Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 5 budapesti átvételi pont!  Bp-i házhoz szállítás általunk szerdán és szombaton! Foxpost csomagküldés: 850 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft, III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Házhoz szállítás általunk a Bp.1-16. kerületbe 7000 Ft-tól, 900 Ft.

Az Eredeti Óvári sajt

Magyar_sajtok_4f36a7beab989

 

A több, mint egy évszázados múlttal rendelkező óvári sajtgyártás az 1903-ban alapított Magyar Királyi Tejgazdasági Állomás és a Magyar Tejgazdasági Intézet működésével kezdődött.  Az első kis sajtüzemet 1905-ben létrehozó Ujhelyi Imre és az őt követő neves tejipari kutatók és szakemberek munkájának köszönhetően a sajtüzem – és vele együtt az Ilmici, az Óvári, a Vadász, a Lajta, a Pannonia és a Kaskaval sajtok – már a múlt század első felében is ismertek voltak Európa-szerte.
 
A rendszerváltást és a privatizációt követően az Óvári Tejüzem tulajdonának többségét a tejtermelő gazdaságok szerezték meg: Óvártej Kft., néven 1997. január 1-én önállóvá vált a nagy múltú üzem, majd 1997-ben magalakult az Óvártej Rt. Egy évvel később, 1998-ban az Óvártej Zrt. tulajdonába került a Sárvári Tejüzem is. A sajtok készítése az óvári üzemben zajlik ma már. Az Óvári Prémium Sajt megvásárolható itt!
 

Az Óvári sajtok 

Az eredeti Óvári sajt:

ovari_premium_sajt

30 napos érlelésű zamatos, érett sajt. A sajt metszési lapján sűrű, szabálytalan lyukak láthatókkülföldön az ehhez hasonló szabálytalan lyukú sajtokat Tilsiti gyűjtőnéven ismerik. Az Óvártej Zrt. Óvári sajtjának szárazanyag tartalma 56 százalék, a szárazanyagban található zsírtartalma 45 százalék.

 

Az Óvári trappista

 

Az 1,2 – 1,5 kg-os korong alakú sajt rendszerint színtelen, vagy piros színű, légtelenített műanyag fóliába csomagolva kerül a kereskedelembe.

ovari trappistaAz Óvártej Zrt. által gyártott Trappista sajt szárazanyag tartalma minimum 56 százalék, zsírtartalma a szárazanyagban legalább 45 százalék. A gyárban téglahasáb alakú (1 kg-os, 55-60 dkg-os, illetve 20-23 dkg-os kiszerelésű), illetve kerek formában (1,2-1,5 kg-os), vagy felezett kerek formában (60-75 dkg-os kiszerelésben) gyártják. A sajt vágásfelületén 3-4 mm átmérőjű, egyenletesen elosztott kerek lyukak láthatók. Állománya jól vágható, képlékeny, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomlik. Íze és szaga savanykás, zamatos, enyhén sós. Fogyasztható önmagában, közvetlenül, szendvicsekhez és számos sajtos ételhez.

 

Az Óvári fűszeres sajt

Fűszeres sajtok
Az Óvártej Zrt. fűszeres sajtjainak alapját az eredeti Óvári sajt alkotja, amely kéreg nélküli, könnyen vágható, rugalmas, nem morzsálódó sajt. Szájba véve a
Óvári sajt könnyedén elomlik, íze jellegzetesen zamatos, karakteres, enyhén sós, savanyká
Fűszeres sajtokat az Óvártej Zrt. szakemberei félzsíros változatban készítenek: a gyártás során az egyébként is kiváló tulajdonságokkal rendelkező sajthoz
a még élvezetesebb íz eléréséhez természetes fűszereket adnak. Az így kapott fűszeres sajtok egyesítik magukban a hagyományosan magas színvonalú Óvári saj
tradicionális előnyeit és a fűszerek semmivel össze nem téveszthető pikáns ízhatását.
A fűszeres sajtokat leginkább önmagukban fogyasztva vagy hidegkonyhai készítményekhez ajánlják a szakemberek hasonlóan pikáns, fűszeres hatás
borokkal, például Pannonhalmi Zenit-tel, vagy Chardonnay-val páro
ovari fuszeresAz Óvártej Zrt. fűszeres sajtjainak alapját az eredeti Óvári sajt alkotja, amely kéreg nélküli, könnyen vágható, rugalmas, nem morzsálódó sajt. Szájba véveazÓvári sajt könnyedén elomlik, íze jellegzetesen zamatos, karakteres, enyhén sós, savanykás.Fűszeres sajtokat az Óvártej Zrt. szakemberei félzsíros változatban készítenek: a gyártás során az egyébként is kiváló tulajdonságokkal rendelkező sajthoz a még élvezetesebb íz eléréséhez természetes fűszereket adnak.

Az így kapott fűszeres sajtok egyesítik magukban a hagyományosan magas színvonalú Óvári sajt tradicionális előnyeit és a fűszerek semmivel össze nem téveszthető pikáns ízhatását. A fűszeres sajtokat leginkább önmagukban fogyasztva vagy hidegkonyhai készítményekhez ajánlják a szakemberek hasonlóan pikáns, fűszeres hatásúborokkal, például Pannonhalmi Zenit-tel, vagy Chardonnay-val párosítva.

Az Óvári sajt Zrt. értékesítési adatai

Az Óvártej Részvénytársaságot mintegy 81 millió forintos alaptőkével hozták létre az alapítók, majd az alaptőkét három lépésben emelték a jelenlegi 419,3 millió forintra (1998: 127,72 millió; 2002: 291,58 millió; 2003: 419,3 millió). A cég éves árbevétele már az alapítás évében meghaladta az 1 milliárd forintot. 1998-ban 2 milliárd Ft-ra emelkedett, 2001-ben pedig meghaladta a 3 milliárd forintot. A fejlődés azóta is töretlen: 2010-ben 6 milliárd forint volt az Óvártej Zrt. éves árbevétele.

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Főmenü

    Árukereső.hu Árukereső.hu