Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

Vegyes virágméz 950 g – Ára: 1600 Ft

1,600Ft

Elfogyott

Ára: 1600 Ft. Csomagban nem küldjük! Az idei ismét katasztrofális méhészeti szezon következtében, sok év 1400 Ft után sajnos felkellett emelnünk az árát..Nem akarunk a jövőben versenyezni a kínai-európai kevert mézekkel, de még így is verjük a bolti árakat!!

CIKKSZÁM: 0067 Kategória:

Vegyes virágméz 950 g – Ára: 1600 Ft 

Csomagban nem küldjük!

Ősszel és télen, időszakonként veszünk, csak vásárlóinktól, előzetes e-mail-es egyeztetéssel: címkétlenített üveg 30 Ft, mézes vagy egyszínű tetővel 40 Ft! Ez nem hivatalos ajánlattétel! Nem kötelező érvényű, ha éppen nem kell, akkor nem veszünk! Leadható a 3, 13. és 15. kerületi pontokon előzetes email-es egyeztetéssel!! Ugyanakkor a “saját” üvegért nem fizetünk, tehát az nem betétdíjas.

A vegyes virágméz: A vegyes virágméz a legegészségesebb “mézfajta”, mivel a hatóanyagtartalma jóval többféle virágból származik, mint a fajtamézeké! A vegyes virágmézek színbeli és állagbeli eltérései a méhek által látogatott növények sokféleségéböl ered.

A legegészségesebb méz a vegyes virágméz, mert sokféle virág, akár gyógynövény nektárját tartalmazza, nem csak akácot, mint a fajtamézek esetében. Minden méz kb. 80 % cukrot és 20 % vizet tartalmaz (minimális vitamint és ásványi anyagot), egyik méz sem “lúgosító” – ezt a repcére és akácra állítják – ezért fogyasztása csak mértékkel ajánlott!

Emiatt e mézek színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatúak. Jellemző rájuk a viszonylag gyors kristályosodás, ami természetes folyamat és nem rontja az ízhatásukat. Több pozitív élettani hatásuk van, mint a fajtamézeknek.

Tea, kávé édesítéséhez kiválóak, de mézes-vajas kenyérnek is felülmúlhatatlanok. A vegyes virágméz a legjobb főzéshez-sütéshez is. 

A vegyes virágméz Magyarországon általában jelentős hányadban napraforgó mézet és az erdő-mező virágainak nektárját tartalmazza. A vegyes virágméz ára a piacokon 1500-1900 Ft között van.

A képen a házi méh a virágport gyűjti.

A vegyes virágméz ára nálunk jelenleg 1400 Ft!

További információk

Tömeg1 kg

Főmenü