Kompromisszummentes minőség kedvező áron!  Csak Magyar termékek! 6 ingyenes budapesti átvételi pont 5500 Ft-tól!  Foxpost csomagküldés 155 pontra 7000 Ft-tól: 1050/850/500/0 Ft. Az átvételi pontok minimális rendelési összegei: XV. ker. 1 Ft (250 Ft díj 5500 Ft-ig!), III., XI., XIII.,XIV. ker. 5500 Ft. Szabadság miatt változó átvételi időszakok!

JutaVit Vas komplex 18 mg 40 db

1,100Ft

Rendelhető

Ár:1100 Ft. A vas komplex elősegíti a normális vérképződést. Tartalmaz még folsavat a sejtosztódáshoz, Cinket és C vitamint a megfelelő vas-felszívódáshoz.

CIKKSZÁM: 0036-2 Kategória:

JutaVit Vas komplex forte 18 mg 40 db – Ára: 1100 Ft

A vas komplex összetevői elősegítik a vas felszívódását és hasznosulását, ezzel hozzájárulnak a normális vérképződéshez. A vas nélkülözhetetlen a vérképzéshez és ezáltal a szervezet megfelelő oxigén ellátásához. A folsav alapvető szerepet játszik a vérképzésben és nélkülözhetetlen a sejtosztódáshoz. A C-vitamin, B12-vitamin és cink segítik a vas felszívódását, és fontosak a vörösvérsejtek képződéséhez.

Figyelmeztetés: 
– kisgyermekek elől elzárva tartandó
– az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl
– az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. 

1 tabletta tartalmaz:
Vas 18 mg 
C-vitamin 100 mg
Cink 12 mg
Folsav 400 mcg
B12-vitamin 6 mcg

Összetevők:aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (cellulóz, nátrium-(karboxi- metil)-cellulóz), vas fumarát, cink-oxid, fényező anyag (sztearin sav, sellak), csomósodást gátló (magnézium sztearát), folsav, cianokobalamin. 

Adagolás: napi 1 tablettát folyadékkal lenyelni. 

Tárolás: száraz, sötét, hűvös helyen. 

Gyártja és forgalmazza: 
JuvaPharma Kft. 
2215 Káva, Bényei út 9.


Nem a hivatalos leírás része)

A felnőtt ember testében pl. mintegy 5,5 g vas található, amelyből 3 g az oxigént szállító vörös vértestekben lévő hemoglobin egyik alkotórészeként funkcionál. Az izmokban lévő izomfestékben, a mioglobinban további 0,5 g vas van. Az állati szervezetekben, így a halak testében is hasonló a vas szerepe. Az alacsonyabb rendű szervezetek, mint pl. a csigák esetében az oxigénszállítást a vastartalmú hemoglobin helyett a réztartalmú hemocianin látja el. Ebből is látható, hogy a vasra nagyobb mennyiségben van szükség, mint általában a nyomelemekre.
A vas kémiailag gyakorlatilag kétféle formában létezik. Az egyik alak a két vegyértékű (Fe2), a másik pedig a három vegyértékű (Fe3) vas. Ezek tulajdonságaikat tekintve jelentősen különböznek egymástól.
Sok, az életműködések szempontjából fontos enzim is vastartalmú. Elég itt a sejtlégzést végző ún. citokróm enzimekre utalni, amelyek működése során mind a két, mind pedig a három vegyértékű vasnak egyaránt fontos szerepe van. A ciánmérgezésnél éppen az itt működő vas kerül nagyon stabil ún. komplex kémiai kötésbe, ami azonnali fulladást okoz. Ez a folyamat játszódott le a tiszai halak ciánmérgezésekor. Vastartalmú enzimek még a sejtoxidációban résztvevő kataláz és peroxidáz is.
A vasnak a növényi szervezeteknél is fontos szerepe van, ahol mint elektronszállító anyag, és mint a klorofill szintézis katalizátora játszik fontos szerepet. A növény a vasat két-, vagy három vegyértékű ion formájában, illetve komplex alakban ún. kelátmolekulaként is felveszi a talajból. A vashiány különben az a növényi hiánybetegség melyet elsonek ismertek fel és írtak le, ennek ellenére, napjainkban is egyik legnehezebben orvosolható probléma. Egyes növénykultúrákban jelentos károkat, mindenekelőtt terméscsökkenést okozhat.

Természetes vasforrásaink

Természetes vasforrások: vörös húsok, máj, marhahús, cékla, acerola, sötétzöld leveles zöldségek, gabonafélék, paraj, gyümölcsök, élesztő.

 

 

Főmenü