőasztma esetén 5-10 napon át alkalmazzuk. Még hatékonyabb, ha a propolisz tinktúrát gyógyteába (kamilla, hársvirág, bodzavirág vagy martilapu) keverjük.
 • Krém: bőrregeneráló, hámosító. Sebek, égési sérülések, fekélyek, gombás fertőzések, pattanások és egyéb bőrgyulladások esetén alkalmazható a propoliszos kenőcs.
 • Sampon: a propoliszos sampon serkenti a hajnövekedést
 • Fogkrém, szájvíz: a szájüreg- és a fogínyfertőtlenítő hatású
 • Kúp: aranyér, végbélberepedés esetén
 • Hüvelygolyó, -labdacs: hüvelyi fertőzések, folyások, méhnyakkimaródás és daganatok esetén hatékony
 • Balzsam: reumás betegségek esetén kiváló fájdalomcsillapító. Naponta kétszer kenjük be a fájós területet.
 • Habfürdő, spray, hintőpor: fertőtlenítő hatású propoliszos kozmetikumok

Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1, B2, B6, C, E vitamin és ásványi anyagok. 
A kaptáron kívül is sokoldalúan lehet használni a propoliszt – az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

A propolisz magyar neve méhszurok. A méhek által gyűjtött természetes anyag, mely 50-60%-ban gyantaféléket és balzsamokat, 17-30%-ban viaszt, 6-10%-ban illó olajakat, 5%-ban virágport és kisebb mennyiségben nyomelemeket tartalmaz. A pontos összetételét befolyásolja az is, hogy a méhek milyen növények rügyein, kérgéből, bimbóiból gyűjtötték.

Főmenü