Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk Bp. 1-16. kerületeibe (nem minden része !)és a Bp-Vác vonalon 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Felső-Magyarországi Merlot 2 l 2017

1,400Ft

Elfogyott

Ára:1400 Ft/2 liter, ami 525 Ft/7,5 dl palackos árnak felel meg! A Merlot bor közkedveltségének elsődleges oka, hogy bora gyümölcsös ízharmóniájú, szép sötétvörös, közepesen testes vagy testes, lágy csersavú, teljes zamatú, bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor, amely már rövid érlelési idő után élvezhető.

Felső-Magyarországi Merlot 2017 2 l Ára: 1400 Ft

Oltalom alatt álló földrajzi megjelölésű száraz, minőségi vörösbor

Régi kedvelt borfajtám a Merlot. Ő is bordeaux-i származású, már a 14. században említést tesznek róla Franciaországban. Közben világfajtává nőtte ki magát, de Magyarországon csak az 1960-as években kezdték el telepíteni a Merlot szőlőt.

A Merlot bor főbb jellemzői

Közkedveltségének elsődleges oka, hogy bora finom, szép sötétvörös, közepesen testes, lágy, teljes zamatú, gyümölcsös – kissé vaníliás, fekete ribizlis, szilvás tónusú – bársonyosan csersavas, száraz minőségi vörösbor, amely már rövid érlelési idő után élvezhető. Forrás: wikipedia

Amivel feltétlenül egyetértek ebből a Merlot bor leírásból az az, hogy nem savas, azaz nagyon kellemes savai vannak, nagyon kellemes gyümölcsei vannak!

Borászunk leírása Merlot borunkról: “mélyvörös, testes bor. Málnás illat- és ízjegyei mellett diszkréten érezhető a fahordós érlelés.”

Merlot borunk a Bükk déli lankáinak mediterrán jellegű éghajlata alatt termett…

Mihez fogyaszthatjuk a Merlot vörösbort?

Az ételek és borok párosításában a merlot igen sokoldalú. Lágyabb, gyümölcsösebb, vagy fiatalabb (alacsonyabb csersavtartalmú) változatai remekül illenek a tengeri halakhoz, lazachoz, vagy gombás, zöldséges ételekhez. A kicsit testesebb merlot borok a kagylók, rákok, de a fehérjedús húsos szalonna vagy füstölt sonka méltó kísérője. A hűvösebb termőterületeken készített savasabb, vagy hosszabb hordós érlelésű borai kitűnően illenek a marha-, borjú-, vad-, és bárányhúsokhoz. Forrás: wikipedia

Tipp: próbáljuk meg hűtőgép hidegen, pincehidegen és akár szobahőmérsékleten is kóstolni a borunkat, mert igen érdekes ízváltozásokat észlelhetünk majd!

Felső-Magyarországi Merlot 2017

Szulfitokat tartalmaz.

Alkohol: 13 % vol

Tárolás: hűvös helyen

Származási hely: Magyarország

 

Főmenü

Árukereső.hu Árukereső.hu